“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Τρίτη 16 Δεκεμβρίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Τρίτη 16 Δεκεμβρίου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα ρεπορτάζ του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

ΦΩΣ

Η ήττα στη Νέα Σμύρνη που έφερε τον ΟΦΗ στην τετράδα του υποβιβασμού, έστω και αν ακόμη είναι πολύ νωρίς και επιπλέον οι διαφορές με τις ομάδες αυτές είναι ελάχιστες, βάρυνε το κλίμα στα αποδυτήρια της ομάδας του Ηρακλείου. Ο Τζενάρο Γκατούζο θέλησε να ανεβάσει την ψυχολογία των παικτών για τη συνέχεια, αφού ακολουθούν δύο καθοριστικά παιχνίδια με Καλλονή και Πλατανιά και είναι φυσικό ο Ιταλός τεχνικός να θέλει να δει την ομάδα του να φτάνει σε βαθμολογική συγκομιδή τέτοια που θα της επιτρέψει να δει με περισσότερη άνεση τη συνέχεια. Πάντως ο Γκατούζο έκανε τα παράπονά του στους παίκτες ζητώντας τους πάθος και ψυχή. Ο Ιταλός τεχνικός στη σύντομη ομιλία του στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι «δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στο ματς με τον Πανιώνιο δεν είχαμε πάθος και ψυχή. Δεν είχα κανένα παράπονο στα προηγούμενα ματς με Λεβαδειακό και Εργοτέλη, παρ’ ότι χάσαμε το πρώτο. Πρέπει σε κάθε ματς να παίζουμε με πάθος και ψυχή, να διεκδικήσουμε την παραμονή μας στην κατηγορία». Σε αγωνιστικό επίπεδο, η χρονιά τελείωσε πρόωρα για τον Μάιρον Τζορτζ, αφού η θλάση στον δικέφαλο επιβεβαιώθηκε και ο Κοσταρικανός επιθετικός δεν υπολογίζεται για τα δύο ματς που ακολουθούν. Η απουσία αυτή έρχεται να προστεθεί σε εκείνες των Κάλαϊτζιτς, Περογαμβράκη, Ράζακ, Κουτσιανικούλη που ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς. Αντίθετα επιστρέφουν οι Τριποτσέρης και Μιλιάζες που εξέτισαν τις ποινές τους. Τέλος, παρελθόν αποτελεί για τον ΟΦΗ ο Φερούζ που είχε αποκτηθεί δανεικός από την Τσέλσι αλλά δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του Ηρακλείου.

Έθνος

Ο «εφιάλτης» του Γκατούζο σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας του Ηρακλείου, που αποκαλύπτει: «”Ξαναχτύπησε” ο άγνωστος επενδυτής, πήγε στο ρεοτοράν που δείπνησαν παίχτες και προπονητής και ζητάει 1.000.000 ευρώ για να φύγει από την ΠΑΕ», ενώ οτον τίτλο της αναφέρει «επίσκεψη με μπράβους στο ξενοδοχείο του ΟΦΗ». Πρόκειται για την ίδια εφημερίδα που τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου έγραψε «άγνωστο άτομο παρουσιάστηκε ως ιδιοκτήτης και απείλησε τον Γκατούζο». Στον ΟΦΗ, όμως, δεν τα λένε έτσι ακριβώς τα πράγματα… Κάνουν λόγο για έναν γνωστό άνθρωπο σε όλους τους, ο Οποίος πήγε για να διεκδικήσει τα χρήματα που έχει βάλει στον σύλλογο και ότι του είπαν «αν έχεις χαρτιά να επιβεβαιώνουν τα λεγόμενά σου, αρκεί να μας τα δώσεις για να δούμε τι θα κάνουμε». Τι θα κάνει με Την ομάδα σκέφτεται και ο Γκατούζο, που από μέρα σε μέρα περιμένει τα αποτελέσματα του οικονομικούδιαχειριοτικού ελέγχου και αποτελέσματα από τους παίχτες.

Goal

Ακουσαν για επενδυτές και… πλάκωσαν για τις οφειλές σε ακατάλληλο τάιμινγκ, συνοδεία μπράβων. Κάπως έτσι συνοψίζεται η ιστορία της απρόσκλητης επίσκεψης που καταγράφηκε την παραμονή του αγώνα Πανιώνιος – ΟΦΗ στο ξενοδοχείο τηε κρητική ομάδας, oncos αποκάλυψε χθες η εφημερίδα του Ηρακλείου «Εθνική Φωνή». Σε έναν σύλλογο, λοιπόν, που ούτως ή άλλως δεν έχει λυμένα όλα τα θέματά του, εκτυλίχθηκε ένα σκηνικό μάλλον πρωτόγνωρο.
As ξετυλίξουμε όμως από την αρχή το κουβάρι. Πριν από περίπου 20 μέρες, ένας πρώην εξωδιοικητικός παράγοντας του ΟΦΗ είχε σπεύσει να συστηθεί στον Γκατούζο ως ιδιοκτήτης (!) της ΠΑΕ, επισημαίνοντάς του ότι έβαλε χρήματα στις δύσκολες περιόδους της Β΄Εθνικής. Το περασμένο Σάββατο, λοιπόν, ο ίδιος κύριος (που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά σε Ηράκλειο και Αθήνα) εμφανίστηκε την ώρα που δειπνούσε η ομάδα στο ξενοδοχείο, συνοδευόμενος από έξι μπράβους. Ο Γκατούζο ενοχλήθηκε από το τάιμινγκ αλλά και την παρουσία των φουσκωτών και του είπε «πήγαινε έξω κι έρχομαι». Πράγματι, ο Ιταλός διέκοψε το δείπνο του και μαζί με τον πρόεδρο Μανουσάκη και τον υπεύθυνο ασφαλείας Φασομυτάκη βγήκαν έξω για να συζητήσουν. Τι είχε να τους πει ο επισκέπτης; Οτι έχει βάλει από την τσέπη του 1 εκατ. ευρώ και θέλει τα λεφτά. «Φέρε τα παραστατικά» ήταν η θέση του Τζενάρο Γκατούζο και πάρε τα χρήματα πίσω, εφόσον προχωρήσει το deal με tous Ιταλούς επενδυτές (άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι διευκρίνισε πως δεν θα ήθελε χρήματα, αλλά να παραμείνουν στη διοίκηση και στη νέα εποχή δύο άνθρωποι της δικής του εμπιστοσύνης). Ο Γκατούζο μαζί με τον Μανουσάκη τον κάλεσαν από την πλευρά τους προκειμένου να τακτοποιηθεί το θέμα- να προσκομίσει τα παραστατικά για τα χρήματα που έχει προσφέρει, διευκολύνοντας την ΠΑΕ. Κάτι που θεωρείται, πάντως, δύσκολο να συμβεί, ειδικά για τέτοιο ποσό…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook