“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Πέμπτη 15 Ιανουαρίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Πέμπτη 15 Ιανουαρίου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα ρεπορτάζ του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Live Sport

Σε… θρίλερ με αίσιο τέλος για τον ΟΦΗ εξελίχθηκε η τέλεση του χθεσινού αγώνα του με τον Παναιτωλικό. Η Σούπερ Λίγκα είχε δώσει προθεσμία στην κρητική ομάδα να εξοφλήσει tous Ταυλαρίδη. Γεωργίου. Ρόβα μέχρι τις 12 το μεσημέρι.
Όμως. δεν αρκούσε μόνο η τακτοποίηση της οικονομικής εκκρεμότητας, καθώε, όπως αναφερόταν και στη σχετική ανακοίνωση του συνεταιρισμού, η ΠΑΕ ΟΦΗ έπρεπε μέχρι τη συγκεκριμένη ώρα να «προσκομίσει όλα τα εκ του νόμου απαιτούμενα έγγραφα από τα οποία θα αποδεικνύεται η ικανοποίηση των οφειλών xns npos ποδοσφαιριστές».
Ποια είναι αυτά τα έγγραφα; Εκτός από τα καταθετήρια από την τράπεζα στην παρ. 3 του ποδοσφαιρικού μνημονίου αναφέρεται ότι «για την περίπτωση της εξόφλησης ο ποδοσφαιριστής και εξόφλησης των δόσεων υποχρεούται να αποστέλλει, διά πρωτοκολλήσεως ή και δι’ άλλου πρόσφορου και νόμιμου χρόπου. απλή έγγραφη δήλωσή του. με βεβαίωση τουγνήσιου της επί της δηλώσεως υπογραφής του…». Υπήρχαν όμως και εμπόδια της τελευταίας στιγμής. Η διαδικασία μεταφοράς των χρημάτων από χον ΟΦΗ στους τρεις πρώην ποδοσφαιριστές που καθυστέρησε το πρωί γύρω στις δύο – τρεις ώρες γιατί χρειάστηκε να πάει σε δύο χράπεζες ο Nikos Μαχλάς ενώ του ζητήθηκε και ένα τιμολόγιο από την εταιρεία που έδωσε χα χρήματα, το οποίο έπρεπε να εκδοθεί.Οι Ρόβας, Γεωργίου είχαν προπόνηση, ενώ ο Ταυλαρίδηε ήταν στην αποστολή του Παναθηναϊκού για τον αγώνα με τον Λεβαδειακό και όταν ο ΟΦΗ κατέθεσε τα χρήματα στους λογαριασμους τους έγινε ένας αγώνας δρόμου για να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα στη Λίγκα. Και τελικά  ο ΟΦΗ. έστω και στις… καθυστερήσει, πλήρωσε τους τρείς ποδοσφαιριστές οι οποίοι λίγο μετά us 12 το μεσημέρι απέσυραν το αίτημα τους για ενεργοποίηση ποινών κατά της Κρητικής ομάδας.

Goal

Εστω και στο και… πέντε ο ΟΦΗ γλύτωσε ένα ακόμη καίριο πλήγμα στην ιστορία του και κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή, τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας. Περίπου 20 λεπτά μετά ης 12 μ. -οπότε και έληγε η σχετική διορία της Super League- η ΠΑΕ, μέσω του Νίκου Μαχλά, κατέθεσε 143.950,85 ευρώ στους λογαριασμούς ίων Ρόβα, Ταυλαρίδη, Γεωργίου με τον πρόεδρο της Super League Γιώργο Μποροβήλο να ανάβει το «πράσινο φως» για τη διεξαγωγή του αγώνα με τον Παναιτωλικό. Συγκεκριμένα στον Ρόβα καταβλήθηκαν 65.126,56 ευρώ, στον Ταυλαρίδη 36.677,09 ευρώ και στον Γεωργίου 42.147,20 ευρώ. Η ομάδα αγωνίστηκε στο Αγρίνιο, ηττήθηκε από τους Αγρινιώτες και μένει να φανεί αν θα υλοποιήσουν ης «υποσχέσεις» τους οι υπόλοιπες ΠΑΕ για μηνύσεις προς τον συνεταιρισμό, για την απόφαση που πήρε, επικαλούμενες την εκπρόθεσμη πληρωμή. Ο Παναθηναϊκός, άλλωστε, έδειξε ης προθέσεις του με την επιστολή που έστειλε στη λίγκα (λεπτομέρειες στις σελ. 8-9). Ο ΟΦΗ γλύτωσε προς το παρόν την αποβολή του από το πρωτάθλημα, καθώς δεν υπήρχε απειλή από άλλους παίκτες, ενώ η απόφαση ανέφερε ρητά πως στην παρούσα φάση ο ΟΦΗ έπρεπε να πληρώσει τους τρεις πρώην ποδοσφαιριστές και όχι να διακανονίσει ης προηγούμενες οφειλές του. «Σημασία έχει όη τα καταφέραμε. Μας μπήκε ένα μαχαίρι στον λαιμό. Αδικα για εμένα. Εμείς κάναμε ό,η μπορούσαμε και η ομάδα θα παίξει κανονικά και είμαι πολύ χαρούμενος που τα καταφέραμ» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κρηηκής ΠΑΕ Νίκος Μαχλάς, ο οποίος δεν διέψευσε ούτε και επιβεβαίωσε ης πληροφορίες που τον ήθελαν να έχει βάλει αυτός τα χρήματα… «Κάπως έτσι είναι, αλλά δεν έχει σημασία αυτό. Σημασία έχει όη η ομάδα με άδικο τρόπο δέχεται πισώπλατα μαχαιριές. Το σημαντικό είναι ότι η ομάδα μένει ζωντανή στο κυνήγι για την παραμονή. Η προσπάθεια ήταν πτάνια. Εύχομαι ό,η αποφάσεις πήραν για την ΠΑΕ ΟΦΗ να ης πάρουν και για ης άλλες ομάδες. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην ομάδα, θα δώσουμε και τον εαυτό μας για να υπάρχει η ομάδα και αύριο» ανέφερε η παλιά δόξα της ομάδας, ενώ δήλωσε σίγουρος για την παραμονή βασιζόμενος και στην παρουσία του Νίκου Αναστόπουλου στον πάγκο. «Ο Νίκος είναι τεράστιος άνθρωπος και τεράστιος προπονητής και θα τα καταφέρουμε. Μόνο ένας τέτοιος άνθρωπος θα δεχόταν να αναλάβει την ομάδα σε μια τόσο δύσκολη στιγμή».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook