“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν το ρεπορτάζ του ΟΦΗ.

Sportday

Μ ε πρωταγωνιστή τον Βαγγέλη Μάντζιο που πέτυχε τα δυο τέρματα της νίκης και φύλακαάγγελο τον Μιχάλη Ση φάκη που έχει να δεχθεί γκολ 605 λεπτά (!). ο Λεβαδειακός πέρασε και από το Ηράκλειο επικρατώντας 2-0 του ΟΦΗ. ο οποίος είχε τον έλεγχο και όλα τα… στατιστικά με το μέρος του. αλλά έχασε το παιχνίδι! Μετά το θορυβώδες 4-0 στα Γιάννενα, το σχέδιο νίκης του Λεβαδειακού ήταν ξεκάθαρο και στην Κρήτη: Επαιξε για το «μηδέν» στην άμυνα που το τελευταίο δίμηνο το κάνει με τη μεγαλύτερη επιτυχία από κάθε άλλη ομάδα κι έψαξε το γκολ με κόντρα επιθέσεις, επιλογή που έφερε το προ ημερών «καρέ» με τον ΠΑΣ Ο Σηφάκης κράτησε ανέπαφη την εστία του στα πέντε από τα έξι τελευταία παιχνίδια που έχει αγωνιστεί, κοντεύοντας να ξεχάσει ότι η τελευταία φορά που νικήθηκε αυτός και η ομάδα του ήταν στις 19 Οκτωβρίου από τη Βέροια, με τελευταίο δράστη τον Μτουμίτρου στο 25′ της αναμέτρησης.
Και βρήκε την ευκαιρία να χτυπήσει με τον Μάντζιο. Κι όμως… Οι αριθμοί της χθεσινής αναμέτρησης λένε άλλα Ο ΟΦΗ είχε την κατοχή με 587.. είχε πάνω από τις διπλάσιες τελικές, ενώ ο Λόρια χρειάστηκε να επέμβει μόλις δυο φορές έναντι επτά του Σηφάκη. δείγμα της πίεσης που άσκησε. Ειδικά στο πρώτο ημίωρο οι γηπεδούχοι επέβαλαν πλήρως το παιχνίδι τους και ο Λεβαδειακός αντιμετώπισε μεγάλες δυσκολίες. Σταδιακά οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να περιορίσουν τη συχνότητα με την οποία έφταναν οι αντίπαλοι στην περιοχή τους και έβγαλαν χωρίς απώλειες το ημίχρονο. Στο ίδιο μοτίβο και το δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο τη διαφορά έκανε ο Βαγγέλης Μάντζιος.
τα γκολ του οποίου έδωσαν τη νίκη στον Λεβαδειακό και τη δυνατότητα να προσπεράσει τον ΟΦΗ στη βαθμολογία

ΦΩΣ

ΟΣάββας Παντελίδης, χωρίς κα λά καλά να το καταλάβουν οι περισσότεροι ποδοσφαιρόφιλοι στη χώρα μας, έχει μια ομάδα στα χέρια του που τελευταία φορά δέχτηκε γκολ στις 19 του Οκτώβρη στη Βέροια. Μιλάμε για τον Λεβαδειακό, ο οποίος μέσα σε λίγα 24ωρα, μετά τα Γιάννινα, πέρασε «αέρα-πατέρα» και από το Ηράκλειο,· κερδίζοντας 0-2 τον ΟΦΗ. Παρακολουθήσαμε ένα ματς που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Αλλά και τι έγινε; Σημασία έχει το αποτέλεσμα κάποιες φορές και η ομάδα της Βοιωτίας, που τώρα θα περιμένει τον Ολυμπιακό στην έδρα της, έδειξε ότι έχει τον τρόπο να παίρνει τα αποτελέσματα. Ανασταλτικά ατσάλινοι οι ποδοσφαιριστές του Παντελίδη, «φαρμάκι» οι αντεπιθέσεις τους και ένας Βαγγέλης Μάντζιος να «σκοτώνει» δίχως έλεος την παλιά του ομάδα. Ο επιθετικός του Λεβαδειακού σημείωσε και τα δυο τέρματα, ήταν αυτός που δημιούργησε και ένα δοκάρι που είχε συμπαίκτης του, γενικά άφησε για τα καλά το στίγμα του στην αναμέτρηση. Και μιλάμε . για ένα ματς που μέχρι το 30′ είχε κυρίαρχο με ουσία τον ΟΦΗ, αλλά στη συνέχεια οι γηπεδούχοι έμειναν να φλυαρούν με την μπάλα στα πόδια τους. Ο Λεβαδειακός έκανε τη δουλίτσα του… Αγώνας, επίσης, που οι προπονητές από το 20λεπτο κιόλας άρχισαν να αλλάζουν θέσεις στους παίκτες τους. Ο ΟΦΗ να σκεφτείτε, μετά και την αναγκαστική αλλαγή του Κουτσιανικούλη, έβγαλε ένα καθαρό 4-4-2 στο γήπεδο. Ο Μερεμπασβίλι που είίε αρχικό σκοπό να παίξει πίσω από τον Πετρόπουλο, κατέληξε στις άκρες, όποίι πραγματικά ήταν εξαιρετικός. Για να μπει ένα γκολ όμως, θέλει την τέλεια συνεργασία. Και οι Κρητικοί το… έχαναν είτε στην τελική πάσα, είτε στην τελική Προσπάθεια. Ο Λεβαδειακός την ίδια ώρα συνέχιζε στους δικούς του ρυθμούς. Κλειστοί οι διάδρομοι, σωστές διαγώνιες καλύψεις και άπλωμα στα άκρα, μπας και βγει καμιά καλή κόντρα. Κάνα δυο διίττακτικά πειραματάκια έγιναν στον πρώτο ημίχρονο. Μόλις όμως ο Γκατούζο άφησε τον ΟΦΗ ανεξέλεγκτο μπροστά και με χαμένη τη συνοχή (ατύχησαν και με τον τραυματισμό του Κουτσιανικούλη), ο’Αεβαδειακός άρχισε να απειλεί με ουσία. Ο Μάντζιος τιμώρησε μια φορά, ο Κονέ είχε δοκάρι και στο τέλος ήρθε και ένα πέναλτι για να «τελειώσει» τον αγώνα. Ο ΟΦΗ θα πρέπει να φτιάξει αρκετά πράγματα για να μην κινδυνέψει. Ο Λεβαδειακός, όσο δεν τρώει γκολ, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα…

Goal

Αυτό θα πει κακός δαίμονας. Ο Λεβαδειακός… άλωσε το Γεντί Κουλέ με 2-0 και μόνο έκπληξη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το διπλό στο σπίτι του ΟΦΗ, το οποίο για τους Βοιωτούς έχει εξελιχθεί σε… εξοχικό. Πρόκειται για το πέμπτο στα έξι τελευταία παιχνίδια τους στο πλαίσιο της Super League. Πρωταγωνιστής και σκόρερ για tous πράσινους ήταν ο Βαγγέλης Μάντζιος, που απέδειξε πως είναι ψυχρός εκτελεστής. Για δεύτερο σερί παιχνίδι και μέσα σε τέσσερις μέρες πέτυχε δύο γκολ (με πλασέ και πέναλτι) και μετά τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες… έριξε στο καναβάτσο και τον ΟΦΗ. Τον πληγώνουν οι πρώην Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι οι Κρητικοί εξακολουθούν να πληγώνονται από παίκτες του Λεβαδειακού που έχουν φορέσει τη φανέλα τους. Την αρχή έκανε ο Μίρνες Σίσιτς στη νίκη με 2-1 (11/11/2007), τη… σκυτάλη πήρε ο Θοδωρής Τριποτσέρης στο 0-2, που έφερε τον υποβιβασμό (8/3/2009) και χθες τρίτωσε το… κακό με τον Βαγγέλη Μάντζιο να πετυχαίνει δύο γκολ στο 54′ και στις καθυστερήσεις. Οι δύο εκτός έδρας νίκες που συμπληρώνουν την εκπληκτική παράδοση του Λεβαδειακού στο Ηράκλειο ήταν στις 28/12/2011 με σκόρερ τον Βασιλείου (0-1) και στις 18/11/2012 με τους Ροτζέριο και Κουρδάκη (αυτογκόλ). Μόνο την περασμένη σεζόν είχε διακοπεί το αρνητικό σερί (1-0 ο ΟΦΗ στις 15/12/2013), αλλά προσωρινά όπως αποδείχτηκε χθες. Δίχως αμφιβολία τη διαφορά έκανε ο Βαγγέλης Μάντζιος, ο οποίος ξύπνησε από τον λήθαργο και θυμίζει τον περσινό, πολύ καλό εαυτό του.
Τον στράικερ που είχε πραγματοποιήσει την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του με τον Λεβαδειακό που πάλευε να σωθεί (12 γκολ) .031 χρόνος φορ είναι ξανά ο ηγέτης της ομάδας του Σάββα Παντελίδη, η οποία θα πρέπει να αναφέρουμε ότι κράτησε για έκτο σερί ματς απαραβίαστη την εστία της. Η ανασταλτική λειτουργία δίνει τη μισή νίκη και την άλλη μισή ο Βαγγέλης Μάντζιος. Οσον αφορά τους γηπεδούχους, αυτοί δεν είχαν Μάντζιο για να μετουσιώσουν τις καλές εμπνεύσεις και επιθετικές προσπάθειες του Μερεμπασβίλι και του Στάθη σε γκολ. Οι Τζορτζκαι Πετρόπουλος περιορίστηκαν σχετικά εύκολα από την άμυνα των φιλοξενουμένων. Οι Κρητικοί δεν ήταν αποτελεσματικοί και μετά το 0-1 δεν είχαν πλέον και καθαρό μυαλό. Πάλεψαν και ρίσκαραν.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook