Καλουτσάκης: «Δεν πρέπει να δώσουμε αφορμές στο Γεντί Κουλέ»

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

To μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΟΦΗ Γιώργος Καλουτσάκης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για τις υποδείξεις που έκανε το κλιμάκιο της Σούπερ Λίγκ και της ΝΟVA στον έλεγχο του Γεντί Κουλέ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Καλουτσάκη στον Athletic Radio 104,2

Για την επίσκεψη του κλιμακίου της Σούπερ Λίγκ και της Nova στο Γεντί Κουλέ…

«Ηταν μια πολυπληθής ομάδα από την Σούπερ Λίγκ και τη Nova. Υπήρχε και από την πλευρά μας μια κακή προδιάθεση. Μια ανησυχία. Το επίπεδο της Σούπερ Λίγκ φαίνεται και από το προσωπικό της. Οι άνθρωποι αυτοί   έδειξαν να ενδιαφέρονται  για το προιόν του ποδοσφαίρου. Τους ενδιαφέρουν οι θεατές του γηπέδου, τους ενδιαφέρουν οι τηλεθεατές, τους ενδιαφέρουν και οι χορηγοί. Για αυτό ήταν μαζί  και οι άνθρωποι της NOVA η οποία έχει υπογράψει με τη Λίγκα ένα συμβόλαιο 165 εκ. ευρώ και θέλει να έχει άποψη για όλα. Εχουν δώσει επίσης μεγάλο βάρος στους ποδοσφαιριστές. Θέλουν τα αποδυτήρια να είναι χώρος που δεν θα έχουν πρόσβαση εκείνοι που δεν πρέπει. Αν θέλουμε να έρχονται στην Ελλάδα ποδοσφαιριστές με αξία, θα πρέπει να τους σεβόμαστε».

Για τις πιο σημαντικές επισημάνσεις που έγιναν:

«Οι άνθρωποι αυτοί δεν αποφασίζουν. Εκαναν την καταγραφή τους, μας είπαν τι μας λείπει και πως θα το διορθώσουμε. Μας έδωσαν τις ιδέες τους. Ζητήσαμε  μια εβδομάδα παράταση. Καθώς ο χρόνος είναι λίγος για να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις. Είναι οι κατασκευαστικές εταιρείες κλειστές, καθώς ήταν  Δεκαπενταύγουστος. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτές τις παρεμβάσεις και αν δεν είμαστε έτοιμοι στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, τότε στο δεύτερο εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας μας, που θα έχουμε και τον χρόνο. Στο κομμάτι της ασφάλειας δεν χρειάζονται πολλά πράγματα. ΔΕεν μπορούμε να βάλουμε κάγκελα παντού. Ούτε οι άνθρωποι το ζήτησαν άλλωστε.  Τους προβληματίζει η πρόσβαση στο γήπεδο. Όμως ούτε στο γήπεδο των Ιωαννίνων, ούτε σε αυτό του Παναιτωλικού είναι καλύτερη. Στο πως θα φτάνουν δηλαδή οι αποστολές στο γήπεδο. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε πολεοδομικά την περιοχή. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να σεβόμαστε τους αθλητές των άλλων ομάδων. Όπως απαιτούμε και εμείς να σέβονται τους δικούς μας. Πιο πολύ κουβέντα έγινε για τα τηλεοπτικά και την διευκόλυνση των συνεργείων της τηλεόρασης. Θα ξεκινήσουμε αμέσως τις επισκευές που μας υπέδειξαν οι άνθρωποι αυτοί».

Για την χρήση της επιλογής του Γεντί Κουλέ, για έδρα της ομάδας:

«Είναι όλα στο χέρι μας. Αν οι φίλαθλοι δείξουν καλή διαγωγή, τότε όλα θα πάνε καλά. Αν όχι τότε θα προκύψουν σοβαρά ζητήματα. Αν δεν δώσουμε αφορμή δεν θα υπάρχει λόγος να συζητάμε για το γήπεδο μας. Εμείς δεν θα γίνουμε  μπαμπούλας  κανενός. Πρέπει εμείς  ως φίλαθλοι να διαλέξουμε τι ομάδα θέλουμε και τι πρωτάθλημα. Τα πρόστιμα φέτος είναι πολύ αυστηρά. Για παράδειγμα το άναμμα ενός πυρσού στην κερκίδα είναι 20 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο. Μόνο να το ανάψεις. Αν κάποιος πετάξει τον καφέ  στον παίκτη της αντίπαλης ομάδας είναι 50 χιλιάδες χρηματικό πρόστιμο. Είναι πρόβλημα της κάθε ΠΑΕ που πρέπει να το λύσει μας είπαν. Αν ένας φίλαθλος επίσης επιτεθεί στο τηλεοπτικό συνεργείο, προβλέπεται πάλι πρόστιμο για έμας. Οπότε οι ομάδες οφείλουν να ελέγξουν το γήπεδο τους. Σε ένα γήπεδο με 7-8 χιλιάδες κόσμο δεν μπορείς να τους ελέγξεις όλους.  Αρκεί και έναν φίλαθλος να κάνει την ζημιά. Θα πρέπει όλοι μας να είμαστε έτοιμοι να μην αφήσουμε κάποιον να κάνει την ζημιά. Εμείς να ευχηθούμε τα μέτρα αυτά να μην ισχύσουν μόνο για εμάς. Αλλά και για τους μεγάλος του ποδοσφαίρου».

Για την κίνηση των εισιτηρίων διαρκείας:

«Εχουμε διαθέσει γύρω στα 2400. Τελείωσε η έκπτωση που δώσαμε. Το κάναμε για να έχει η ομάδα μια ρευστότητα. Πολλοί ζήτησαν να δοθεί μια επέκταση στην έκπτωση, αλλά αυτό δεν είναι σωστό απέναντι σε εκείνους που ήρθαν 4 εβδομάδες  νωρίτερα και πήραν τα εισιτήρια τους. Θα θέλαμε να πουλήσουμε  χίλια εισιτήρια ακόμη, αλλά δεν ξέρω να θα το πετύχουμε.Ένα μεγάλο μέρος των διαρκείας που έχουν διατεθεί  είναι με πιστωτικές κάρτες. Οπότε δεν μπορούμε να  προσδιορίσουμε τι ποσό έχει μπεί στα ταμεία της ΠΑΕ.. Όμως είναι βέβαιο ότι αν δεν υπήρχε το ποσό αυτό, η ομάδα δεν θα μπορούσε να τελειώσει ούτε τα μπαράζ! Θα είχαμε φαινόμενα του αγώνα Διαγόρα-Δόξα Δράμας. Αν η ομάδα είχε εξασφαλίσει από τον Ιούνιο την άνοδο θα είχαμε χρονικά μεγαλύτερη δυνατότητα για την έκπτωση. Εχουμε  και την διακοπή του πρωταθλήματος μετά την πρεμιέρα, οπότε πιστεύω  ότι έχουμε ακόμη χρόνο για διάθεση και άλλων εισιτηρίων διαρκείας.Ο κόσμος έχει ματώσει, πήγε και εκδρομές στα πλέι-όφ , έχει αγοράσει μετοχές. Πιστεύω ότι αυτοί οι 2400 είναι ο πυρήνας της ομάδας. Αυτός που έχει ματώσει περισσότερο και πέρσι και φέτος».

Για την  αγωνιστική προσπάθεια  του ΟΦΗ:

«Αυτό που γίνεται φέτος είναι ένα πείραμα για όλους. Τα παιδιά δεν έχουν ξεκουραστεί καθόλου. Κάνουν μεγάλη προσπάθεια και τους έχουμε εμπιστοσύνη όπως και στον προπονητή μας».

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook