“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα ρεπορτάζ του αθλητικού τύπου που αφορούν το ρεπορτάζ του ΟΦΗ.

Sportday

Είναι γνωστό πως στο ποδόσφαιρο «όλα μπαίνουν κι όλα χάνονται». Η ευκαιρία που έχασε χθες ο Αντελέγε στο 85ο λεπτό της αναμέτρησης μεταξύ του ΟΦΗ και της Καλλονής είναι σίγουρο πως θα συγκαταλέγεται σε πολλά βίντεο με τις πιο απίστευτες ευκαιρίες της χρονιάς 0 Νιγηριανός ποδοσφαιριστής που βρέθηκε μόνος του απέναντι στο άδειο τέρμα, έστειλε την μπάλα άουτ και ο ΟΦΗ ήρθε ισόπαλος με την Καλλονή σε ένα παιχνίδι στο οποίο δημιούργησε περισσότερες και πιο κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρει. Η Καλλονή αντιμετώπισε πρόβλημα στη μεσαία γραμμή και στην κυκλοφορία της μπάλας, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, πρόβλημα που οφειλόταν κυρίως στην απόφαση του Γιάννη Ματζουράκη να αφήσει στον πάγκο τόσο τον Λεοζίνιο όσο και τον Μανούσο. Η ομάδα του Γκατούζο είχε τον έλεγχο, έφτανε με καλές προϋποθέσεις στην αντίπαλη περιοχή, όμως είτε οι κακές επιλογές στην τελική προσπάθεια είτε η επιβλητική παρουσία του Χογκ. της στέρησαν το πολυπόθητο γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο η Καλλονή προσπάθησε να βγει μπροστά, και παρ’ ότι δεν δημιούργησε κλασικές ευκαιρίες κατάφερε να προηγηθεί με το γκολ του Χουάνμα.
Ο ΟΦΗ ισοφάρισε γρήγορα και συνέχισε να πιέζει με στόχο το γκολ που θα του έδινε και τους τρεις βαθμούς. Το τελικό αποτέλεσμα μάλλον αφήνει «πικραμένους» τους γηπεδούχους που ακόμα και με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Τριποτσέρη στο 81ο λεπτό, ήταν αυτοί που κυνήγησαν τη νίκη.

Goal

Είδος προς εξαφάνιση είναι η νίκη για τον ΟΦΗ και την Καλλονή που χθες το απόγευμα ήρθαν ισόπαλοι με 1-1 στην Κρήτη. Οι μεν Κρητικοί παρέμειναν για τρίτο αγώνα χωρίς τρίποντο, καθώς μετρούν στους τελευταίους αγώνες δύο ήττες και μία ισοπαλία, ενώ οι νησιώτες έμειναν για πέμπτο παιχνίδι χωρίς νίκη με απολογισμό στα παιχνίδια αυτά τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες. Ετσι, οι μεν γηπεδούχοι έφτασαν τους 14 βαθμούς και παρέμειναν στη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ η ΑΕΛΚ έφτασε τους 21 και έχει υποχωρήσει στη μέση ακριβώς της βαθμολογίας. Ο αγώνας στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» μπορεί να μην είχε νικητή, είχε όμως δύο γκολ, λίγες αλλά κλασικές ευκαιρίες, αποβολή, αποδοκιμασίες στο τέλος για τους γηπεδούχους αλλά και… ιταλικό άρωμα στις εξέδρες, αφού το παρακολούθησαν εκπρόσωποι των υποψήφιων αγοραστών του ΟΦΗ. Το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο απέναντι σε δύο ομάδες που δυσκολεύονται το τελευταίο διάστημα, και ειδικότερα μετά τη διακοπή, να νικήσουν.

ΦΩΣ

Αντε… Λέγε. Αντεηέγε. για το πώς «τα κατάφερες» και έχασες εκείνη την ευκαιρία στο 85′, ενώ ήσουν μόνος δίπλα στο αριστερό δοκάρι της εστίας της Καλλονής και έτσι το ματς στο «Γεντί Κουλέ» έληξε με 1-1! Με νικητήριο γκολ για τον δοκιμαζόμενο ΟΦΗ θα γιόρταζες πονηγυ ρικά και τα γενέθλια σου στις 25 Δεκεμβρίου (θα κλείσεις τα 26 χρόνια σου)! Δεκτό ότι σε αυτό τό ανυπέρβλητο ομαδικό σπορ, που είναι το ποδόσφαιρο, κανόνας ότι «όλα σημειώνονται και όλα χάνονται». Ναι, αλλά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις μία από τις οποίες ήταν η δική σου, έστω και αν είσαι, ΑγιοντέΗε Αντελέγε, αμυντικός και όχι επιθετικός. Όμως στην πατρίδα σου, τη Νιγηρία, βγαίνουν παίκτες που τα καταφέρνουν εξίσου καλά και στη μία περιοχή και στην άλλή…
··· ανοίξαμε κουβέντα με τον παίκτη που σημάδεψε το αποτέλεσμα στο «Γεντί Κουλέ». «Με κλειστά μάτια» ένας από τους Πετρόπουλο – Μερεμπασβίλι θα αξιοποιούσε τη θαυμάσια σέντρα του Στάθη αν ήταν στη θέση του Αντελέγε.
Οπότε και… «δεν θα είχε να έλεγε τίποτε» ο Τζενάρο Γκατούζο, ο οποίος… «θα κερνούσε» ακόμη και την παραδοσιακή κρητική τσικουδιά τον Γιάννη Ματζουράκη, όταν μετά τη λήξη αντάλλαξαν θερμό, φιλικότατο χαιρετισμό για να καταδείξουν και τον ποδοσφαιρικό πολιτισμό τους. Ενώ τώρα, μετά το 1-1 και προπάντων μετά από αυτή την «απίθανη» απώλεια του νικητήριου γκολ από τον Αντελέγε, προκαλούταν η αίσθηση και χωρίς να λείπει η χιουμοριστική διάθεση ότι… ο Ματζουράκης με… «ΓκατΟΥΖΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ» κέρασε τον δυναμικό τύπο, τον Τζενάρο! ··· ΤΣ1ΚΟΥΔΙΑ η Κρήτη, ούζο η Μυτιλήνη! Στη «ναυμαχία» των ομάδων από τα δύο μεγαλονήσια μας φάνηκε πως ικανοποιημένη εφυγε η Καλλονή, για αυτό και μεταφορικά γράφουμε για «το κέρασμα με το ποτό» που συνοδεύει το όνομα της Μυτιλήνης σε όλες τις αγορές του κόσμου! Ναι μεν η ομάδα του Ματζουράκη σε μία από τις ελαχιστότατες επισκέψεις στην αντίπαλη περιοχή κέρδισε πέναλτι με τον διακριθέντα Χουάνμα και προηγήθηκε στο σκορ, αλλά δεν το χάρηκε περισσότερο από δύο τρία λεπτά, γιατί στο 72′ ο αρχηγός Μακρής πέτυχε γκολ, με το οποίο δικαιούται να διεκδικήσει… «μάστερ γεωμετρίας»! Επίσης, η ομάδα της Μυτιλήνης δεν εκμεταλλεύθηκε ότι από το 81′ ο γηπεδούχος αγωνιζόταν με δέκα λόγω δεύτερης κίτρινης κάρτας του Θεοδώρου Τριποτσέρη σε «αχρείαστο» και απερίσκεπτο μαρκάρισμα εναντίον του Καλτσά. Με δέκα οι Μρακλειώτες και όμως εκείνοι έκαναν «τη φάση του αγώνα» με την ευκαιρία του Αντελέγε.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook