Mανουσάκης: ” Έχει ανάγκη από τον ΟΦΗ η Σούπερ Λιγκ”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

O πρόεδρος του ΟΦΗ, Ανδρέας Μανουσάκης, σε συνέντευξή του στο Gazzetta.gr αναγνωρίζει την πολύ δύσκολη χρονική συγκυρία που υπάρχει για την ομάδα, αλλά ποντάρει στην δυναμική και το DNA της. Τι λέει για Γκατούζο, χρέη και κόσμο.

Ο ΟΦΗ είναι ενώπιον καθοριστικών εξελίξεων έχοντας μέχρι την Δευτέρα διορία να αποσυρθεί από τα πολιτικά δικαστήρια για την προσφυγή του για το άρθρο 99 και ενώ την Τρίτη υπάρχει ένα κρίσιμο Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ. Ο ισχυρός άνδρας των Κρητικών, Ανδρέας Μανουσάκης, παραδέχεται ανοιχτά πως οι Κρητικοί είναι σε δύσκολη καμπή. «Η κατάσταση στην ομάδα είναι δεδομένα πολύ δύσκολη. Δεν μπορούμε όμως να εγκαταλείψουμε την μάχη. Για τα νομικά θέματα υπάρχουν οι δικηγόροι της ομάδας. Εκείνοι ασχολούνται και καλό είναι να μην επεισέλθω σε αυτά. Η Δευτέρα και η Τρίτη θα είναι δύο καθοριστικές και δύσκολες ημέρες για εμάς. Δεν θεωρώ πως είναι σωστό να κάνουμε προβλέψεις και εκτιμήσεις. Μετά την Τρίτη θα είμαστε πια σε άλλη θέση και θα συζητήσουμε για την συνέχεια της ομάδας. Δεδομένα με εμάς αυτό που γίνεται μόνο φυσιολογικό δεν είναι», μας μετέφερε αρχικά. Διαβάστε πιο κάτω τα άκρως ενδιαφέροντα που είπε για τον σύλλογο.

– Αυτήν την στιγμή ο κόσμος αγωνιά για το… αύριο του ΟΦΗ, που βρίσκεται σε μία άκρως δύσκολη θέση. Πως το αφουγκράζεστε εσείς όλο αυτό;

Σίγουρα έτσι είναι. Όπως είπα και πριν τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Μετά την ιστορία που δεν προχώρησε και η οποία αφορά στην αγορά των μετοχών μας, η κατάστασή μας έχει δυσκολέψει πολύ. Κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί αυτό. Ο ΟΦΗ όμως έχει περάσει δύσκολες καταστάσεις στο παρελθόν. Αρκετές φορές και έχει επιβιώσει. Το DNA του είναι αυτό. Έχει το DNA της επιβίωσης. Βέβαια εκτός από τους δικαστικούς μας αγώνες χρειαζόμαστε άμεσα χρήματα.

– Υπάρχουν κάποιες επαφές με ανθρώπους για να βοηθήσουν οικονομικά;

Ναι, κουβεντιάζουμε με κάποιους ανθρώπους για να βρεθούν τα χρήματα. Είναι άτομα από την Κρήτη. Πάντα βοηθούσαν την ομάδα. Υπάρχουν φορές που οι δύσκολες και κρίσιμες καταστάσεις φέρνουν τον κόσμο πιο κοντά. Υπάρχει μία συσπείρωση για την ομάδα στο σημείο αυτό.

– Στον κόσμο υπάρχει… οργή για τα τεκταινόμενα στην ομάδα. Πως εισπράττετε τις αντιδράσεις του μετά και την ιστορία με τον Γκατούζο;

Κοιτάξτε να δείτε. Υπάρχει μία δυσαρέσκεια σε ένα σοβαρό κομμάτι του κόσμου. Ήταν μία μεγάλη απογοήτευση η ιστορία με τον Γκατούζο. Ένα βαρύ πλήγμα για την ομάδα, εφόσον και στην πράξη απέτυχε το πρόγραμμα της εξυγίανσης του Μάνθου Πουλινάκη.

– Ποιά είναι η εικόνα που έχετε για το χρέος της ομάδας; Πόσα χρήματα χρειάζεστε τώρα;

Το χρέος είναι 9 εκατ. ευρώ. Είναι μη βιώσιμο. Έχουμε ένα σημαντικό ποσό σαν έσοδα, όμως το χρέος είναι μη βιώσιμο. Θέλουμε 2 με 3 εκατ. ευρώ να μπούν είτε τώρα είτε έως το τέλος της χρονιάς. Σίγουρα θέλουμε τώρα 500 χιλιάδες με 1 εκατ. ευρώ.

– Υπάρχει και το… μέτωπο των οφειλών και των καθυστερήσεων σε παίκτες.

Πάντα υπήρχαν τα ζητήματα με παίκτες. Και καθυστερήσεις και οφειλές. Όμως και οι παίκτες από το σημερινό ρόστερ και οι παλιοί πιστεύω πως αυτό που θέλουν είναι να προχωρήσει ο ΟΦΗ. Ο σκοπός είναι να πληρωθούν όλοι. Θέλουμε να πιστεύουμε ώστε να ευοδώσει αυτός ο σκοπός.

– Αυτήν την στιγμή έχετε ποδοσφαιριστές που έχουν να πάρουν μισθούς μηνών;

Ναι. Υπάρχουν παίκτες που τους οφείλονται αρκετοί μήνες. Στην προσπάθεια και τον αγώνα κάνουμε θα πρέπει να υπάρξουν εξελίξεις και χρήματα. Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε την βοήθεια που πρέπει για να ξεπεραστεί αυτός ο σκόπελος.

– Υπάρχει κάτι που να σας κάνει να είστε αισιόδοξος για την συνέχεια;

Η ίδια η ομάδα ως δυναμική. Έχει κάτι στο DNA του ο ΟΦΗ, που τον κάνει μεγάλη ομάδα. Είναι μεγάλη ομάδα. Και οι παλιοί παίκτες και με όσους έχω μιλήσει είτε είχαν οικονομικά προβλήματα είτε όχι αναγνώριζαν πως ο ΟΦΗ είναι μία μεγάλη ομάδα και ότι όσα έχουν ζήσει στο Ηράκλειο δεν τα έχουν βρει αλλού. Στην δυναμική αυτή στηρίζουμε τα όνειρά μας και την εξυγίανση της ομάδας.

– Σας φοβίζει το ενδεχόμενο της Γ’ Εθνικής; Υπάρχει τέτοιος φόβος και στον κόσμο;

Δεν μπορώ να πως ότι η πλειοψηφία του κόσμου φοβάται το ενδεχόμενο της Γ’ Εθνικής. Δεν είναι όμως κάτι εύκολο. Ούτε κάτι απλό. Όλοι θέλουμε την ομάδα στην Α’ Εθνική. Το ελληνικό ποδόσφαιρο την έχει ανάγκη. Έχει ανάγκη από τον ΟΦΗ η Σούπερ Λιγκ. Το ελληνικό πρωτάθυλημα έχει φτωχύνει όταν δεν υπάρχουν στην πρώτη κατηγορία ομάδες όπως η Λάρισα και η ΑΕΚ. Το καλό για το ποδόσφαιρο θα είναι να γυρίσουν όλες αυτές οι ομάδες και να είναι δυνατές. Να έχει δυνατές ομάδες και όχι ομάδες των 100 φιλαθλών και των άδειων γηπέδων.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook