“Θρύλος ο Πέτρος Βουζουνεράκης”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο πρώην παίκτης του ΟΦΗ Κώστας Δεδελετάκης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την βράβευση στην οικογένεια του Πέτρου Βουζουνεράκη και την ανάγκη για στροφή στις ακαδημίες.

Ο Ιεραπετρίτης επιθετικός αποτέλεσε ένα από τα εξαγώγιμα προϊόντα του ΟΦΗ ’94 αποτελώντας τον αρχισκόρερ της ομάδας με αποτέλεσμα στην συνέχεια να γίνει επαγγελματίας. Ένας τραυματισμός δεν του επέτρεψε να κάνει καριέρα στον ΟΦΗ ωστόσο αγωνίστηκε σε ομάδες του εξωτερικού αλλά και της Κρήτης ενώ πλέον ακολουθεί το επάγγελμα του προπονητή.

Στο τουρνουά που διοργάνωσε η Αναγέννηση Ιεράπετρας, ο ΟΦΗ μέσω του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ανδρέα Μανουσάκη τίμησε στο πρόσωπο του γιου του Πέτρου Βουζουνεράκη την μεγάλη προσφορά του στον σύλλογο. Και όπως είπε χαρακτηριστικά: “Δεν πρόκειται να ξεχαστεί. Πρέπει να μάθουν και οι νέοι ποιος είναι ο Πέτρος Βουζουνεράκης”.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Δεδελετάκης στον Athletic Radio 104,2

Για τα πρώτα του προπονητικά βήματα: «Είναι αρκετά δύσκολο γιατί τώρα που κάθομαι στον πάγκο νιώθω σαν να παίζω και είναι λάθος αυτό. Πρέπει να το αποβάλλω και θα το καταφέρω. Βλέπω και τι δυνάμεις έχω και έχω βάλει στόχο να τα καταφέρω. Είμαι ένας παίκτης που παθιάζομαι σαν παίκτης και προσπαθώ να μην κάνω τα ίδια λάθη σαν προπονητής. Έχω και ένα δάσκαλο δίπλα μου ο οποίος θα μπορέσει να με τιθασεύσει . Είναι πάνω απ’ όλα πατέρας μου αλλά είναι και ο κ. Γκέραρντ. Είναι και χρόνια που έπαιξα στον ΟΦΗ και στην Ολλανδία και θα προσπαθήσω να πάρω ότι μου έδωσαν αυτοί οι άνθρωποι».

Για την παρουσία του ΟΦΗ στο τουρνουά “Πέτρος Βουζουνεράκης”: «Είναι για μένα μεγάλη συγκίνηση. Πανέμορφη στιγμή και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην ΠΑΕ ΟΦΗ και σε αυτούς που είχαν την ιδέα. Στον κ. Μανουσάκη και τον κ. Τιτομιχελάκη οι οποίοι είχαν και την ιδέα. Για μας εδώ είναι ένας θρύλος ο Πέτρος Βουζουνεράκης. Εγώ δεν τον έζησα αλλά από όσα μου λέει ο πατέρας μου, ο οποίος είναι σκληρός κριτής μιλάμε για ένα κορυφαίο παίκτη . Ο ΟΦΗ αμέσως δέχθηκε το κάλεσμα. Αποφάσισε ο Λεωνίδας να φτιάξουν μια φανέλα με το νούμερο 9. Να φανταστείτε ο γιος του δάκρυσε. Πολύ συγκινητική εικόνα και ήταν η στιγμή που ανατριχιάσαμε. Νιώσαμε απίστευτα. Έχω φορέσει και εγώ τη φανέλα του ΟΦΗ και όλοι νιώσαμε πολύ ωραία. Δεν πρόκειται να ξεχαστεί. Πρέπει να μάθουν και οι νέοι ποιος είναι ο Πέτρος Βουζουνεράκης. Ο σκοπός μας ήταν να μάθουν και οι νέοι ποιος ήταν ο κορυφαίος Κρητικός επιθετικός μέσα από αυτό το τουρνουά. Μιλάμε για ένα θρύλο του Ελληνικού ποδοσφαίρου και οι νέοι πρέπει να το γνωρίσουν αυτό. Σαν ομάδα σκεφτήκαμε να προβούμε σε αυτό το τουρνουά. Μετά από μια συζήτηση με τον γιο του Πέτρου Βουζουνεράκη που είχαμε χθες θέλουμε να το κάνουμε θεσμό αυτό το τουρνουά».

Για το πως ένιωσε ο γιος του Πέτρου Βουζουνεράκη: «Συγκινήθηκε πολύ, ηρθε με τον γιο του μαζί. Φανταστείτε πως νιώθει ένα 5 ετών παιδί να βλέπει το όνομα του στην φανέλα. Ο μικρός γνωρίζει πολλά για το ποδοσφαιρο και για το παππού του και δάκρυσε και αυτός».

Για τη φετινή πορεία του ΟΦΗ: «Επέμενα να μην απογοητεύεται ο κόσμος. Είχε ένα προπονητή που έπαιρνε το 100% των παικτών και βλέπεις το δέσιμο που υπήρχε με τον προπονητή στους πανηγυρισμούς. Εγώ απλά επειδή ασχολούμαι με μικρά παιδιά πρέπει να πιστέψει ο κόσμος σε αυτά και να στηρίζει τα παιδιά και τις ακαδημίες. Θα πρέπει να επενδύσει εκεί ο ΟΦΗ γατί περνάμε και δύσκολες εποχές και θα πρέπει να στηριχθούν οι ακαδημίες που θα επανδρώσουν την πρώτη ομάδα αργότερα. Αυτό το εγχείρημα πρέπει να ακολουθήσει ακόμα. Να ακολουθήσει το εγχείρημα του Ολλανδού».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook