“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Τρίτη 22 Απριλίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Τρίτη 22 Απριλίου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Sportday

Η ώρα της αλήθειας για Σα Πίντο

Επιστροφή στις προπονήσεις χθες για τους παίκτες του ΟΦΗ μετά την πασχαλινή άδεια. Παρών στο Βαρδινογιάννειο ήταν και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Μάνθος Πουλινάκης, ο οποίος ύστερα από τις καθιερωμένες ευχές είπε στους ποδοσφαιριστές ότι σύντομα αρχίζει ο προγραμματισμός νια τη νέα χρονιά και η δρομολόγηση των όποιων αποφάσεων θα εξαρτηθεί από την παραμονή του Ρικάρντο Σα Πίντο. Ο πρόεδρος του ΟΦΗ ανέφερε στους παίκτες αυτό που είναι ήδη γνωστό, ότι εντός των ημερών θα γίνουν οι καθοριστικές συζητήσεις με τον Πορτογάλο για το αν θα συνεχίσει στην Κρήτη. Πάντως, εξ όσων γνωρίζουμε, ο Πουλινάκης είναι καθησυχαστικος προς τους συνεργάτες του. λέγοντάς τους ότι σε κάθε περίπτωση ο ΟΦΗ θα έχει τον κατάλληλο προπονητή την κατάλληλη ώρα. Δηλαδή, εάν δεν υπάρξει συμφωνία με τον Σα Πίντο. η επιλογή θα είναι τέτοια που δεν θ’ αφήνει την ομάδα ξεκρέμαστη. Οσο για το βουλγαρικό δημοσίευμα περί επαφών της ηρακλειώτικης ομάδας με τον Ιβάιλο Πέτεφ. τον προπονητή της ΑΕ Λεμεσού, δεν επιβεβαιώνεται από την πλευρά του ΟΦΗ. Πάντως, όπως σημειώσαμε και στο φύλλο του Μ. Σαββάτου, οι πιθανότητες να επεκταθεί η συνεργασία του Σα Πίντο με τους «ομιλίτες» έχουν μειωθεί, έπειτα και απ’ όσα είπε ο ίδιος μετά τον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό. Εν τω μεταξύ, πριν από την Ανάσταση ο πρόεδρος του ΟΦΗ γευμάτισε με τον Ντάνι Φερνάντες και τον Ντουντού. στους οποίους εξέφρασε την επιθυμία της διοίκησης να συνεχίσουν στην κρητική ομάδα. 0 μεν Πορογάλος είναι δανεικός από την Τβέντε. αλλά αν θελήσει αυτός να παραμείνει θεωρείται ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα από τον ολλανδικό σύλλογο, ο δε Ντουντού υπέγραψε τον Ιανουάριο συμβόλαιο εξάμηνης διάρκειας με οψιόν ανανέωσης εκ μέρους της ΠΑΕ. Εκτός απρόοπτου, λοιπόν, αμφότεροι θα ενισχύσουν του «μελανόλευκους» και στη νέα σεζόν, ανεξαρτήτως αν ο ΟΦΗ αδειοδοτηθεί (έχει καταθέσει έφεση) ή όχι.

Goal

Ο Ρικάρνιο Σα Πίντο «σαλπάρει» από το λιμάνι του Ηρακλείου, ο Ιβάιλο Πέιεφ είναι από xous βασικούς υποψηφίους να αντικαταστήσει τον Πορτογάλο. Ο Βούλγαpoς τεχνικός που κάνει εξαιρετική δουλειά στην κυπριακή ΑΕΛ (οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος με τον δεύτερο ΑΠΟΕΛ σε απόσταση τριών βαθμών), σύμφωνα με πληροφορία έχει δεχθεί κρούση από τη διοίκηση των «μελανόλευκων» και βλέπει με θετικό μάτι την προοπτική να βρεθεί στο τιμόνι των Κρητικών. Το θέμα έβγαλαν στην επιφάνεια δημοσιεύματα από την πατρίδα του Πέτεφ, την ημέρα του ημιτελικού με τον Παναθηναϊκού, γεγονός που αποδεικνύει πως ο Μάνθος Πουλινάκης είχε ξεκινήσει ήδη να αναζητά τον αντικαστάτη του Σα Πίντο, πριν ο τελευταίος ουσιαστικά ανοίξει την πόρτα τns εξόδου μετά το τέλος του αγώνα στη Λεωφόρο.
Από κει και πέρα ένα τεράστιο ζήτημα για τον ΟΦΗ είναι αυτό τns αδειοδότησης όπου θα γίνει έφεση κατά τns πρωτόδικης απόφασης. Πάντως οι «μελανόλευκοι» βρίσκονται δεδομένα σε καλύτερη μοίρα σε σχέση με άλλες ομάδες που δεν αδειοδοτήθηκαν μια και πέντε συμβόλαια λήγουν στο φινάλε Tns σεζόν. Αυτά είναι των Μακρή, Παπάζογλου, Ζε Εντουάρντο, Φερνάντες και Ντουντού. Μάλιστα με tous δύο τελευταίους ο Μάνθος Πουλινάκης είχε μια πρώτη διερευνητική επαφή το βράδυ της Παρασκευής, με tous δύο ποδοσφαιριστές να εκδηλώνουν την επιθυμία να παραμείνουν στο ρόστερ και τη νέα αγωνιστική περιόδου. Βέβαια για τον Πορτογάλο θα χρειαστεί και η συγκατάθεση Tns Τβέντε, στην οποία ανήκει.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook