Οι «κολόνες» του Γκατούζο

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Ιταλός τεχνικός έχει ξεκινήσει ήδη να διαμορφώνει το «βασικό πλάνο» του νέου ΟΦΗ στο μυαλό του και το Gentikoule βγάζει τα συμπεράσματα του.

16 ημέρες πριν την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ο βασικός κορμός του ΟΦΗ έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 90% και απομένουν οι τελευταίες, ελάχιστες, κινήσεις για να ολοκληρωθεί το ρόστερ της ομάδας.

Ο Τζενάρο Γκατούζο πάντως δείχνει πως έχει καταλήξει στα πρόσωπα που πρόκειται να αποτελέσουν τις «κολόνες» της 11αδας στο νέο πρωτάθλημα. Παίκτες σε τρεις διαφορετικές γραμμές που μέσα στην χρονιά που έρχεται, ο «Ρίνο» θέλει να έχουν αυξημένες αρμοδιότητες, εντός του αγωνιστικού χώρου.

Άμυνα

Με τον Γκατούζο να έχει καταλήξει στο 3-5-2, οι θέσεις των στόπερ είναι… κομμένες και ραμμένες πάνω στα μέτρα των τριών ποδοσφαιριστών που παίζουν στο κέντρο της άμυνας. Δεξιά έχει αποκτήσει προβάδισμα ο Γιάννης Στάθης που είχε πολύ καλή παρουσία στα φιλικά της Ολλανδίας. Ο 27χρονος μπακ «πατούσε» καλά μέσα στο γήπεδο, είχε μια σταθερότητα στην απόδοση του και προς το παρόν δείχνει να έχει αποκτήσει ένα προβάδισμα έναντι του Αρτόλα που είναι βέβαια φυσιολογικό ότι χρειαζόταν ένα χρονικό διάστημα για να βρει ρυθμό.

Αριστερά, ο Κάρλος Μιλιάζες συνεχίζει από εκεί που… σταμάτησε πέρυσι. Όντας ένας από τους καλύτερους αριστερούς μπακ του πρωταθλήματος, ο Πορτογάλος έχει και το ταλέντο αλλά και την ποιότητα για να αποτελέσει ξανά έναν εκ των κορυφαίων παικτών του ΟΦΗ.

Μεσαία γραμμή

Εδώ αποκτούν προβάδισμα Μακρής, Ραζάκ και η τρίτη θέση στον άξονα διεκδικείται ακόμα. Οι δύο πρώτοι παίρνουν σειρά προτεραιότητας στο «5» του κέντρου. Ο Μακρής είναι ο νέος αρχηγός του ΟΦΗ και βέβαια η προσωπικότητα με τον χαρακτήρα του είναι στοιχεία που του δίνουν ένα ηγετικό ρόλο στην μεσαία γραμμή. Άλλωστε, πέρυσι ο 30χρονος κεντρικός χαφ έκανε μια καταπληκτική χρονιά με την φανέλα του ΟΦΗ αποτελώντας – όχι άδικα – έναν εκ των κορυφαίων παικτών του ΟΦΗ. Όσον αφορά τον Ιβοριανό χαφ, η ποιότητα και η αξία του είναι δεδομένη. Ο Ραζάκ μπορεί να αγωνιστεί είτε μπροστά από τα στόπερ, είτε έχοντας έναν πιο επιθετικό ρόλο στην ανάπτυξη και την δημιουργία του παιχνιδιού του ΟΦΗ.

Επίθεση

Ο ΟΦΗ έχει αυτήν την στιγμή τους Πετρόπουλο, Περογαμβράκη, Τζορτζ, Ροβίθη. Τέσσερις φορ με διαφορετικά χαρακτηριστικά ωστόσο ο «Πετρογκόλ» είναι εκείνος – γύρω από τον οποίο στήνεται όλο το επιθετικό παιχνίδι. Ο 28χρονος επιθετικός έχει τα χαρακτηριστικά του φορ που μπορεί να πάρει πάνω του την ομάδα και βέβαια είναι δεδομένο ότι αναλαμβάνει να σηκώσει πάνω του το μεγάλο βάρος. Ο Ιταλός τεχνικός πιστεύει στις (μεγάλες) δυνατότητες του και θεωρεί ότι είναι ποδοσφαιριστής που μπορεί να δώσει έναν άλλο «αέρα» στην γραμμή κρούσης του ΟΦΗ. Τα 12 γκολ που πέτυχε με τον Απόλλωνα και η εν γένει (περσινή) παρουσία του είναι στοιχεία που ο Ιταλός τεχνικός πιστεύει ότι μπορεί να τον οδηγήσουν να κάνει ακόμα καλύτερη χρονιά.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook