Τα “χρυσά” deal και οι χαμένες ευκαιρίες του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Με αφορμή την υπόθεση του Πέσιτς, το Gentikoule θυμάται τα “χρυσά” deal και τις χαμένες ευκαιρίες που είχε ο ΟΦΗ στα προηγούμενα χρόνια.

Η πιθανή μετακίνηση του 22χρονου Σέρβου στην Τουλούζ έναντι του τεράστιου ποσού των 2 εκ. ευρώ, μας επανέφερε στο μυαλό όλα όσα… πήρε ο ΟΦΗ στο παρελθόν αλλά και όλα όσα έχασε από ανάλογες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών. Περιπτώσεις που θα μπορούσαν να γίνουν παθήματα αλλά (δυστυχώς) για τον ΟΦΗ δεν έγιναν μαθήματα με αποτέλεσμα να χαθούν πάρα πολλά λεφτά.

Οι περιπτώσεις των Μοχάμεντ Ντιαρά και Γιώργου Σαμαρά είναι γνωστές και οι μοναδικές που έφεραν λεφτά στον ΟΦΗ. Η πορεία των δύο ποδοσφαιριστών είναι γνωστή όπως και το τι έκαναν στην καριέρα τους. Όπως είναι γνωστό το ότι με τις μεταγραφές που έκαναν, κατάφεραν να δώσουν πολλά λεφτά στον ΟΦΗ αφού τότε είχαν προνοήσει. Τόσο ο Σαμαράς με τις μεταγραφές του σε Χερενφέιν και Μάντσεστερ Σίτι, όσο και ο Ντιαρά που μετά τον ΟΦΗ πήγε σε Φίτεσε, Λυών και Ρεάλ Μαδρίτης – κατάφεραν να δώσουν στον ΟΦΗ πάρα πολλά ποσά που ανέβαιναν μεταγραφή με μεταγραφή! Και είναι οι μοναδικές περιπτώσεις γιατί (δυστυχώς) για τον ΟΦΗ υπήρξε ο αντίλογος.

Ποδοσφαιριστές που ανδρώθηκαν στον ΟΦΗ, έκαναν “όνομα” όμως την ίδια ώρα φεύγοντας είτε επειδή υποτιμήθηκαν – είτε επειδή έγιναν λάθος χειρισμοί, τα λεφτά που μπήκαν στα ταμεία της ομάδας ήταν ελάχιστα έως… καθόλου! Ξεκινώντας από το 2007 όταν έφυγε από τον ΟΦΗ ο Ρασίντ Αλαμπί. Ο Νιγηριανός στόπερ με το τεράστιο ταλέντο έφτασε στο σημείο να παίξει δανεικός και στην Α’ κατηγορία του τοπικού αφού η τότε διοίκηση είχε την τεράστια… έμπνευση να τον παραχωρήσει στην ομάδα του Μοχού!!! Ο Αλαμπί έφυγε, πήγε στην Κύπρο – αρχικά στην Δόξα Κατοκοπιάς και στην συνέχεια – για 6 χρόνια – συνεχίζει να φοράει την φανέλα της Ομόνοιας πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις.

Έναν χρόνο αργότερα ο Μιχάλης Σηφάκης αποχώρησε από τον ΟΦΗ που πήρε μόλις… 80 χιλιάρικα παίρνοντας μεταγραφή για τον Άρη. Απλά, να υπενθυμίσουμε ότι ο διεθνής γκολκίπερ ήταν τότε στα “ντουζένια” του, επιθυμούσε την αποχώρηση του λόγω της κόντρας με τον Φανούρη Βατσινά και τελικά παραχωρήθηκε έναντι ενός γελοίου – αναλογικά με την αξία του – ποσού.

Για τον Σίμιτς τα είπαμε και παραπάνω ενώ την ίδια χρονιά ήρθε στο Ηράκλειο ο Νέναντ Μαρίνκοβιτς. O 26χρονος μεσοεπιθετικός ήρθε στο Ηράκλειο το καλοκαίρι του 2009 δίχως να ικανοποίησει ωστόσο έδειξε δείγματα ενός πολύ μεγάλου ταλέντου. Παρ’ όλα αυτά, δεν του δόθηκε πίστωση χρόνου με αποτέλεσμα να αποχωρήσει τον Ιανουάριο του 2010. Πλέον, η χρηματιστηριακή του αξία αποτιμάται – σύμφωνα με το transfermarkt – στις 500.000 ευρώ!

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook