Οι μετοχές, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και η Γ.Σ. της 5ης Ιανουαρίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

To Gentikoule προσπαθεί να ρίξει φως στα ερωτήματα του κόσμου και αναλύει τι γίνεται με Βατσινά, μετοχές και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Από το βράδυ της Δευτέρας όταν και ολοκληρώθηκε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Μετόχων πολλά είναι τα ερωτήματα και οι απορίες που έχει ο κόσμος σχετικά με την μετάβαση στην επόμενη μέρα και στο πως μπορούν να βρεθούν εμπόδια σε αυτήν την αλλαγή σελίδας. Ήδη, από την Παρασκευή τα μεσάνυχτα το Gentikoule είχε αναφέρει τα επόμενα βήματα που έγιναν μέσα στα επόμενα 24ωρα: Αλλαγή σκυτάλης στην προεδρία της ΠΑΕ, ορισμός Γενικής Συνέλευσης και προκήρυξη αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Προσπαθώντας να δώσουμε απαντήσεις στις απορίες του κόσμου του ΟΦΗ, όσοι παρέμειναν στην αίθουσα το βράδυ της Δευτέρας θα κατάλαβαν ότι υπάρχουν αρκετές απορίες οι οποίες βέβαια είναι απολύτως φυσιολογικές.

Τι γίνεται με τους αδερφούς Βατσινά;

Ο Φανούρης Βατσινάς επανεμφανίστηκε – κάτι που δεν προκαλεί απορίες – και εμείς αναζητούμε το ποιος μπορεί να είναι ο ρόλος του. Σύμφωνα με νομικούς κύκλους αλλά και το τι… μπορεί να κάνει ο Βατσινάς αυτό που έχουμε πληροφορηθεί είναι ότι το μόνο που μπορεί να προκαλέσει είναι η αναβολή της τακτικής Γενικής Συνέλευσης της ΠΑΕ ΟΦΗ. Το ποσοστό των μετοχών που έχει στην διάθεση του είναι τέτοιο που του δίνει την δυνατότητα να ζητήσει – και να το πετύχει – την αναβολή της γενικής συνέλευσης. Όμως, η Γενική Συνέλευση αναβάλλεται μόνο για μια φορά και η οποία γίνεται μέσα στον επόμενο μήνα. Επί της ουσίας, αυτό δεν μετράει και δεν λέει τίποτα γιατί οι δυνατότητες του φτάνουν μέχρι εκεί.

Οι μετοχές του Βατσινά

Ο Ανδρέας Μανουσάκης σε χθεσινή συνέντευξη που παραχώρησε στο «Ράδιο Κρήτη» απάντησε, μετά από ερώτηση που του έγινε, ότι ο Ερασιτέχνης δεν έχει το μεγαλύτερο ποσοστό μετοχών. Και αυτό είναι αλήθεια. Οι αδερφοί Βατσινά κατέχουν ένα ποσοστό της τάξης του 22,5% και ακολουθεί ο Ερασιτέχνης ΟΦΗ με 19%. Επί της ουσίας, αυτό δεν λέει τίποτα αφού οι αδερφοί Βατσινά, ακόμα και αν έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό, δεν μπορούν να αποφασίσουν ούτε για την πιθανή αλλαγή ιδιοκτησίας αλλά ούτε έχει λόγο για την ανάδειξη νέας διοίκησης. Γιατί πολύ απλά, από την στιγμή που ο Ερασιτέχνης ΟΦΗ δώσει το «οκ» και συναθροίσει το δικό του ποσοστό με αυτά άλλων μετόχων, τότε εκείνος αποκτά την πλειοψηφία και κατά συνέπεια θα γίνει ότι αποφασίσει εκείνος.

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΦΗ

Ήδη, όπως έγινε γνωστό από την Δευτέρα, αποφασίστηκε να προκηρυχθεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 2 εκ. ευρώ. Οι πληροφορίες από τον ΟΦΗ αναφέρουν ότι οι μετοχές του ΟΦΗ κοστολογούνται, μιλάμε για το 100%, περίπου 3 εκ. ευρώ. Κατά συνέπεια, με 1,5 εκ. ευρώ οι Ιταλοί αποκτούν το 51% και αυτό μπορεί να γίνει τμηματικά μέσω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου που θα «τρέχει» και δεν θα ολοκληρωθεί με την καταβολή του ποσού του 1 εκ. ευρώ.

Η Γενική Συνέλευση της 5ης Ιανουαρίου

Γίνεται κατανοητό ότι έτσι όπως τρέχουν οι εξελίξεις, η Γενική Συνέλευση της 5ης Ιανουαρίου πρόκειται να έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Μεταξύ άλλων, θα εκλεγεί νέα διοίκηση – όπως θα είναι ένα από τα θέματα της συνέλευσης ενώ μέχρι τότε αναμένουμε όλες τις εξελίξεις για το ενδιαφέρον των Ιταλών που πρόκειται να έχουν προχωρήσει τις δικές τους υποθέσεις που αφορούν τον ΟΦΗ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook