“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Τετάρτη 13 Αυγούστου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Τετάρτη 13 Αυγούστου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν το ρεπορτάζ του ΟΦΗ.

ΦΩΣ

Σε συμφωνία με τον διεθνή Γεωργιανό γκολκίπερ Γιόργκι Λόρια έχει έρθει ο ΟΦΗ για διετή συνεργασία. Χθες ο ύψους 197 εκατοστών γκολκίπερ έκανε την πρώτη του προπόνηση με τον ΟΦΗ και γνώρισε τους νέους συμπαίκτες του. Ο Λόρια είναι 28 ετών (27/1/1986), αποτελεί τον κορυφαίο τερματοφύλακα της χώρας του και είναι διεθνής. Σε όλη την καριέρα του αγωνιζόταν με τη φανέλα της Ντιναμό Τιφλίδας, έχοντας 171 συμμετοχές. Ο ΟΦΗ θα κινηθεί για την απόκτηση ενός εξτρέμ, ώστε να κλείσουν οι μεταγραφές και ο Τζενάρο Γκατούζο να έχει τον χρόνο να βάλει σταδιακά μέσα στην ομάδα τα νέα αποκτήματα.
Σε μια αξιέπαινη κίνηση προχώρησαν ΟΦΗ και Πούχτας, στο περιθώριο του σημερινού φιλικού (19.15) μεταξύ των δύο ομάδων στο «Θ. Βαρδινογιάννης».
Έπειτα από συνεννόηση των δύο προέδρων, Μάνθου Πουλινάκη και Κώστα Μπουνάκη, αντί εισιτηρίου οι φίλαθλοι θα μπορούν να φέρουν ξηρά τροφή και ρουχισμό, που θα δοθούν σε άπορες οικογένειες του Ηρακλείου, οι οποίες θα επιλεγούν μέσα από την «Κίτρινη Αποστολή».
• Αναφορικά με την απόφαση της ΕΕΑ, στην ΠΑΕ ΟΦΗ δεν υπάρχει προβληματισμός, καθώς έχουν αποσταλεί ήδη η φορολογική και η ασφαλιστική ενημερότητα. Συνεπώς στην επόμενη συνεδρίαση της ΕΕΑ, που είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 21/8 στις 12.00, θα ξεπεραστεί και δεν τίθεται θέμα μη συμμετοχής του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα.

Live Sport

Γεωργιανό… θηρίο! Οτερματοφύλακαβ που έψαχναν εδώ και αρκετό καιρό οι άνθρωποι του ΟΦΗ προκειμένου να συναγωνιστεί τον Σηφη Δασκαλάκη βρέθηκε! Ο λόγοε για τον Γεωργιανό διεθνή Γκιόργκι Λόρια, ο onoios xBzs το πρωί ταξίδεψε στο Ηράκλειο και το απόγευμα πραγματοποίησε και την πρώτη του προπόνηση στο ΒΑΚ. Η συμφωνία με τον θηριώδη 28χρονο γκολκίπερ (1,97 μ.) είναι διεθνής και οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι αποτελεί προσωπική επιλογή του Τζενάρο Γκατούζο. O Λόρια είχε προαναγγείλει τη μετακίνηση του στον ΟΦΗ με ανάρτηση του στο facebook «Official Creta» ανέφερε επιβεβαιώνοντα5 τα δημοσιεύματα από την πατρίδα ίου που τον έφερναν στην κρητική ομάδα. Ο Γκιόργκι Λόρια έχει συνδέσει την ποδοσφαιρική του πορεία με την Ντιναμό Τιφλίδαε, με την οποία κατέγραψε 171 συμμετοχέε από το 2005 ενώ είναι 25 φορέε διεθνής με την Εθνική Ανδρών της χώρας του. Το γεγονός ότι βρισκόταν στο ρόστερ της μεγαλύτερηε ομάδας της Γεωργίας τού επέτρεψε να κατακτήσει αρκετούς εγχώριους τίτλους καθώς πανηγύρισε 3 φορέε το πρωτάθλημα (2007-08. 2012-13. 2013-14) 3 φορές το Κύπελλο (2009. 2013. 2014) και δύο φορέε το Σούπερ Καπ (2006. 2008).
Μετά και την απόκτηση τερματοφύλακα, στον ΟΦΗ αναμένεται να κινηθούν και για ακόμη μία μεταγραφή. Οι Ασπρόμαυροι αναζητούν ένα μεσοεπιθετικό, ο onoios θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί άμεσα στο 3-5-2 που θέλει να εφαρμόσει ο Γκατούζο.

Goal

Ο εν ενεργεία διεθνής Γεωργιανός τερματοφύλακας Γκιόργκι Λόρια θα υπερασπίζεται την εστία του του ΟΦΗ, ο onoios χρωστά… χάρη στον πρόεδρο της Ντιναμό Τιφλίδας, Ρόμαν Πίπια, που τον έδιωξε από τη δική του ομάδα του και βοήθησε άθελά του τους Κρητικούς να βρουν κίπερ με πολύ καλό βιογραφικό. Ο εκρηκτικός ιδιοκτήτης της ομάδας από τη Γεωργία (στις 30 Ιουλίου) απέλυσε τον προπονητή Ράντεκ Μπίλεκ (ήταν δύο μήνες στην τεχνική ηγεσία) και ξήλωσε μία ντουζίνα παίκτες, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός της και επί εννέα συναπτά έτη τερματοφύλακας της (τα 5 τελευταία βασικότατος) Λόρια, χρεώνοντάς τους τον αποκλεισμό στον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ από την Ακτόμπε του Καζακστάν (με δύο ήττες). Ο Πίπια εξαπέλυσε ύβρεις κατά πάντων στη συνέντευξη Τύπου, που αφορούσε τις εκκαθαρίσεις και τη νέα στρατηγική (να στηριχθεί στους νεαρούς παίκτες του συλλόγου). Ενημέρωσε ότι ο μόνος ξένος παίκτης άνω των 25 ετών που θα παρέμενε στην Ντιναμό ήταν ο Ισπανός Χίσκο. Μάλιστα, έκανε εντύπωση το ότι ο Λόρια ήταν ο μοναδικός παίκτης, στον οποίον αναφέρθηκε ονομαστικά στη συνέντευξη Τύπου, λέγοντας «να πάει σε άλλη ομάδα». Βεβαίως, όταν τον πληροφόρησαν πως πρέπει να αποζημιωθούν οι παίκτες γιατί έχουν συμβόλαιο έκανε τον έκπληκτο. Μεταξύ των αποδεσμεύσεων ήταν οι Ισπανοί Γιόρντα, Γκαρσία, Ντόσουντιλ, Βούχο, ενώ να βρουν ομάδες είχαν ενημερωθεί καλοί γηγενείς παίκτες, όπως οι Μερεβασβίλι, Μαρτσεβαλάντζε κ.ά. Ο Τύπος της Γεωργίας πάντως κατηγορούσε τον Πίπια πως έπραξε με αυτόν τον τρόπο για να ξεφορτωθεί τα βαριά συμβόλαια και όχι επειδή αποκλείστηκε ο σύλλογος. Χαρακτηριστικά έγραφαν πως «παρωδία για τη δημοφιλή ομάδα. Μία επανάσταση που δεν βασίζεται σε γνώση και σε εμπειρία, αλλά σε απογοήτευση και ανυπομονησία». Να αναφέρουμε πως την είδηση για τη συμφωνία του ΟΦΗ με τον Λόρια, που μετρά 171 συμμετοχές με την Ντιναμό, αποκάλυψαν τα μέσα της Γεωργίας, ενώ ο ίδιος ο παίκτης πρόλαβε και τον ΟΦΗ ανακοινώνοντας στο Facebook τη μεταγραφή του. Η σχετική ανάρτηση ήταν «Official creta». Λίγες ώρες αργότερα, βρέθηκε στην Κρήτη και πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση με τη νέα του ομάδα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook