“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Διαβάστε και σήμερα, Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου, μέσα από το Gentikoule τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν το ρεπορτάζ του ΟΦΗ.

Sportday

«Μόνο εκ των έσω μπορεί να χαλάσει πλέον η δουλειά», ανέφερε στον σύλλογο μετόχων, για το επικείμενο deal με τους Ιταλούς, ο πρόεδρος του ΟΦΗ. Ανδρέας Μανουσάκης. Αποκάλυψε ότι του τηλεφώνησε ο πρώην πρόεδρος Φανούρης Βατσινάς και του ζήτησε συνάντηση. Είπε ακόμη ότι «ο Ερασιτέχνης θέλει οι επενδυτές να εγγυηθούν ως ποσό αγοράς τουλάχιστον 3 εκατ. ευρώ. Οι Ιταλοί θα βάλουν σίγουρα το ένα εκατομμύριο για αρχή και θα διαθέσουν και τα υπόλοιπα, αρκεί να μάθουν το ύψος του πραγματικού χρέους».

ΦΩΣ

Ως «Αμπράμοβιτς της Ιταλίας» χαρακτήρισε ο Ανδρέας Μανουσάκης, πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ, τον έναν εκ των Ιταλών που ενδιαφέρονται να εμπλακούν στον ΟΦΗ. Η τοποθέτηση Μανουσάκη έγινε στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μετόχων της ΠΑΕ, στην οποία κεντρικό αντικείμενο συζήτησης ήταν το ποιον των Ιταλών επενδυτών και κατά πόσον η πρόταση είναι σοβαρή. «Ο ένας από τους δύο είναι μεγάλο όνομα στη γειτονική χώρα, ένας τύπος σαν τον Αμπράμοβιτς για να καταλάβετε», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΠΑΕ και ξεκαθάρισε πως «εγγυητής στην υπόθεση είναι ο Γκατούζο. Οι ιταλοί μέσω του δικηγόρου τους έχουν έρθει σε επαφή με την ομάδα και έχουν ζητήσει τον πλήρη έλεγχο των οικονομικών και το συνολικό χρέος. Ήδη έχει οριστεί ορκωτός λογιστής από τον Ερασιτέχνη ΟΦΗ και την επόμενη εβδομάδα θα έρθει ο οικονομικός διευθυντής των ιταλών για έλεγχο. Οι Ιταλοί έχουν καταθέσει στην τράπεζα εγγυητική ύψους Τ εκ. ευρώ και περιμένουν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στη γενική συνέλευση της 5ης Ιανουαρίου για να προχωρήσουν τις διαδικασίες».
Στο περιθώριο των όσων ανέφερε ο Μανουσάκης, αξίζει να σημειωθεί και η παραδοχή από μέρους του Νίκου Μαχλά για δικά του λάθη. «Έκανα και εγώ λάθη, πήρα την ευθύνη όταν μπήκα μπροστά, όταν είχε έρθει ο κόσμος σπίτι μου να με βρει. Πήρα τα χρέη πάνω μου και μου έλεγαν όλοι ότι είμαι τρελός. Είμαι και εγώ σαν εσάς, πόνεσα και συνεχίζω να πονάω την ομάδα.
Για αυτό και είμαι εδώ απόψε. Δεν άκουσα ποτέ ούτε ένα ευχαριστώ». Την ίδια ώρα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το λογιστικό άνοιγμα της ΠΑΕ υπολογίζεται στα 12 εκ. ευρώ, αν και οι εκτιμήσεις που γίνονται θέλουν να είναι μικρότερο, ενώ λέγεται ότι αν τελικά κατατεθεί το 1 εκ. από την πλευρά των ιταλών, τότε η διοίκηση της ΠΑΕ προτίθεται να αποσύρει το αίτημα πτώχευσης και θα ξεκινήσει συζητήσεις με παίκτες για διακανονισμούς των οφειλομένων.
Στον αγωνιστικό τομέα, τα προβλήματα είναι πολλά για τον Γκατούζο που δεν υπολογίζει στους τιμωρημένους Τριποτσέρη, Μιλιάζες και στους ανέτοιμους Ράζακ, Κάλαϊτζιτς, Περογαμβράκη. Όσον αφορά τους Κουτσιανικούλη και Απόνιο, η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει την τελευταία στιγμή.

Goal

Τα επόμενα βήματα στον ΟΦΗ ανέλυσε ο Ανδρέας Μανουσάκης. Σε συνέντευξη του στο Ράδιο Κρήτη τόνισε: «Σε 3-4 μέρες θα έχουμε τα ολοκληρωτικά αποτελέσματα του ελέγχου των οικονομικών στοιχείων.
Η πεποίθηση είναι πως το πραγματικό χρέος είναι 9 εκατ. ευρώ. Πρακτικά, η αλλαγή της ιδιοκτησίας θα γίνει τμηματικά μέσω των αυξήσεων στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας. Στα ταμεία θα μπει 1 εκατ. ευρώ, που είναι ένα ποσό της εγγύησης που καταβάλλουν οι επενδυτές. Πρόκειται για όμιλο επιχειρήσεων ο onoios είναι πάρα πολύ ισχυρός οικονομικά. Το πού μπορεί να φτάσει η επένδυση νομίζω ότι θα εξαρτηθεί και από την πορεία των εξελίξεων. Από τη στιγμή που θα εισέλθουν τα πρώτα χρήματα και προχωρήσει η διαδικασία, θα αλλάξει και ο Tponos λειτουργία και θα εξαρτηθεί και το μέγεθος των επενδύσεων».

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook