“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Τετάρτη 7 Μαΐου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Τετάρτη 7 Μαΐου, μέσα από το Gentikoule τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν το ρεπορτάζ του ΟΦΗ.

Sportday

«Δύσκολα ο Σα Πίντο»

«Εχουμε κάνει μια πρόταση στον Πίντο. Το θέμα του δεν είναι το οικονομικό, το θέμα του είναι ότι είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει φιλοδοξίες. Το θεωρώ πολύ δύσκολο να μείνει, αν και του αφήσαμε ένα περιθώριο δέκα ημερών ώστε να πάρουμε μια απάντηση». Τα λόγια του Μάνθου Πουλινάκη στο TV CRETA καταδεικνύουν με τον πλέον επίσημο τρόπο τις ελάχιστες πιθανότητες παραμονής του Πορτογάλου τεχνικού στον ΟΦΗ. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ αναφέρθηκε και στο θέμα του Γιώργου Μακρά επιβεβαιώνοντας ότι ο παίκτης θέλει περισσότερα απ’ όσα του δίνει ο ΟΦΗ για ν’ ανανεώσει. Τέλος, ο Μάνθος Πουλινάκης είπε για τον Ντουντού ότι του αρέσει η ζωή στο Ηράκλειο και αν κολλήσει κάπου η ανανέωση θα είναι στο οικονομικό.

ΦΩΣ

«Ο Σα Πίντο έφυγε την Παρασκευή και μας υποσχέθηκε σε δέκα ημέρες να μας απαντήσει. Για αυτό μέχρι τότε δεν κάνουμε την παραμικρή κίνηση. Αν πάντως μας πει ότι φεύγει, θα μας βοηθήσει να βρούμε τον αντικαταστάτη του, έχουμε εξαιρετική σχέση». Ο Μάνθος Πουλινάκης μίλησε για όλους και για όλα στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του στο Creta TV και στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα του Πορτογάλου.
«Το πρόβλημα του δεν είναι το οικονομικό, ειναι ένας άνθρωπος με φιλοδοξίες, ένας νικητής. Προσωπικά το βλέπω δύσκολο να μείνει, αλλά θα περιμένω την απάντησή του. Όπως και να έχει, εμείς θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για την ομάδα». Ο πρόεδρος του ΟΦΗ χαρακτήρισε σημαντική στιγμή την αδειοδότηση: «Σίγουρα είναι μια σημαντική εξέλιξη, είναι μια δικαίωση για τη δουλειά τη δική μου και των συνεργατών μου. | Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Η ομάδα μπαίνει στον σωστό δρόμο οικονομικά, κάτι που για εμάς είναι μεγάλο στοίχημα. Κάθε χρόνο η ομάδα θα πηγαίνει ένα βηματάκι παραπάνω». Και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «σε δύο Ife χρόνια και αν δεν βρεθεί κάποιος ^ άνθρωπος ή μια ομάδα να αναλάβει τον ΟΦΗ, τα πράγματα θα είναι πολύ πιο εύκολα για εμάς». Όσον αφορά τις ανανεώσεις, ο Πουλινάκης τόνισε: «Ο Παπάζογλου έχει φύγει, ο Ζε Εντουάρντο και ο Φερνάντες θέλουν να μείνουν, αλλά τα θέματά τους εξαρτώνται και από τις ομάδες όπου ανήκουν. Με τον Ντουντού έχουν γίνει συζητήσεις, αν κολλήσουμε κάπου, θα είναι στο οικονομικό. Το ίδιο ισχύει και για τον Μακρή, θέλει κάτι παραπάνω, του είπα ότι μέχρι εκεί μπορούμε, θα ξανακάνουμε μια συζήτηση». Ο πρόεδρος του ΟΦΗ πρόσθεσε: «Υπάρχουν προβλήματα, απλώς δεν θέλουμε να βγαίνουν προς τα έξω.
Παραμονές του αγώνα με την Ξάνθη λίγο έλειψε να μην αγωνιστούμε, φανταστείτε τι θα γινόταν αν για πέντε οχτώ χιλιάδες ευρώ δεν αγωνιζόμασταν. Πληρώνουμε παίκτες που αγωνίζονταν στον ΟΦΗ πριν από τέσσερα και πέντε χρόνια. Για αυτό και θέλω και επαναλάβω προς τους παίκτες ότι αυτή η διοίκηση δεν κρύβεται. Μπορεί να καθυστερεί ακόμη και έναν μήνα, αλλά δεν κρύβεται. Υπάρχουν προβλήματα ρευστότητας, ζητώ κατανόηση. Εκείνο που με ευχαριστεί είναι ότι ο κόσμος καταλαβαίνει και συμπαραστέκεται, ελπίζω να κάνει το ίδιο και την επόμενη χρονιά». Και κατέληξε αναφερόμενος στις – σχέσεις με τον Ερασιτέχνη αλλά και στο ενδεχόμενο να μην αγωνιστεί ο ΟΦΗ του χρόνου στο «Γεντί Κουλέ»: «Κάποια ζητήματα είχαν μείνει jk στην εποχή Βαρδινογιάννη. Ο fm Βαρδινογιάννης τους πλήρωνε όλους. Δεν μπορεί η ΠΑΕ να συντηρεί τον Ερασιτέχνη και ούτε ο Ερασιτέχνης να συντηρεί την ΠΑΕ. Αυτό Ι που πρέπει λοιπόν να γίνει ‘ είναι να δούμε τις υποχρεώσεις που έχει ο καθένας ! απέναντι στον άλλο, κάτι το οποίο δεν είναι λυμένο.
Δεν μ’ αρέσει να λέγεται και να ακούγεται ότι η ΠΑΕ χρωστάει στον Ερασιτέχνη, αν κάτσουμε και βάλουμε κάτω τι χρωστάει ο ένας στον άλλο, μη βγούμε και ανάποδα. Αυτή τη στιγμή είμαστε στον αέρα, δεν έχουμε ούτε συμφωνητικό για την επόμενη χρονιά για το “Γεντί Κουλέ”. Αν δεν γίνουν κάποια πράγματα όπως τα πιστεύω εγώ, δεν θα παίξει εκεί η ομάδα. Γιατί δεν θα κάνουμε συμφωνητικό, την άδεια την πήραμε με συμφωνητικό του Παγκρήτιου σταδίου, δεν έχουμε υπογράψει για το “Γεντί Κουλέ”. Το Παγκρήτιο είναι η δεύτερη έδρα. Αν δεν λυθούν κάποια θέματα τα οποία εγώ θεωρώ ότι είναι εις βάρος της ΠΑΕ, γιατί μακάρι να είχε η ΠΑΕ πλεόνασμα να συντηρεί όχι μόνο τον Ερασιτέχνη αλλά και άλλες δέκα ομάδες, δεν μπορούμε να μπούμε σε μια διαδικασία να δίνουμε επιπλέον λεφτά. Δεν μπορούμε να το κάνουμε, δεν υπάρχουν».

Έθνος

Στην αποκάλυψη πως λίγο έλειψε ο ΟΦΗ να μην αγωνιστεί στο παιχνίδι με τπν Ξάνθη προέβη ο πρόεδρος του, Μάνθος Πουλινάκης, σε τηλεοπτική συνέντευξη, καθώς πρώην παίχτης που «ήρθε στον ΟΦΗ, χτύπησε, έκανε τέσσερις συμμετοχές, του ανανέωσαν το συμβόλαιο με διπλά χρήματα, έκανε προσφυγή και έστειλε χαρτί παραμονές του ματς απειλώντας με αφαίρεση βαθμών» (σ.σ.: φωτογραφίζοντας τον Ρόβα). Ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής της ομάδας στο Παγκρήτιο, εφόσον δεν τα βρουν με τον Ερασιτέχνη για το «Γεντί Κουλέ». Παράλληλα παρουσιάστηκε απαισιόδοξος για την παραμονή του Σα Πίντο, ενώ πέρασε οτα …ψιλά η τοποθέτησή του για τον Παπάζογλου, αφού είπε ότι «έχει φύγει» δίχως να πει τον προορισμό του.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook