“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν το ρεπορτάζ του ΟΦΗ.

Sportday

Ορίστηκε η Συνέλευση Στις 5 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί η γενική συνέλευση στον ΟΦΗ, με φόντο το ενδιαφέρον Ιταλών επενδυτών. Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς την κρισιμότητα της καθώς επίσης και ότι σε αυτήν θα ξεκαθαρίσουν πολλά πράγματα. Αν όχι όλα. Τουλάχιστον, τα περισσότερα για τις προθέσεις των Ιταλών, οι οποίοι έχουν μεταφέρει ότι προτίθενται να βάλουν ένα εκατομμύριο ευρώ. Ο Ανδρέας Μανουσάκης. ο οποίος εκτελεί προσωρινά χρέη προέδρου στον ΟΦΗ. είναι αυτός που χειρίζεται το θέμα με τους Ιταλούς σε συνεννόηση με τον Γκατούζο. ο οποίος έχει κάνει το «προξενιό». Από κει και πέρα. η ΠΑΕ ΟΦΗ επισημοποίησε με ανακοίνωση που εξέδωσε το «διαζύγιο» με τον Απόνιο. με τον παίκτη να παραιτείται από οποιαδήποτε οικονομική αξίωση. Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, τα προβλήματα είναι… βουνό εν όψει Πανιωνίου. Εκτός του Απόνιο που αποχώρησε, ο Γκατούζο δεν μπορεί να υπολογίζει στους τιμωρημένους Τριποτσέρη. Μιλιάζες και στον τραυματία Κάλαϊτζιτς. Την ίδια στιγμή, αμφίβολοι κρίνονται οι Περογαμβράκης. Κουτσιανικούλης. οι οποίοι προέρχονται από τραυματισμούς.

ΦΩΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ ΟΦΗ κάλεσε τους μετόχους σε τακτική Γενική Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ των «Ομιλιτών» στο ΒΑΚ, στις 5 Ιανουαρίου (16.00), προκειμένου να παρθούν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον των «μελανόλευκων» και να συζητηθεί η ΑΜΚ. Από την πλευρά του, ο νέος ισχυρός άνδρας της ομάδας, Ανδρέας Μανουσάκης, δήλωσε σε ραδιοφωνική εκπομπή του συνδέσμου «Snakes 4 Heraklion Club» στον Athletic Radio 104,2: «Τα γεγονότα και οι εξελίξεις τρέχουν. Η ομάδα λειτουργεί και δεν θα πρέπει να ανησυχεί ο κόσμος. Αυτή η ιστορία προχωρά και όλοι ελπίζουμε ότι θα υπάρξει αίσιο τέλος». Ο πρόεδρος του Ομίλου εμφανίστηκε καθησυχαστικός και παράλληλα αισιόδοξος ότι η συμφωνία με τους πολυσυζητημένους Ιταλούς επενδυτές θα ολοκληρωθεί, αν φυσικά δεν παρουσιαστούν απρόοπτα και εμπόδια στην πορεία των συζητήσεων. Επιπλέον ξεκαθάρισε ότι εφόσον ολοκληρωθεί ο διαχειριστικός έλεγχος μέχρι τη Δευτέρα, εκπρόσωποι των ξένων ενδιαφερόμενων θα βρεθούν στο Ηράκλειο εντός της επόμενης εβδομάδας! Στα αμιγώς αγωνιστικά, το εκτός έδρας ματς ς στον ΟΦΗ με τον Πανιώνιο την Κυριακή βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, ωστόσο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Τζε νάρο Γκατούζο είναι πολλά. Οι τιμωρημένοι Τριποτσέρης και Μιλιάζες δεν υπολογίζονται για την αναμέτρηση της Νέας Σμύρνης, ενώ στα,., πιτς συνεχίζουν να βρίσκονται, λόγω τραυματισμών, οι Περογαμβράκης, Ραζάκ, Kb υ τσιανικούλης και Κάλαϊτζιτς. Ο τελευταίος μάλιστα τόνιζε το απόγευμα της Πέμπτης στους συμπαίκτες του ότι δεν πρόκειται να αποσυρθεί από την ενεργό δράση μέσα στις επόμενες μέρες, θα τα δώσει όλα για να επανέλθει δριμύ τερος και θα κρεμάσει τα παπούτσια του το καλοκαίρι, παρά τις φήμες που έκαναν λόγο για πρόωρη αποχώρησή του. Αξίζει να αναφερθεί ότι στη λίστα των λαβωμένων προστέθηκε χθες και ο νεαρός αμυντικός Μανώλης Φάζος, ο οποίος ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στον δικέφαλο. Εν τω μεταξύ χθες οριστικοποιήθηκε και επίσημα η κοινή συναινέσει λύση της συ νεργασίας με τον Απόνιο, που ούτως ή άλλως πέρασε και δεν… ακούμπησε, ενώ η «μελανόλευκη» ΠΑΕ και ο Σύλλογος Μετόχων δεν ξέχασαν την αδικοχαμένη Ελένη Καλομοίρη και εξέδωσαν συλλυπητήριες ανακοινώσεις στις ο ποίες εξέφρασαν τη βαθιά τους θλίψη για τον πρόωρο χαμό της.

Goal

O ιταλικός όμιλος επιχειρήσεων που -μετά το… προξενιό του διαμεσολαβητή Τζενάρο Γκατούζο- εκδήλωσε ενδιαφέρον για να επενδύσει στον ΟΦΗ κατέθεσε ήδη τα πρώτα χρήματα στον πληρεξούσιο δικηγόρο. Εξέλιξη βέβαια ευοίωνη που επιβεβαιώνει ότι το συγκεκριμένο fund δεν αποζητά τη διαφήμιση και τη λεζάντα, αλλά πραγματικά εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο εμπλοκής στον κρητικό σύλλογο. Ουσιαστικά ρυθμιστής της ιστορίας είναι πλέον τα αποτελέσματα του διαχειριστικού ελέγχου. Αν το χρέos δεν ξεπερνάει τα 9-10 εκατ. -όπου ανέρχεται σύμφωνα με τις εκτιμήσεις-τότε οι Ιταλοί εμφανίζονται πρόθυμοι να επενδύσουν και να μπουν αρχικά στην ΠΑΕ με 1 +3 εκατ. ευρώ. Το 1 εκατ. (ήδη έχουν βάλει χρήματα όπως προαναφέραμε) πιθανότατα θα λειτουργήσει ως ταμειακή διευκόλυνση έναντι αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, ώστε να καλυφθούν άμεσες ανάγκες της ομάδας. Από κει και πέρα στη Γενική Συνέλευση της 5ης Ιανουαρίου θα τρέξουν οι εξελίξεις με την προκήρυξη αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και την εισροή ακόμη 3 εκατ. ευρώ. Όπως προκύπτει από τις μέχρι τώρα επαφές υπάρχει τόσο ταύτιση απόψεων όσο και εμπιστοσύνη, στην οποία βέβαια έχει συμβάλει ο συνδετικός κρίκος Τζενάρο Γκατούζο που προσέλκυσε και tous επενδυτές. Μάλιστα, οι Ιταλοί έχουν ενημερώσει την πλευρά του ΟΦΗ πως πρόθεσή τους είναι να διατηρήσει ο σύλλογος τους δεσμούς του με την κοινωνία και γι’ αυτό θα συμμετέχουν -αν προχωρήσει το deal- μόνο με έναν εκπρόσωπο tous στη διοίκηση. Βέβαια, θα ζητήσουν αλλαγές, αφού θεωρούν (καθότι είναι ενήμεροι από τον Γκατούζο) ότι η ομάδα έχει ερασιτεχνική λειτουργία σε ορισμένα θέματα και θα πρέπει να πορευτεί με συγκεκριμένο οργανόγραμμα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook