Όλη η αλήθεια για το νέο γήπεδο του ΟΦΗ – Οι Ιταλοί και η έκταση του Δήμου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα “prismanews.gr”, οι συζητήσεις για το νέο γήπεδο του ΟΦΗ έχουν ξεκινήσει από το καλοκαίρι και έχει άμεσα σχέση με την παρουσία των Ιταλών.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ του Μανώλη Αλεξάκη

Στις αρχές Ιουνίου ξεκίνησαν οι επαφές του πρώην πρόεδρου της ΠΑΕ ΟΦΗ Μ. Πουλινάκη με σημερινά κορυφαία στελέχη της Λότζια για την κατασκευή ενός νέου γηπέδου.

Η αλλαγή σκυτάλης στο Δήμο ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να μπει σε τροχιά υλοποίησης ένα τόσο μεγάλο έργο.

Το σενάριο ήταν δεδομένο: βρίσκει ο Δήμος μια έκταση, την παραχωρεί στον ΟΦΗ και παίρνει το “φιλέτο” των Καμινίων, το ιστορικό Γεντί Κουλέ.

Έτσι και ο ΟΦΗ αποκτούσε νέο γήπεδο και τα Καμίνια έναν ξεχωριστό χώρο πρασίνου.

Ως εδώ όλα καλά. Ποιος όμως θα έβαζε τα χρήματα;

Κάπου εδώ μπαίνουν στην κουβέντα οι Ιταλοί φίλοι του Γκατούζο. Μια μεγάλη εταιρεία η οποία ήθελε να δημιουργήσει θεματικό Πάρκο στην Ελλάδα.

Γκατούζο και Πουλινάκης τους έπεισαν πως η Κρήτη και ειδικά στο Ηράκλειο ήταν ο ιδανικός τόπος.

“Ο χώρος που θα δημιουργήσουμε θέλουμε να κόβει τα εισιτήρια με την Κνωσσό” τους είπαν οι εκπρόσωποι της εταιρείας. Επρόκειτο για ένα μεγάλο πρότζεκτ.

Κάπου εδώ πέφτει η πρόταση :”βρείτε μας το χώρο, 50 – 60 στρέμματα, και εμείς μέσα σ αυτόν θα σας κατασκευάσουμε το γήπεδο”.

Από τον Δήμο, έστω και άτυπα γίνεται μια πρώτη χαρτογράφηση και η μοναδική έκταση που φαίνεται να “κουμπώνει” πλήρως στο πρότζεκτ είναι εκείνη κοντά στο ΒΑΚ, απέναντι από τους Κουρήτες (και όχι ο Σκαφιδαράς).

Το θέμα όμως “κολλάει” μέσα στα προβλήματα της ΠΑΕ και φαίνεται πως παγώνει.

Το ερώτημα που προκύπτει πλέον σχετίζεται με τους επενδυτές: είναι οι ίδιοι που θέλουν να κατασκευάσουν το Θεματικό Πάρκο και κατά συνέπεια το γήπεδο του ΟΦΗ;

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook