“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Δευτέρα 5 Ιανουαρίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Δευτέρα 5 Ιανουαρίου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα ρεπορτάζ του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Sportday

Η σημερινή γενική συνέλευση της ΠΑΕ ΟΦΗ (16:00) θεωρείτο έτσι κι αλλιώς κρίσιμη, αλλά τώρα το ενδιαφέρον είναι μεγαλύτερο. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες. Ηρακλειώτης δικηγόρος που εκπροσωπεί την κατασκευαστική εταιρεία Royal Group Holdings απ” το Κατάρ. θα καταθέσει πρόταση εκ μέρους τους για την αγορά της ΠΑΕ! Απαντες στον ΟΦΗ είναι επιφυλακτικοί ύστερα κι από το φιάσκο με τους Ιταλούς, αλλά θα περιμένουν τις σημερινές εξελίξεις. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που ακούγεται ότι οι συγκεκριμένοι Αραβες είναι έτοιμοι να επενδύσουν 130 εκατ. ευρώ στην Κρήτη για την κατασκευή πολυτελών βιλών και ενός εμπορικού κέντρου. Μάλιστα, οι Καταριανοί υποστηρίζουν ότι θα διαθέσουν 2.5 εκατ. ευρώ στον ΟΦΗ. Κατά τ’ άλλα. ο Νίκος Αναστόπουλος αναμένεται σήμερα στο Ηράκλειο για να πιάσει δουλειά.

Goal

Ήταν παραμονές Χριστουγέννων του 2012 (22 Δεκεμβρίου) όταν στη χιονισμένη Ριζούπολη ο ΟΦΗ αποκλειόταν από την επόμενη φάση του κυπέλλου από τον Απόλλωνα και ο Ni’kos Αναστόπουλθ5 γνώριζε ncos η παραμονή του στην Αθήνα για τις γιορτές δεν θα ήταν προσωρινή… Ο κύκλος του στον πάγκο του ΟΦΗ είχε ολοκληρωθεί ύστερα από 2,5 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας, έχοντας κόντρα όλα τα προβλήματα του κόσμου. Μια άνοδος στη Super League, με τα πλέι οφ να παίζονται μέχρι τα τέλη Ιουλίου και από κει και πέρα, χωρίς καλοκαιρινή προετοιμασία, μια αξιοπρεπής παρουσία στη μεγάλη κατηγορία, με τα οικονομικά προβλήματα να αρχίζουν να σκάνε το ένα μετά το άλλο. Λίγο αργότερα ήρθε και εκείνη η δήλωση από τον πάγκο του Ατρόμητου, περί Ντακότας και… Μπόινγκ, που χρησιμοποιήθηκε κατά το δοκούν, και το γλυκό έδεσε. Στην πιο κρίσιμη χρονική στιγμή της ιστορίας του ΟΦΗ, ο allenatore επιστρέφει στο «Γεντί Κουλέ» για μια πραγματική αποστολή αυτοκτονίας: Να βάλει πλάτη προκειμένου οι Κρητικοί να καταφέρουν να διατηρηθούν -τουλάχιστον αγωνιστικά- στην κατηγορία. Από το ράστερ έχουν ήδη φύγει οι Πετρόπουλος, Μεϊτέ, Αντελέγιε, Ράζακ, Απόνιο, Φερούζ, Δασκαλάκης, Φραγκουλάκης, ο Μιλιάζες έχει εκδηλώσει τάσεις φυγής, ενώ n ομάδα πασχίζει να βρει 60.000 ευρώ προκειμένου να εξασφαλίσει φορολογική ενημερότητα και να κάνει μεταγραφές κάτω των 24 ετών και μια άνω του ηλικιακού ορίου. Ολοι πλάτη για in σωτηρία «Ολοι ξέρουν πως στον ΟΦΗ πέρασα τα καλύτερα προπονητικά μου χρόνια. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, αλλά αν ο καθένας από την πλευρά του βοηθήσει, μπορούμε να τα καταφέρουμε…» τονίζει στο περιβάλλον του ο «Αναστό», ο οποίος περιμένει το κάλεσμα του φίλου του Νίκου Μαχλά μετά το πέρας της αποψινής κρίσιμης γενικής συνέλευσης (4 μ.μ.) προκειμένου να κατέβει στο Ηράκλειο και να πιάσει δουλειά. Είναι χαρακτηριστικό πως βασική προϋπόθεση για να πει το «ναι» ο έμπειρος τεχνικός ήταν η επαναδραστηριοποίηση του Μαχλά και η παρουσία του στα αποδυτήρια, με βασικό σκοπό να επανέλθει η χαμένη ηρεμία ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές. Αμεσος συνεργάτης του 56χρονου κόουτς θα είναι η παλιά δόξα της ομάδας, ο Ανδρέας Σκέντζος. Και ο Κουράκης στο προσκήνιο Εκτός της επανάκαμψης Μαχλά, στη σημερινή Γ.Σ. δεν αποκλείεται να υπάρξει δέσμευση και από άλλους για οικονομική βοήθεια, όπως ο Γιάννης Κουράκης, αλλά και από άλλους οικονομικά επιφανείς Ηρακλειώτες, ώστε να βρεθούν άμεσα οι 200.000 ευρώ και να ρυθμιστούν οι υποθέσεις Ταυλαρίδη, Γεωργίου και Ρόβα.

ΦΩΣ

Μπαρούτι μυρίζει η τακτική γε* νική συνέλευση της ΠΑΕ ΟΦΗ, που 0ά διεξαχθεί σήμερα στις 16.00, στο κλειστό γήπεδα του μπάίΐ^ετ, joto ΒΑΚ· Μετά το «ναυάγιο» με τους Ιταλούς επενδυτές και την παραίτηση του Τζενάρο Γκατούζο από τον πάγκο της ομάδας, σέ συνδυασμό με ¥05 νκύμα αποχωρήσεων (Αντελέγιε, Ραζάκ, Πετρόπουλος κ.ά.) και τις οικονομικές εκ* κρεμότητες που μοιάζουν με βουνό, αναζητούνται καίριες απαντήσεις σε καυτά ερωτήματα.
Στα αφτιά των οπαδών και των μετόχων έχουν φτάσει φήμες για σοβαρές ατασθαλίες, ενώ τα χρέη στην εφορία και στο ΙΚΑ απειλούν τους «μελανόλευκους» ακόμα και με αφαίρεση βαθμών ιόμι για τον ΟΦΗ (σε πρώτη φάση). Οι προσφυγές διαδέχονται η μία την άλλη, το «αύριο» φαντάζει ιδιαίτερα επισφαλές και γενικότερα η περιρρέουσα ατμόσφαιρα πριν από τη ΓΣ της Δευτέρας τη μετατρέπει αυτόματα στην πιο σημαντική των τελευταίων ετών! Το «τι μέλλει γενέσθαι» θα ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό σήμερα, ενώ πολλοί περιμένουν την ανάληψη ευθυνών για το διοικητικό Βατερλό και τον εμπαιγμό από πάσης φύσεως «επιχειρηματίες» του εξωτερικού και όχι μόνο. Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι το παρών θα δώσουν στο κλειστό και εκπρόσωποι του επενδυτικού ομίλου από το Κατάρ με την επωνυμία Royal Group Holdings, χωρίς πάντως κάποιος από τους επίσημους φορείς ή ιθύνοντες του Ομίλου να γνωρίζει κάτι επ’ αυτού ή να έχει δεχθεί «κρούση», έστω και σε επίπεδο διερευνητικής συζήτησης. Παράλληλα, ρ Νίκος Αναστόπουλος θα πρέπει να θεωρείται κλεισμένος, ενώ σήμερα το μεσημέρι θα φτάσει στο Ηράκλειο για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία Του ΟΦΗ. Ωστόσο, αν δεν ξεδιαλύνει το τοπίο στη γενική συνέλευση, τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Την ίδια ώρα, οι παίκτες ζουν το δικό τους δράμα και απειλούν με αποχή αν δεν πάρουν μέρος των δεδουλευμένων τους εντός της εβδομάδας. Με λίγα λόγια, η κατάσταση βρίσκεται σε οριακό σημείο και το μέλλον των Κρητικών βαδίζει, προς το παρόν, στο άγνωστο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook