“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Πέμπτη 8 Ιανουαρίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Πέμπτη 8 Ιανουαρίου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα ρεπορτάζ του αθλητικού τύπου που αφορούν το ρεπορτάζ του ΟΦΗ.

ΦΩΣ

Η ειδική αποστολή του Νίκου Αναστόπουλου στον ΟΦΗ ξεκίνησε επισήμως χθες, καθώς ο έμπειρος τεχνικός ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ και πραγματοποίησε την πρώτη προπόνηση με την καινούργια του ομάδα. «Η ΠΑΕ ΟΦΗ ανακοινώνει την πρόσληψη του Νίκου Αναστόπουλου στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Άμεσοι συνεργάτες του θα είναι οι Ανδρέας Σκέντζος και Σάκης Παγωμένος. Ο Νίκος Αναστόπουλος έκανε σήμερα (χθες) την πρώτη του προπόνηση στο ΒΑΚ, ενώ νέα προπόνηση έχει προγραμματιστεί για αύριο (σήμερα) στις 3 τό απόγευμα», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ ΟΦΗ. Πρώτη αποστολή για τον Αναστόπουλο θα είναι το εντός έδρας ματς με την Κέρκυρα και ο κόΟυτς ήδη ψάχνεται, προκειμένου να διαπιστώσει πόσους και ποιους παίκτες θα έχει στη διάθεσή του για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, δεδομένου ότι το ράστερ της ομάδας έχει αποψιλωθεί σε σημαντικό βαθμό. Ουσιαστικά, ο Αναστόπουλος έρχεται στον ΟΦΗ σε μια πολύ δύσκολη στιγμή, αναλαμβάνοντας έναν ρόλο στον οποίο έχει ανταποκριθεί στο παρελθόν (κατά την προηγούμενη θητεία του στην ομάδα) και καλείται να το πράξει ξανά. Στις ήδη υπάρχουσες απουσίες θα πρέπει να προστεθεί και αυτή του Κάρλος Μιλιάζες, ο οποίος εκτός απρόοπτου θα αποτέλέσει παρελθόν από τον ΟΦΗ, στερώντας έτσι άλλη μια σημαντική μονάδα από τον Αναστόπουλο. Μετά και το σημερινό πρόγραμμα ο προπονητής των Κρητικών θα είναι σε θέση να γνωρίζει ποιους παίκτες θα μπορεί να υπολογίζει για το παιχνίδι με την Κέρκυρα και σύμφωνα με τα δεδομένα, ο αριθμός τους θα ξεπερνά οριακά τους έντεκα. Σε ό,τι αφορά το διοικητικό κομμάτι, όλα δείχνουν ότι αμέσως μετά το ματς με την Κέρκυρα ο νυν πρόεδρος Ανδρέας Μανου, σάκης θα παραιτηθεί και η ΠΑΕ θα οδηγηθεί στο Πρωτοδικείο προκειμένου να οριστεί διοίκηση. Οι άνθρωποι του ΟΦΗ πραγματοποιούν αγώνα δρόμου, ούτως ώστε να συγκεντρώσουν σε πρώτη φάση ένα ποσό της τάξης των 65.000 ευρώ για την τακτοποίηση των οφειλών σε ΙΚΑ και εφορία, ενώ τους απασχολούν και τα χρήματα που πρέπει να δοθούν σε παλιούς παίκτες της ομάδας όπως οι Ταυλαρίδης, Γεωργίου και Ρόβας. Στο προσκήνιο υπάρχει και η διοικητική πρόταση που έχει καταθέσει η εταιρεία από το Κατάρ, η οποία παρουσιάζεται διατεθειμένη να αναλάβει το 68% του μετοχικού κεφαλαίου βάζοντας άμεσα 2,5 εκατομμύρια ευρώ, με την προϋπόθεση να προμηθευτούν με εγγυήσεις για τη φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα της ΠΑΕ. Στον ΟΦΗ έχουν ήδη αποφασίσει τη σύσταση πενταμελούς ειδικής επιτροπής, τα μέλη της οποίας θα εξετάσουν την εγκυρότητα της εν λόγω πρότασης, ώστε να προχωρήσουν και στις ανάλογες εισηγήσεις.

Sportday

Η αβεβαιότητα πλανάται πάνω από το Ηράκλειο και την επόμενη ημέρα του ΟΦΗ. Και αυτό δεν γίνεται να μην επηρεάζει και τους παίκτες. Οσους τουλάχιστον έχουν απομείνει στην ομάδα, καθώς ο τελευταίος χρονικά που άνοιξε την πόρτα της εξόδου ήταν ο Μιλιάζες καταθέτοντας και προσφυγή ώστε να εξασφαλίσει τα δεδουλευμένα του. Το ερώτημα πλέον είναι «τι γίνεται;» και οι εναπομείναντες θεωρητικά βασικοί ποδοσφαιριστές βρίσκονται στα όριά τους. Οχι μόνο γιατί κανείς δεν μπορεί να τους πει με βεβαιότητα την επόμενη ημέρα, αλλά και επειδή τα προβλήματα ταλανίζουν την ομάδα από αρκετό καιρό. Ηδη πολλοί από αυτούς βρίσκονται στο στόχαστρο άλλων συλλόγων της Super League και ποδοσφαιριστές όπως οι Μακρής. Στάθης. Τριποτσέρης αλλά και άλλοι φέρονται να έχουν μπει πλέον σε διαδικασία να σκέφτονται το μέλλον τους. Ολα βέβαια σε φιλολογικό επίπεδο και δεν τίθεται θέμα μη συμμετοχής τους στο ματς με την Κέρκυρα που ακολουθεί. Αηό τη στιγμή, όμως, που τότε εκπνέει η προθεσμία να αποσύρει ο ΟΦΗ τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει κάνει και «αιωρείται» αν θα οριστεί ή όχι το επόμενο παιχνίδι του, είναι επί της ουσίας φυσικό άπαντες να είναι προβληματισμένοι για το μέλλον τους. Πάντως στον ΟΦΗ προσπαθούν να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο. 0 Νίκος Αναστόπουλος (ανακοινώθηκε χθες η πρόσληψη του) και ο Νίκος Μαχλάς μίλησαν χθες για λίγο στο ποδοσφαιρικό τμήμα. «Κάνουμε μία καινούργια προσπάθεια. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό.τι είναι δυνατόν και να βρεθεί μία λύση», τους είπαν μεταξύ άλλων, δίνοντας το στίγμα των ανθρώπων της ομάδας. Νέα συνάντηση υπήρξε χθες το βράδυ μεταξύ των πλευρών της ομάδας και του εκπροσώπου της Royal Group Holding. Η επιτροπή που έχει συσταθεί αηό την ομάδα, έχει σκοπό να «ξεσκονίσει» την εταιρεία που ενδιαφέρεται για την εμπλοκή της στην ΠΑΕ. Σε αυτή αναμένονταν να πάρουν μέρος από τη πλευρά της ομάδας οι Ανδρέας Μανουσάκης. Γιάννης Δανδάλης. Νίκος Διαλυνάς. Δημήτρης Αποστολάκης (φέρεται να έχει δεχτεί κρούση από την πλευρά της εταιρείας ώστε να αναλάβει πόστο).

Goal

O Nίκος Αναστόπουλος έπιασε δουλειά από χθες στον ΟΦΗ και φρόντισε με το «καλημέρα» να βάλει στο κλίμα του αγώνα με την Κέρκυρα τους παίκτες: «θέλω να παραμείνουμε ενωμένοι σαν μια γροθιά. Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολες οι καταστάσεις όμως πρέπει να δουλέψουμε όλοι για το καλό του ΟΦΗ. Και ξεκινάμε από την Κυριακή όπου η νίκη κόντρα στην Κέρκυρα είναι ο μοναδικός στόχος. Με υπομονή και πίστη σε όλους μας θα τα ξεπεράσουμε τα προβλήματα». Στην επιστροφή του στο «Βαρδινογιάννειο», ο «Αναστό» συνάντησε και πάλι τους Κουτσιανικούλη, Λαμπρόπουλο, Μπανούση, Μονιάκη, Ροβίθη, Κάλαϊτζιτς, Περογαμβράκη και Αγριμάκη.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook