«Ασπρόμαυρος Τύπος»… Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Δευτέρα 12 Μαΐου, μέσα από το Gentikoule τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν το ρεπορτάζ του ΟΦΗ.

Goal

Ξεκαθαρίζει οριστικά και αμετάκλητα το θέμα του Σα Πίντο αυτήν την εβδομάδα, ειδικά από τη στιγμή που χθες η πορτογαλική εφημερίδα «Α Bola» αποκάλυψε προφορική συμφωνία του Πορτογάλου με την Εστορίλ, η οποία κάνει εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα της Πορτογαλίας, βρίσκεται στην 4η θέση και την επόμενη περίοδο θα παίζει στο Europa League! Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, στην Εστορίλ δεν θα συνεχίσει ο Μάρκο Σίλβα και ο τεχνικό$ του ΟΦΗ είναι το νούμερο ένα φαβορί να τον αντικαταστήσει.

Sportday

Εάν πιστέψουμε τα πορτογαλικά Μ Μ Ε, η νέα σεζόν θα βρει τον Ρικάρντο Σα Πίντο στον πάγκο της Εστορίλ. Οπως έγραψαν οι συμπατριώτες του, ο 4Αχρονος τεχνικός είναι πολύ κοντά στο ν’ αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας-έκπληξη του φετινού πορτογαλικού πρωταθλήματος.
Τι λέει ο ΟΦΗ εη’ αυτού; Ουσιαστικά τίποτε το σπουδαίο. Απλώς, ο Μάνθος Πουλινάκης. που ο ίδιος έχει δώσει ελάχιστες πιθανότητες στο να συνεχίσει ο φιλόδοξος Ιβηρας στην κρητική ομάδα, θέλει να είναι τυπικός. Οπως είπε χθες στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου (συνεδρίασε για όλα τα τρέχοντα ζητήματα), έχει δώσει προθεσμία δέκα ημερών στον Σα Πίντο για ν” απαντήσει.
0α περιμένει να εκπνεύσει και τυπικά η συγκεκριμένη προθεσμία προκειμένου να κινήσει τις τελικές διαδικασίες για τον νέο προπονητή.
Εκτός αν υπάρξει κάποια έκπληξη εκ μέρους του Πορτογάλου τεχνικού και αλλάξουν τα δεδομένα.
Στο συμβούλιο τέθηκε και το θέμα που έχει ανακύψει με την οφειλή της ΠΑΕ στον Ερασιτέχνη ΟΦΗ.
Αυτό που ειπώθηκε χθες είναι ότι θα επιδιωχθεί μία συνάντηση με τη διοίκηση του μητρικού σωματείου, ώστε να ρυθμιστεί η υπόθεση. Τι σημαίνει αυτό επί του πρακτέου; Κανείς δεν μπορεί να πει οτιδήποτε πριν από το ραντεβού των δύο πλευρών.
Όσον αφορά στους παίκτες που έπαιξαν φέτος και δεν είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσουν ούτε χθες σημειώθηκε κάποια εξέλιξη. Ούτε με τον Γιώργο Μακρή. ούτε με τον Ντουντού. ούτε με τον Ντάνι Φερνάντες και τον Ζε Εντουάρντο. οι οποίοι είναι δανεικοί από την Τβέντε και την Πάρμα αντίστοιχα.Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προστεθεί κι άλλο «αγκάθι». Πρόκειται για τον Μαρκ Ζορό. που εκδήλωσε την επιθυμία να φύγει, μολονότι δεν λήγει τώρα το συμβόλαιο του με τον ΟΦΗ. Δεν αποκλείεται, λοιπόν, σε περίπτωση που ο Ιβοριανός στόηερ φέρει πρόταση, η ομάδα του Ηρακλείου να τον παραχωρήσει. Δεδομένου ότι ο Ζορό έχει λαμβάνειν χρήματα από τον ΟΦΗ. ίσως να βρεθεί κάποια συμβιβαστική λύση.

ΦΩΣ

Η αντίστροφη μέτρηση για την απάντηση του Ρικάρντο Σα Πίντο και την παρουσία του στον πάγκο του ΟΦΗ έχει ξεκινήσει. Το πιθανότερο είναι μέσα στα επόμενα 24ωρα να έχει τελειώσει είτε προς τη μια είτε προς την άλλη κατεύθυνση. Το δεκαήμερο που ζήτησε ο Πορτογάλος τεχνικός για να απαντήσει στον Μάνθο Πουλινάκη εξέπνευσε και πρέπει να ανακοινώσει στον πρόεδρο της ηρακλειώτικης ομάδας την απόφασή του. Οι πιθανότητες να πει το «ναι» ήταν ευθύς εξαρχής λίγες. Και τόσες παραμένουν.
Έγιναν μάλιστα ακόμη λιγότερες τις τελευταίες ώρες, καθώς στον Τύπο της πατρίδας του («Α Bola») αναφέρεται ότι βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με την Εστορίλ, που εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Γιουρόπα Λιγκ. Στον ΟΦΗ βεβαίως έχουν ξεκαθαρίσει ότι «αν δεν απαντήσει ο Πίντο, δεν πρόκειται να μιλήσουμε με κανένα άλλο τεχνικό». Και αυτό κάνουν, παρά το γεγονός ότι έχουν προταθεί κάποια ονόματα και φαίνεται πως δυο τρία από αυτά είναι στα υπόψη της διοίκησης της ομάδας του Ηρακλείου.
Άλλωστε, σε αρνητική τροπή του θέματος είναι πολύ πιθανό να έχει λόγο και ο Πορτογάλος τεχνικός, μιας και σε πρόσφατη συνέντευξη του προέδρου της ΠΑΕ είχε υποστηρίξει ότι ο Πίντο έχει εκφράσει την πρόθεση να βοηθήσει τη διοίκηση να βρει τον αντικαταστάτη του, αν τελικά αποφασίσει να μην παραμείνει. Όπως και να έχει, το σίριαλ της τεχνικής ηγεσίας τελειώνει και το μόνο που περιμένουν στον ΟΦΗ είναι να διαπιστώσουν αν θα έχει αίσιο τέλος ή όχι. Από εκεί και πέρα, ανοιχτά παραμένουν τα θέματα των Ντουντού, Μακρή αλλά και των Φερνάντες, Ζε Εντουάρντο για τους οποίους υπάρχει ξεκάθαρη πρόθεση παραμονής, όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Οι δύο πρώτοι εξετάζουν τις προτάσεις που τους έχουν γίνει, ψάχνουν ωστόσο κάτι καλύτερο, είτε οικονομικά είτε σε επίπεδο ομάδας είτε και στο εξωτερικό. Οι άλλοι δύο ναι μεν θέλουν να παραμείνουν στο Ηράκλειο, αλλά δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τους ίδιους, καθώς στην υπόθεση έχουν λόγο οι ομάδες με τις οποίες έχουν συμβόλαια σε ισχύ, την Τβέντε και την Πάρμα δηλαδή. Αυτά τα πέντε θέματα… καίνε τη διοίκηση του ΟΦΗ, προτεραιότητα όμως εμφανώς δίνεται στον προπονητή.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook