“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Δευτέρα 12 Ιανουαρίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Δευτέρα 12 Ιανουαρίου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα ρεπορτάζ του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Sportday

Η αποχώρησή του έμοιαζε σαν το… you’ll never walk alone κι ας πείτε ότι είναι ιεροσυλία. Ο Κάρλος Μιλιάζες άφησε την ψυχή του στο Ηράκλειο και έριξε την αυλαία στη σύντομη, αλλά, γεμάτη συγκινήσεις θητεία του, με τρία γκολ. σε νίκη-οξυγόνο για τον ΟΦΗ. Ο Πορτογάλος έχει ετοιμάσει τις βαλίτσες του εδώ και μέρες για τη Λιβαδειά, αφού είδε κι απόειδε με τον ΟΦΗ και τα προβλήματά του. αλλά. με τη χθεσινή μαγική του εμφάνιση, δεν θα πάψει να είναι… Κρητικός. Στο 3-2 επί της Κέρκυρας, σε μια αναμέτρηση που το τρίποντο είναι πιο σπουδαίο από οτιδήποτε άλλο. ο Αναστόπουλος έστησε ομάδα με κουράγια για το τρίτο ημίωρο του αγώνα. Οταν η αποβολή του Βενέτη στο 67′ έγινε αιτία να πάρουν μπρος οι μηχανές κι ο Μιλιάζες απέκτησε υποστηρικτές, διότι μέχρι τότε έμοιαζε να παλεύει μόνος του. Η Κέρκυρα είχε τον πρώτο λόγο στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα κι αν δεν άλλαζαν τα δεδομένα στη φάση του 67′ (αποβολή και πέναλτι), τώρα θα μιλούσαμε για ένα περήφανο «διπλό». Ο ΟΦΗ πήρε ενέργεια από το 2-2 και θα μπορούσε να φτάσει σε μεγαλύτερο σκορ αν είχε ποιότητα στις επιθέσεις του κι όχι μόνο ενθουσιασμό. Ο «αλενατόρε» έπεισε μερικούς ξεχασμένους να παίξουν για τον εαυτό τους και εισέπραξε όσα υπολόγιζε ξεκινώντας με νίκη τη δεύτερη θητεία του στο Ηράκλειο και κλέβοντας την μπουκιά από το στόμα του Γρηγορίου που είχε… στρωμένη τη δουλειά, με μια αξιοπρεπέστατη εμφάνιση, στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.
Ισως τελικά να πλήρωσε, ότι δεν κλείδωσε τη νίκη στο πρώτο μέρος.

Goal

Τρία γκολ είχε πετύχει σε 1,5 χρόνο στον ΟΦΗ ο Κάρλος Μιλιάζες και στο χθεσινό παιχνίδι με την Κέρκυρα, το τελευταίο του με την ασπρόμαυρη φανέλα, πέτυχε άλλα τρία (3-2 το τελικό σκορ) και γνώρισε την αποθέωση. Ο Πορτογάλος αποχωρεί από το Ηράκλειο για τον Λεβαδειακό και το δώρο του στον ΟΦΗ ήταν τρεις βαθμοί, πολύτιμοι για την ομάδα του Ηρακλείου που έφτασε στους 20 και ξέφυγε στο +5 από τη ζώνη του υποβιβασμού. Οι Κρητικοί στην επιστροφή του Νίκου Αναστόπουλου στην τεχνική ηγεσία, πήραν σημαντική ανάσα και το επόμενο διήμερο θα κριθεί εν πολλοίς το μέλλον τους στην κατηγορία. Η Κέρκυρα, προερχόμενη από τη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης και την πρόκριση εις βάρος του ΠΑΟΚ, έχασε ένα παιχνίδι όπου είχε τον έλεγχο μέχρι τα πρώτα λεπτά του β’ ημιχρόνου, όταν και προηγήθηκε με 1 -2. Στη συνέχεια, η απόδοσή της δεν ήταν το ίδιο καλή, έπαιξε συντηρητικό ποδόσφαιρο, πλήρωσε τον τραυματισμό του Ντιόγκο στο 44′ και την αποβολή του Βένετη στο 67′, όταν έμεινε με 10 παίκτες και από το σημείο εκείνο μία μόνο ομάδα υπήρχε στο γήπεδο, ο ΟΦΗ, που ήθελε περισσότερο τη νίκη, πίεσε και έφτασε πανηγυρικά στο τρίποντο. Οι Κρητικοί, κόντρα στη ροή του αγώνα, προηγήθηκαν στο 27′ με τον Μιλιάζες. Η απάντηση από τους νησιώτες ήρθε στο 38′ με τον Κάίκούτ και στο 49′ με τον Μαρκόφσκι, ενώ στο 45′ ο Χαβίτο έχασε μια ευκαιρία που δεν χάνεται και η Κέρκυρα δεν πέτυχε και άλλο γκολ. Η συνέχεια ήταν διαφορετική. 0 ΟΦΗ ανέβασε την απόδοσή του, πίεσε, βοήθησε σε αυτό και η είσοδος του Ροβύθη και έφτασε στην ανατροπή με δύο πέναλτι που εκτέλεσε ο Μιλιάζες στο 68′ και το 83′. Ο Μιχάλης Γρηγορίου απέδωσε το κακό β’ μέρος στον τραυματισμό του Ντιόγκο στο 44′ και την αποβολή του Βενέτπ. «Το πρώτο ημίχρονο μας ανήκει εξ ολοκλήρου, μείναμε στη μοναδική καλή στιγμή που είχε ο ΟΦΗ, αντιδράσαμε και ισοφαρίσαμε», τόνισε ο Ελληνας τεχνικός και συμπλήρωσε: «Μετά το 2-2, ο ΟΦΗ είχε τον έλεγχο του αγώνα, θεωρώ ότι οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο. Στο πρώτο, εμείς ήμασταν καλύτεροι, στο δεύτερο ο ΟΦΗ».

ΦΩΣ

Ποιος «τρελός» θα αναλάμβανε τα ηνία του ΟΦΗ σε αυτήν τη χρονική περίοδο; Με την ομάδα σε φάση αποσύνθεσης, τους παίκτες να παραμένουν ουσιαστικά απροπόνητοι επί 20 ημέρες, το μέλλον να διαγράφεται -το λιγότερο- αβέβαιο; Μα, ο Νίκος Αναστόπουλος! Αγαπημένη του συνήθεια οι… καταδρομικές αποστολές, εκεί όπου κανείς δεν. πιστεύει πως μπορεί να σωθεί η παρτίδα, ο «μουστάκιας» αναλαμβάνει δράση και επιτυγχάνει αποτελέσματα πέρα από κάθε προσδοκία. Οπως ήταν το χθεσινό κόντρα στην Κέρκυρα, μια καλοστημένη και οργανωμένη ομάδα, η οποία από νωρίς στο ματς του «Γεντί Κουλέ» έδειξε πως υπερέχει ποιοτικά και σε ό,τι έχει να κάνει με την αγωνιστική ετοιμότητα απέναντι στους γηπεδούχους. Το μόνο που είχαν οι «μαυρόασπροι» ήταν πίστη στην υπέρβαση και τη σκέψη πως δεν έχουν άλλη επιλογή από το να καταθέσουν ψυχή και να δώσουν όλες τις δυνάμεις τους για το θετικό αποτέλεσμα. Το έκαναν αυτό όταν όλα έμοιαζαν χαμένα, νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, με την Κέρκυρα να παίρνει προβάδισμα στο σκορ, και εντέλει Επική ανατροπή και νίκη του ΟΦΗ επί της Κέρκυρας, με χατ τρικ του κάρήος Μίπιάζες στο τελευταίο Γου παιχνίδι με τη μαυρόασηρη φανεί) α πέτυχαν την επική ανατροπή. Και το κατάφεραν έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κάρλος Μιλιάζες, ο οποίος στο τελευταίο του παιχνίδι με τη μαυρόασπρη φανέλα πέτυχε χατ τρικ, ανοίγοντας αρχικά το σκορ και παίρνοντας την ευθύνη να εκτελέσει εύστοχα τα δύο πέναλτι με τα οποία οι Κρητικοί έφεραν τα πάνω κάτω στο φινάλε και πήραν το πολύτιμο τρίποντο. Και αν από τη μια άκρη του γηπέδου υπήρχε ο Πορτογάλος που φεύγει αφήνοντας σαν δώρο τρία γκολ, από την άλλη την παράσταση έκλεψε ο Γεωργιανός γκολκίπερ Λόρια, ο οποίος ύψωσε το ανάστημά του στο καλό διάστημα της Κέρκυρας στο ματς, δηλαδή μέχρι να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ οι φιλοξενούμενοι. Εκεί τα γκολ θα μπορούσαν να είναι παραπάνω από δύο στο ενεργητικό των «Φαιάκων», αλλά κάτι η δική τους αστοχία (με πλέον χαρακτηριστική την περίπτωση του Χαβίτο στο φινάλε του πρώτου μέρους), κάτι η ικανότητα του τερματοφύλακα του ΟΦΗ, κράτησαν ζωντανούς τους γηπεδούχους που κατάφεραν να πάρουν τη νίκη-χρυσάφι. Στην Κέρκυρα πέρα από τη δυστοκία στην τελική προσπάθεια θα πρέπει να προβληματιστούν από τό γεγονός πως όταν πήραν κεφάλι στο σκορ, επέδειξαν ασυνήθιστη χαλαρότητα και δεν φρόντισαν να κλειδώσουν το υπέρ τους αποτέλεσμα, απέναντι σε έναν αντίπαλο που τουλάχιστον για ένα δεκάλεπτο έδειχνε παγωμένος από την εξέλιξη του ματς. Δεν το έκαναν, στη συνέχεια οπισθοχώρησαν και έβαλαν βούτυρο στο ψωμί των Κρητικών, οι οποίοι εξαπέλυσαν επιθέσεις κατά κύματα και ιδιαίτερα μετά την αποβολή του Βενέτη θα μπορούσαν να πετύχουν και άλλα τέρματα και να μετατρέψουν την αγχώδη νίκη τους σε θρίαμβο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook