Αναστόπουλος για όλους και για όλα

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, ο Νίκος Αναστόπουλος μίλησε για τον “δικό του” ΟΦΗ όπου αναφέρθηκε στο κλειδί της επιτυχίας, τις σχέσεις του με το Νίκο Μαχλά αλλά και τα προβλήματα που αντιμετώπισε η ομάδα καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς.

Διαβάστε τα κυριότερα κομμάτια της συνέντευξης στην εφημερίδα “Φως”:

Δανεικούς θα ζητήσεις από τον Ολυμπιακό. Πόσες μεταγραφές θα ζητήσεις για να σταθείτε στην Σούπερ Λίγκα;

«Είναι ένα θέμα που το χειριζόμαστε με τον Μαχλά. Επειδή και εγώ και ο Μαχλάς είμαστε άνθρωποι του ποδοσφαίρου, έμπειροι δηλαδή στο αντικείμενο, όχι ουρονοκατέβατοι, δεν μπορούμε να διώξουμε 17 παίκτες και να πάρουμε 17 παίκτες! Θέλουμε να έχουμε ένα κορμό και να τον πλαισιώσουμε με κάποιους που θα κάνουν την διαφορά».

Υπάρχει θέμα Ελευθερόπουλου για ΟΦΗ; Διαβάζω…

«Δεν έχω μιλήσει με τον Ελευθερόπουλο».

Υπάρχει θέμα Μενδρινού; Γράφτηκε και το δικό του όνομα.

«Δεν έχω μιλήσει με τον Μενδρινό. Δεν έχω μιλήσει ακόμη με κανέναν παίκτη. Είχαμε στο μυαλό μας όλη αυτή την περιπέτεια με τα πλέι οφ και δεν σκεφτόμασταν τίποτε άλλο εκτός από τα πλέι οφ. Να ξέρει κάτι πάντως. Εγώ είμαι προπονητής που όπου πάω δεν κουβαλάω παίκτες μαζί μου. Δεν είμαι μάνατζερ εγώ, είμαι προπονητής…».

Αυτή ήταν η πιο δύσκολη σεζόν  στην καριέρα σου;

«Αυτή και τότε με τον Άρη, που είχε πέσει κατηγορία, το ηθικό ήταν διαλυμένο, λεφτά δεν υπήρχαν και είχε φάει και μία «μαμούθ» τιμωρία ο Άρης να παίξει Β’ εθνική 9 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών. Αλλά τον ανέβασα. Τώρα όμως ήταν ακόμα πιο δύσκολο να ανεβάσουμε με τον ΟΦΗ, διότι αντιμετωπίσαμε προβλήματα όλων των ειδών. Στις 14 του μήνα τελείωσε το πρωτάθλημα και στις 17 βγήκε η απόφαση μη αδειοδότησης του ΟΦΗ! Και ενώ όλοι πιστεύαμε ότι θα πάρουμε την αδειοδότηση, μας κόπηκαν τα πόδια, δεν μπορούσαμε να παίξουμε πλέι οφ. Και μεσολάβησαν δύο μήνες σχεδόν μέχρι να παίξουμε πλέι οφ! Απίθανα πράγματα. Κληθήκαμε με κατακαλόκαιρο να αγωνιστούμε. Παίζω, δεν παίζω, αποβάλλομαι, διαλύεται, δεν διαλύεται ο ΟΦΗ, αυτά σε καταρρακώνουν. Όμως δείξαμε ψυχή και πετύχαμε τον στόχο».

Ο Μαχλάς δήλωσε ότι στο αγωνιστικό κομμάτι η άνοδος του ΟΦΗ οφείλεται κατά 80% σε σένα. Πως δεν συγκρούστηκες καθόλου; Πρώην παίκτης και αυτός, δεν ανακατευόταν στα χωράφια σου;

«Το πρόβλημα είναι με προέδρους που δεν ξέρουν μπάλα, ενώ νομίζουν ότι ξέρουν! Ο Μαχλάς ξέρει μπάλα. Είχαμε μία εκπληκτική συνεργασία. Για εμένα είναι κεφάλαιο για τον ΟΦΗ ο Μαχλάς και γενικώς για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έβαλε το κεφάλι του στον ντορβά, ήταν και πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος μέσα σε κινδύνους και περιπέτειες. Ο συχωρεμένος ο Μπάρλος για την ΑΕΚ έχασε το σπίτι του! Για 8 εκατομμύρια δραχμές τότε είχε χάσει μία βίλα στην Φιλοθέη. Ο Μαχλάς έχει εξαιρετικές απόψεις για το ποδόσφαιρο, έχει βγει και έχει παίξει στο εξωτερικό, ξέρουν πως δουλεύουν εκεί οι ομάδες. Είναι παράγοντας-κόσμημα. Οποιοδήποτε θέμα προέκυπτε λυνόταν σε χρόνο μηδέν. Ψάχνουμε και την παραμικρή λεπτομέρεια οι δύο μας».

Γιατί άλλαξε ο γυμναστής;

«Ήταν καλός, όμως έφερα τον Θανάση Μουρζιάπη που τον γνωρίζω και είναι ο νούμερο ένα. Τέλος είχα άριστη συνεργασία με τους ποδοσφαιριστές. Αυτό ήταν το «κλειδί» της επιτυχίας: τα αποδυτήρια. Οι παίκτες του ΟΦΗ ήταν λόγου χάρη κλάσης του 7, αλλά έπαιζαν για 12! Είχαν τη σωστή νοοτροπία».

«Γεντί Κουλέ» θα δηλώσετε έδρα η Παγκρήτιο;

«Γεντί Κουλέ». Ο ΟΦΗ δεν είναι ακόμα έτοιμος για το Παγκρήτιο. Το «Γεντί Κουλέ» μας πάει, είναι καυτή έδρα, την αισθάνεται ο αντίπαλος…».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook