“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Τρίτη 4 Φεβρουαρίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Τρίτη 4 Φεβρουαρίου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα ρεπορτάζ του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Γάτα

Ανανεώσεις λόγω αδειοδότησης

«Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» αναφέρει μια Λαϊκή παροιμία την σοφία της οποίας ασπάζονται απόλυτα στον ΟΦΗ.
Την σκυτάλη των ανανεώσεων οπό ιον Αλέξανδρο Περογραμβρόκη πήρε εσχάτως ο Ζέλικο Κάήαϊτζιχς και ακολουθεί ο Γιώργος Μακρής σύμφωνα με χα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών.
Ο έμπειρος μέσος του οποίου επίσης το συμβόλαιο λήγει το καλοκαίρι έχει ξεκινήσει και αυτός τις συζητήσεις για την ανανέωση της συνεργασίας του με την κρητική ομάδα και όλα δείχνουν ότι οι δύο πλευρές θα καταλήξουν σε συμφωνία. Το φαινόμενο των πρόωρων ανανεώσεων στην ομάδα του Ηρακλείου δεν είναι τυχαίο και έχει την εξήγησή του. Η κρητική ΠΑΕ θα δώσει το ερχόμενο καλοκαίρι τη «μάχη» της αδειοδότησης χωρίς κανείς να της εξασφαλίζει εκ των προτέρων πως θα την κερδίσει κόλας όπως συνέβη το περασμένο καλοκοίρι.
Ετσι λοιπόν και προκειμένου να είναι προετοιμασμένη ομόδα οκόμη και για το απευκταίο σενάριο της μη αδειδότησης, φροντίζει οπό τώρα να «δέσει» παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν το καλοκαίρι, ούτως ώστε να ‘χει ελεύθερες τις τέσσερις διαθέσιμες κινήσεις που προβλέπονται για τις μη αδειοδοτούμενες ομάδες κοι νο μην τις «θυσιάσει» για τις επεκτάσεις συνεργασιών.
Αν μη τι άλλο, πρόκειται για μια σοφή κίνηση του Μάνθου Πουλινόκη, ο οποίος ως οφείλει προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα, κάνοντας εγκαίρως τον προγραμματισμό του στο «μέτωπο» των ανονεώσεων. Το μεγάλο στοίχημα Βεβαίως του προέδρου του ΟΦΗ, ή για να το πούμε διαφορετικά ο μεγάλος στόχος, παραμένει η ανανέωση του συμβολαίου του Θανάση Παπάζογλου το οποίο λήγει τον ερχόμενο Ιούνιο.

Sportday

Τέλος και ο Όγιος

Η ΠΑΕ ΟΦΗ ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση των συμβολαίων με τους Αρίζα Μακουκούλα και ΜίκαελΟγιος. ΗΠΑΕ ΟΦΗ ευχαριστεί τους δύο ποδοσφαιριστές για την παρουσία τους στην ομάδα και τους εύχεται καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας τους».
Η χθεσινή ανακοίνωση της ΠΑΕ ΟΦΗ δεν εξέπληξε ως προς το πρώτο σκέλος της. Ο Μακουκούλα είχε επιστρέψει με καθυστέρηση εβδομάδων και με… ελονοσία από το Κονγκό και ήταν θέμα χρόνου η αποδέσμευση του. Η αποχώρηση του Ογιος. όμως. ήταν για πολλούς απρόσμενη. Αφενός γιατί η Εοτουδιάντες τον είχε δώσει το καλοκαίρι δανεικό για ένα χρόνο, αφετέρου επειδή από τις θερινές μεταγραφές μεσοεπιθετικών (Γκαλέτι. Νιμανί. Μακουκούλα) ήταν η πιο επιτυχημένη. Είχε παίξει αρκετά και μάλιστα είχε και ορισμένες καλές εμφανίσεις. Προφανώς η απόκτηση του Μίρνες Σίσιτς και το γεγονός ότι ο ΟΦΗ φαίνεται να διασφαλίζει την παραμονή του. τον κατέταξαν στο πλεονάζον προσωπικό.

ΦΩΣ

Στην αντεπίθεση ο ΟΦΗ με… βίντεο και Μανουσάκη

Με ανακοίνωση στην οποία κατέφυγε καθώς «δεν μπορείς να μείνεις απαθής όταν κάποιοι κάνουν το άσπρο μαύρο», βίντεο εννιά σημείων -με κορυφαία στιγμή τη φάση του τέρματος του Παναθηναϊκού- και δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΠΑΕ, Θόδωρου Μανουσάκη, που επαναλαμβάνει ότι «εμείς ζήσαμε κόλαση στη Λεωφόρο» η ΠΑΕ ΟΦΗ περνάει στην αντεπίθεση κάνοντας λόγο για απεγνωσμένη προσπάθεια της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και «συνεργαζόμενων» ι ΜΜΕ. Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρο- 1| νται τα εξής: «Τις % τελευταίες ώρες II με έκπληξη παρα- 1 κολουθούμε μια απεγνωσμένη προσπάθεια από την πλευρά :; της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αλλά κυρίως από τα “συνεργαζόμενα” ΜΜΕ να αλλοιωθεί η εικόνα του αγώνα που έγινε το Σάββατο στο “Θ. Βαρδινογιάννης”.
Η προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης κορυφώθηκε στη χθεσινή αθλητική τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, εκεί όπου οι παραγωγοί αλλά και ο τηλε-διαιτητής κ. Ναούμ Μιντιούρης ξεπέρασαν ακόμα και τον… ίδιο τους τον εαυτό. Μάθαμε νέους “κανονισμούς διαιτησίας” αλλά πάνω από όλα αντιληφθήκαμε τον τρόπο που γίνεται η επιλογή των αμφισβητούμενων φάσεων.
Όλως τυχαίως οι φάσεις που επιλέχθηκαν ήταν σε βάρος της ομάδας μας, ή τουλάχιστον έτσι θέλησαν να μας το “σερβίρουν”, ενώ στη μία και μοναδική φάση που ήταν η πιο καθαρή του αγώνα, το φάουλ που δεν δόθηκε πριν το 0-1, δεν πήρε κανείς θέση γιατί άκουσον, άκουσον ο διαιτητής είχε…
αντίθετη πορεία. Εμείς ως ΠΑΕ ΟΦΗ δεν είχαμε την παραμικρή διάθεση να ανοίξουμε “διάλογο” αλλά σαφέστατα δεν μπορείς να μείνεις απαθής στην προσπάθεια ορισμένων να κάνουν το άσπρο, μαύρο. Αφού όμως επέλεξαν αυτόν τον δρόμο, στο βίντεο που ακολουθεί φαίνεται περίτρανα το ποια ομάδα αδικήθηκε ουσιαστικά. Όπως κατάφωρα αδικηθήκαμε και στο αντίστοιχο ματς του πρώτου γύρου, αλλά τότε τα συνεργαζόμενα” ΜΜΕ κώφευσαν.
Υ.Γ.: Με την ευκαιρία θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον υπέροχο κόσμο μας για την παρουσία του στο γήπεδο και την εντυπωσιακή ατμόσφαιρα που δημιούργησε, κάτι που παραδέχθηκε και ο αντίπαλος προπονητής στις δηλώσεις του. Φυσικά καταδικάζουμε τη ρίψη αντικειμένων και τον τραυματισμό (;) του αντίπαλου τερματοφύλακα, αν και έχουμε σοβαρές υπόνοιες ότι ?f δεν υπήρξε ποτέ τραυματιI σμός. Άλλωστε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός είχε δική της κάμερα ακριβώς πίσω από την εστία και λογικά θα είχε τραβήξει τα πάντα. Όμως δεν είδαμε τίποτα.
Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε την τεχνική ηγεσία και τους ποδοσφαιριστές μας για τη μεγάλη προσπάθεια που έκαναν αν και έχουμε ένα… παράπονο καθώς ένα ματς που έπρεπε να λήξει με 3-0, ολοκληρώθηκε με σκορ 1-1». .
Στην ανακοίνωση αυτή επισυνάπτεται και βίντεο με εννιά φάσεις προκειμένου να ενισχυθεί η άποψη της ΠΑΕ. Κορυφαία στιγμή των όσων ισχυρίζεται η ηρακλειώτικη ΠΑΕ είναι η φάση του γκολ του ΠΑΟ και επισημαίνεται το φάουλ του Μπεργκ στον Ζε Εντουάρντο.
Την ίδια στιγμή ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Θόδωρος Μανουσάκης, με αφορμή την περίπτωση Καπίνο επανήλθε στα όσα είχε πει και στον πρώτο γύρο για την φιλοξενία του ΠΑΟ στο ματς της Λεωφόρου. Σε δηλώσεις του στο Novasport fm τόνισε τα εξής: «Για το συγκεκριμένο γεγονός με τον Καπίνο, παρότι εμείς σαν ΠΑΕ ΟΦΗ έχουμε μία φιλοσοφία και λειτουργούμε σε ένα γήπεδο που έχει τις ιδιαιτερότητες του, προσπαθούμε να διασφαλίζουμε την ασφάλεια όλων. Στη συγκεκριμένη φάση, δεν έχουμε αντικείμενο. Από τη μία μεριά δεν έχουμε αντικείμενο και από την άλλη δεν έχει σημάδι ο ποδοσφαιριστής. Δεν λέω ότι κορόιδευε. Αλλωστε, δεν έχει γράψει κάτι και ο διαιτητής.
Δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο να υπάρξει ρίψη αντικειμένου, όμως δεν φαίνεται κάτι τέτοιο. Δεν βρήκαμε ούτε αντικείμενο, ούτε ο ποδοσφαιριστής είχε σημάδι. Έγινε αναφορά για αναπτήρα. Ο διαιτητής δεν ανέφερε τίποτα στο φύλλο αγώνα. Η μη αναφορά του, δείχνει ότι ο διαιτητής και ο βοηθός έκριναν πως δεν υπάρχει κάτι μεμπτό. Ο διαιτητής πρέπει να αναφέρει ότι έπεσε το αντικείμενο. Δεν πρέπει να γράψει ότι σταμάτησε το παιχνίδι, αφού ήταν στη φάση που πέτυχε το γκολ ο ΟΦΗ. Το θέμα είναι ότι η ομάδα μας έζησε μία πραγματική ζούγκλα στη Λεωφόρο και δεν αναφέρθηκε το παραμικρό στο φύλλο αγώνα. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Ο ποδοσφαιριστής έπεσε στο έδαφος και οι γιατροί μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο να διαπιστώσουν τι ακριβώς έχει. Εμείς αναφερόμαστε πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε τέτοιες καταστάσεις. Γίνεται μία προσπάθεια από την πλευρά του Παναθηναϊκού, με κάποιους δημοσιογράφους να υποστηρίζουν ότι έγινε ζούγκλα και δεν έπρεπε να συνεχιστεί το παιχνίδι στην Κρήτη. Αν πετάχτηκε κάποιο αντικείμενο, ας είναι το τελευταίο που ρίχθηκε σε ελληνικό γήπεδο».
Στο περιθώριο της κόντρας με τον ΠΑΟ ανακοινώθηκε η λύση της συνεργασίας με τους Μακουκούλα και Όγιος: «Η ΠΑΕ ΟΦΗ ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση των συμβολαίων με τους Αρίζα Μακουκούλα και Μίκαελ Όγιος. Η ΠΑΕ ΟΦΗ ευχαριστεί τους δύο ποδοσφαιριστές για την παρουσία τους στην ομάδα και τους εύχεται καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας τους».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook