Ο Γκατούζο, οι Μεϊτέ – Αντελέγιε και το 3-5-2

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Από τις πρώτες ημέρες της παραμονής του ΟΦΗ στην Ολλανδία, ο Ιταλός τεχνικός είχε καταλήξει στον ΟΦΗ της επόμενης περιόδου. Και είχε στο μυαλό του όλα όσα ήθελε να γίνουν πράξη για την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας.

Το σχέδιο που είχε καταστρώσει στο μυαλό του ο Τζενάρο Γκατούζο ήταν να αποκτηθούν δύο έμπειροι στόπερ που μαζί με τον Θοδωρή Τριποτσέρη θα αποτελέσουν μια συμπαγή αμυντική τριάδα. Σκοπός του “Ρίνο” είναι να μεταβάλει τον  ΟΦΗ σε μια ομάδα που θα έχει αυτή τον απόλυτο έλεγχο της μπάλας και να διαμορφώσει το σύστημα από 4-4-2 και 4-3-3 που είδαμε στην Ολλανδία, σε 3-5-2.

Ο Ιταλός τεχνικός πιστεύει πολύ στους χαφ που έχει στην διάθεση του και θεωρεί ότι με αυτό το σύστημα ο ΟΦΗ θα έχει πολλαπλά οφέλη – ειδικά στα εντός έδρας παιχνίδια όπου οι αντίπαλοι έρχονται και παίζουν μαζική άμυνα. Οπότε, με αυτήν την διάταξη θα είναι σε θέση να έχει η ομάδα μια υπεραριθμία στο κέντρο και να πιέζει ακόμα περισσότερο τον αντίπαλο.

Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που ο Γκατούζο είχε ζητήσει την απόκτηση δύο στόπερ που δεν θα είναι καλοί μόνο στα αμυντικά τους καθήκοντα αλλά και στην κυκλοφορία της μπάλας ώστε να βοηθούν στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Τόσο ο Μεϊτέ, όσο ο Αντελέγιε είναι παίκτες με καλή τεχνική που μπορούν να βοηθήσουν στο κουβάλημα της μπάλας και παράλληλα να γίνεται “παιχνίδι” από τα στόπερ.

Παράλληλα με την απόκτηση του Αμπντούλ Ραζάκ, ο ΟΦΗ βάζει στο ρόστερ του έναν κεντρικό μέσο με μεγάλη ικανότητα στο μοίρασμα της μπάλας και ο οποίος θα είναι σε θέση να παίζει μπροστά από τα στόπερ και να δημιουργεί φάσεις για τους συμπαίκτες του.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook