“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν το ρεπορτάζ του ΟΦΗ.

Sportday

Λίγους μήνες κράτησε η θητεία του Απόνιο στον ΟΦΗ. Από χθες ο Ισπανός θεωρείται παρελθόν για την κρητική ομάδα. Ο Τζενάρο Γκατούζο δεν έμεινε ικανοποιημένος απο την παρουσία του και εισηγήθηκε την αποδέσμευσή του. Και ο ίδιος ο παίκτης, βέβαια, δεν ήταν ευχαριστημένος και ήθελε να φύγει. Συναντήθηκε, λοιπόν, με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Ανδρέα Μανουσάκη, με τον οποίο συμφώνησαν το «διαζύγιο», με τον παίκτη να παραιτείται από οποιαδήποτε οικονομική αξίωση.

ΦΩΣ

Ήλθε, είδε και απήλθε. Ο Απονιο που ούτως ή άλλως δεν πρόσφερε και τίποτε στον ΟΦΗ και ήταν φυσικό να μην εντάσσεται στα πλάνα του Τζενάρο Γκατούζο είχε εκφράσει την επιθυμία να αποχωρήσει από το Ηράκλειο. Γι’ αυτό και συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Ανδρέα Μανουσάκη, και συμφώνησαν στη συναινετική λύση της συνεργασίας τους με τον ποδοσφαιριστή να μην έχει οικονομικές αξιώσεις από την ΠΑΕ.
Μπορεί η προσοχή όλων στο Ηράκλειο να είναι στραμμένη γύρω από τις εξελίξεις στο θέμα της εμπλοκής των Ιταλών επενδυτών στην ομάδα, όμως όπως παραδέχτηκε και ο Ανδρέας Μανουσάκης στη γενική συνέλευση των μετόχων από την επόμενη εβδομάδα θα πρέπει να αναμένονται οι πρώτες εξελίξεις αφού τότε θα έρθει στο Ηράκλειο ο οικονομικός διευθυντής τους για να ελέγξει τα χρέη της ομάδας. Μέχρι τότε λοιπόν είναι ξεκάθαρο πως το αγωνιστικό κομμάτι έρχεται σε προτεραιότητα, καθώς ακολουθεί ένα σημαντικό παιγνίδι με τον •Χ; »J hi I Πανιώνιο εκτός έδρας. Πόσο μάλιστα όταν η ομάδα του Ηρακλείου προέρχεται από εντός έδρας ήττα (Λεβαδειακός) και υποχρεώνεται να ταξιδέψει στην Αθήνα με πολλά και σημαντικά προβλήματα που κάνουν τον Γκατούζο να ψάχνει πολύ βαθιά στον πάγκο για να βρει λύσεις. Και πώς αλλιώς θα μπορούσε να γίνει από τη στιγμή που ο Ιταλός τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει τους τιμωρημένους Τριποτσέρη, Μιλιάζες αλλά και τους τραυματίες Ράζακ, Κουτσιανικούλη, Κάλάιτζιτς. Αν μάλιστα δεν καταφέρει να ακολουθήσει την αποστολή ο Άρτολα ο οποίος ταλαιπωρείται από πρόβλημα τραυματισμού αλλά έχει ελπίδες να είναι διαθέσιμος, τότε γίνεται αντιληπτό ότι ο Ιταλός τεχνικός θα βρεθεί σε κατάσταση απόγνωσης. Ξεκίνησαν τα έργα καλλωπισμού και εξωραϊσμού στο «Θ. Βαρδινογιάννης» καθώς εγκρίθηκε ένα ποσό της τάξης των 50.000 ευρώ από την περιφέρεια Κρήτης. Οι εργασίες αφορούν, κατά κύριο λόγο, τα σκέπαστρα στις θύρες 4, 5, 8,9 και με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν σε δύο μήνες περίπου.

Γάτα

Διαβάζω τις δηλώσεις του Γκατούζο για τους υποψήφιους επενδυτές στον ΟΦΗ: «Αν χαλάσει η δουλειά» είπε ο προπονητής της κρητικής ομάδας «θα χαήάσει εκ των έσω». Ο Γκατούζο δηήαδή αφήνει να εννοηθεί πως οι… φίήοι του (οι επενδυτές) είναι «ψημένοι» και μόνο αν κάποιος μέσα από τον ΟΦΗ προβάλει εμπόδια, τότε θα κάνουν πίσω. Τέτοια deal στην Ελλάδα τραβάνε μέρες, συνήθως και μήνες και τις περισσότερες φορές δεν ολοκληρώνονται. Δεν προκαταβάλω τις εξελίξεις και μακάρι να μπουν οι άνθρωποι, να επενδύσουν και να φτιάξουν καλή ομάδα. Η ιστορία, πάντως, βολεύει αφάνταστα τον Γκατούζο αυτή τη στιγμή. Από τη στιγμή που εμφανίζεται ο ίδιος να έχει κάνει τα… κονέ, σημαίνει αυτόματα πως οι Ιταλοί επενδυτές θέλουν να μπουν στον ΟΦΗ, αήήά με εκείνον προπονητή. Άρα, ο Γκατούζο για όσο διάστημα θα συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις θα θεωρείται «ακλόνητος» στην θέση του, ακόμα και αν η ομάδα του χάνει από τον ΛεΒαδειακό στο Ηράκλειο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook