Έγινε η κλήρωση της πρώτης φάσης του Κύπελλου Ελλάδος

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Στην επόμενη φάση θα μετέχει και ο ΟΦΗ αφού στην πρώτη παίρνουν μέρος μόνο οι ομάδες της Football League, που θα δώσουν διπλούς αγώνες.

Νέο ενδιαφέρον θα έχει το εφετινό Κύπελλο Ελλάδας με περισσότερα ματς, οκτώ όμιλους των τεσσάρων ομάδων (τρεις αγωνιστικές) στη β’ φάση, κλήρωση με βαθμολογικά κριτήρια και διαχωρισμό με γκρουπ δυναμικότητας στη γ’ φάση, είναι τα σημαντικότερα στοιχεία του “νέου Κυπέλλου”.

Σήμερα έγινε η κλήρωση της πρώτης φάσης που θα αρχίσει στις 28 Αυγούστου. Στην πρώτη φάση παίρνουν μέρος μόνο οι ομάδες της Football League που θα δώσουν διπλούς αγώνες.

Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν το τριήμερο 28-30 Αυγούστου, ενώ οι αγώνες ρεβάνς θα γίνουν το τριήμερο 12-14 Σεπτεμβρίου.

  • Αναλυτικά τα ζευγάρια:

Νότιος όμιλος

Χανιά-Άλιμος

Αχαρναϊκός-Φωστήρας

Ηρακλής Ψαχνών-Επισκοπή

Καλλιθέα-Απόλλων Σμύρνης

Παναχαϊκή-Πανηλειακός

Ερμιονίδα-Παναιγιάλειος

ΑΕΚ-Φωκικός

 

Βόρειος όμιλος

Ηρακλής-Λαμία

Αναγέννηση Καρδίτσας-Εθνικός Γαζώρου

ΑΕΛ-Ολυμπιακός Βόλου

Αιγινιακός-Αγροτικός Αστέρας

Πιερικός-Τύρναβος

Απόλλων 1926-Άρης

Δόξα Δράμας-Ζάκυνθος

Στη δεύτερη φάση θα υπάρξει σύστημα με οκτώ ομίλους των τεσσάρων ομάδων από τις οποίες οι δύο θα προέρχονται από τη Super League (χωρισμένες ανάλογα με τη θέση που τερμάτισαν στο περυσινό πρωτάθλημα) και οι άλλες δύο από τη Football League.

Οι δύο πρώτες ομάδες, έπειτα από μονούς αγώνες, θα περάσουν στην επόμενη φάση. Στη φάση των “16” όσες ομάδες τερμάτισαν στις πρώτες θέσεις του ομίλου θα παίξουν με όσες τερμάτισαν στη δεύτερη θέση με το δεύτερο αγώνα να γίνεται στην έδρα του “ισχυρού”.

Οι επόμενες δύο φάσεις θα γίνουν επίσης με διπλούς αγώνες. Ο τελικός θα διεξαχθεί το Σάββατο 9 Μαΐου στο ΟΑΚΑ, εκτός αν, όπως αναφέρει η προκήρυξη, «υφίσταται ανωτέρα βία»! Η ανωτέρα βία θα έχει προφανώς να κάνει με την πιθανότητα επεισοδίων.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook