Tα επόμενα βήματα μέχρι την… αλλαγή σελίδας στον ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το Gentikoule καταγράφει τα επόμενα βήματα, μετά την αποχώρηση Πουλινάκη και τι πρόκειται να γίνει αλλά και  τι προβλέπεται να συμβεί από εδώ και στο εξής με την ευχή ότι όλα θα πάνε καλά.

Μέσα στα τελευταία τρία 24ωρα οι εξελίξεις που σημειώνονται έχουν την μορφή «χιονοστιβάδας» και ο κόσμος του ΟΦΗ ελπίζει ότι αυτή η ιστορία θα έχει ένα τεράστιο happy end με μοναδικό σκοπό να αλλάξει σελίδα ο σύλλογος. Άλλωστε, το όραμα που δίνεται στον κόσμο δεν είναι και μικρό με τον κόσμο να περιμένει τις εξελίξεις και να κάθεται σε «αναμμένα καρβούνα».

Όμως τι πρόκειται να συμβεί από εδώ και στο εξής; Αρχικά, να πούμε ότι πρόκειται να πραγματοποιηθεί έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και μέσα από το οποίο πρόκειται να προκύψει ο νέος πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ. Το ποιος θα είναι ο επόμενος, είναι κάτι που προς το παρόν δεν μπορεί να ειπωθεί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το απόγευμα του Σαββάτου πρόκειται να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του διοικητικού συμβούλιου, όπου θα προκύψει ο νέος πρόεδρος της ΠΑΕ.

Ωστόσο, αυτό που μετά βεβαιότητας μπορούμε να πούμε είναι ότι ο ρόλος της διοίκησης θα είναι μεταβατικός για την επόμενη μέρα. Ο ρόλος της θα είναι να διευκολύνει την μετάβαση στη νέα εποχή και πως θα ολοκληρωθεί η συμφωνία με τους Ιταλούς επενδυτές.

Από εκεί και πέρα, πρόκειται να συγκληθεί Γ.Σ., όπως ορίζει ο νόμος και εκεί υπάρχουν δύο θέματα που χρειάζεται να λυθούν. Το ένα αφορά την ανάδειξη νέας διοίκησης, εφόσον τεθεί θέμα από τους μετόχους της ΠΑΕ, όπως συνέβη και το καλοκαίρι του 2012. Το άλλο θέμα είναι η εισροή χρημάτων στα ταμεία του ΟΦΗ. Στην επικείμενη Γενική Συνέλευση, μπορεί να αποφασιστεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και εφόσον τα χρήματα που μπουν, αφορούν το 51% του καταβεβλημένου κεφαλαίου τότε αποκτά πλειοψηφία. Αυτομάτως ενώ θα έχει και την εξουσία να ορίσει και νέα διοίκηση.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook