Τα ανοικτά μέτωπα του ΟΦΗ που κρίνουν τις εξελίξεις

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο ΟΦΗ έχει μια σειρά από ανοικτά μέτωπα που θα καθορίσουν και τον δρόμο με τον οποίο πρόκειται να κινηθεί η ομάδα μέσα στο επόμενο (κρίσιμο) 20ημερο.

Η (αξιοπρόσεκτη και αγωνιστικά πετυχημένη) σαιζόν για τον ΟΦΗ ολοκληρώθηκε και πλέον από εδώ και στο εξής ξεκινάει (αρχικά) ο προγραμματισμός και στην συνέχεια η υλοποίηση του σχεδιασμού της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ένας σχεδιασμός που εξαρτάται από πολλούς παράγοντες οι οποίοι μέσα στο επόμενο 20ημερο αναμένεται να κριθούν και να οριστικοποιηθούν.

Τα ανοικτά μέτωπα του ΟΦΗ είναι συγκεκριμένα και βέβαια από τον συνδυασμό τους θα φανούν και τα ανάλογα αποτελέσματα ώστε να μπαίνει στην θέση του το κάθε κομμάτι του παζλ.

Βάσει προτεραιοτήτων, η αρχή γίνεται με την υπόθεση παραμονής του Ρικάρντο Σα Πίντο. Ο Πορτογάλος δεν έχει κλείσει την πόρτα στον ΟΦΗ και αναμένεται να παραμείνει στο Ηράκλειο μέχρι τις αρχές Μαΐου όταν και θα ολοκληρωθούν οι προπονήσεις στο «Βαρδινογιάννειο». Όσα είπε μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό κρίνονται λογικά (από την δική του πλευρά) και άκρως ρεαλιστικά. Όμως, το θέμα είναι και το τι κάνει ο ΟΦΗ. Δηλαδή, αν ο ΟΦΗ μπορεί να προχωρήσει σε κινήσεις που μέχρι στιγμής θεωρούνται απαγορευμένες. Και αυτές είναι η αύξηση του μπάτζετ, η έλευση καλών και κατά συνέπεια (ενδεχομένως ακριβών παικτών) ώστε ο ΟΦΗ να προσπαθήσει να ανέβει ένα σκαλοπάτι παραπάνω.

Το τι θα γίνει με την υπόθεση του Σα Πίντο είναι κάτι που εξαρτάται άμεσα με την αδειοδότηση. Ο ΟΦΗ θα το παλέψει στην Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων που πρόκειται να συνεδριάσει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Το αποτέλεσμα της έφεσης θα κρίνει και τον μεταγραφικό σχεδιασμό του ΟΦΗ.

Που κατά συνέπεια, ο μεταγραφικός σχεδιασμός θα εξαρτηθεί και από την υπόθεση των ανανεώσεων. Ήδη για τον Παπάζογλου αναφέραμε ότι πρόκειται να αποχωρήσει ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι επαφές με το Ντουντού. Με το πέρας των αγωνιστικών υποχρεώσεων, θα σημειωθούν εξελίξεις και με τον Γιώργο Μακρή. Ο 30χρονος αμυντικός χαφ έχει στα χέρια του πρόταση για 2ετη ανανέωση του συμβολαίου του ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει απαντήσει ζητώντας από τον ΟΦΗ περισσότερο χρόνο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook