Όνειρα τελικού και… δεδομένα Ευρώπης

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Μπορεί να φαίνεται νωρίς αλλά ο κόσμος του ΟΦΗ άρχισε ήδη να ονειρεύεται τελικό και… επιστροφή στην Ευρώπη. Ας δούμε όμως πως διαμορφώνονται τα δεδομένα εάν συμβούν όλα τα παραπάνω.

Αν συμβούν τα παραπάνω, έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς διαμορφώνονται τα δεδομένα, παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή.

Το Gentikoule έψαξε, έκανε την έρευνα του και παρουσιάζει ΟΛΑ τα δεδομένα εν όψει της μεγάλης πρόκλησης που λέγεται «τελικός». Παρακάτω θα διαβάσετε τι συμβαίνει σε όλα τα σενάρια (φιναλίστ, κυπελλούχος) παρουσίας του ΟΦΗ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας αλλά και πως συνδέεται το οικονομικό κομμάτι με την παρουσία της ομάδας στο Γιουρόπα Λιγκ.

Έτσι, προσπαθήσαμε να σας λύσουμε όλες τις απορίες με την διαμόρφωση των δεδομένων που αναφέραμε παραπάνω:

Αν ο ΟΦΗ παίξει στον τελικό κόντρα σε Ολυμπιακό ή ΠΑΟΚ

Σε αυτό το ενδεχόμενο και σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός ή ο ΠΑΟΚ εξασφαλίσουν θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ τότε ο ΟΦΗ θα συμμετάσχει αυτομάτως στο Γιουρόπα Λιγκ αλλά με το «χειρότερο» εισιτήριο: Δηλαδή θα ξεκινήσει από τον δεύτερο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης (πρώτο 15νθημερο Ιουλίου) και θα μπει στο γκρουπ των «αδύναμων».

Εκεί θα κληθεί να αντιμετωπίσει ομάδες, παντελώς άγνωστες, όπως η Ζακοντίνα από την Σερβία ή η Σαλιχόρσκ από την Λευκορωσία. Μπορεί όμως να αντιμετωπίσει και ομάδες όπως η Ρούμπιν Καζάν, η Χαποελ Τελ Αβίβ, η Τραμπζονσπόρ, η Γκέτεμποργκ και η Στουρμ Γκράτς.

Αν υποθέσουμε ότι περνάει αυτόν τον γύρο, τότε παίζει στον τρίτο προκριματικό (δεύτερο 15νθημερο Ιουλίου), πάλι ως «αδύναμος», όπου θα κληθεί να παίξει με πιο ισχυρούς αντιπάλους όπως η Σεβίλλη, η Μπριζ, η Στουντγκάρδη.

Άντε και περνάει και αυτόν τον γύρο, μετά θα πρέπει να παίξει στα πλέι – οφ(αρχές Αυγούστου), πάλι ως «αδύναμος» όπου θα βρει ομάδες – μεγαθήρια όπως η Τότεναμ, η Δυναμό Κιέβου και άλλες που θα έχουν αποκλειστεί από τα πλέι – οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Τότε, μετά από τρεις προκριματικούς γύρους, θα προκριθεί στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Αν υποθέσουμε ότι ο ΟΦΗ φτάνει στον τελικό και αντιμετωπίσει μια εκ των παραπάνω ομάδων και δεν κατακτήσει το κύπελλο τότε θα παίξει στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Κυπελλούχος ανεξαρτήτου αντιπάλου

Αν τώρα κερδίσει στον τελικό – ανεξάρτητα με ποιον θα παίξει – τότε ο ΟΦΗ θα προκριθεί απευθείας στα πλέι – οφ.

Συμμετοχή στον τελικό με ομάδα που δεν πάει Τσάμπιονς Λιγκ

Σε περίπτωση που παίξει στον τελικό με ομάδα που δεν έχει πάρει το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ τότε για να αγωνιστεί στο Γιουρόπα Λιγκ θα πρέπει να κατακτήσει το κύπελλο αφού το άλλο εισιτήριο θα δοθεί μέσω των πλέι – οφ της Σούπερ Λιγκ.

Τι γίνεται με τα έσοδα από την ΟΥΕΦΑ

Μέχρι να μπει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ θα πρέπει να δώσει 6 αγώνες μέσα στο καλοκαίρι, όπου ΔΕΝ υπάρχουν έσοδα από την ΟΥΕΦΑ. Τα όποια έσοδα θα είναι μόνο από τα εισιτήρια και τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τα οποία είναι σχεδόν μηδενικά αν ο αντίπαλος δεν είναι κάποια πολύ μεγάλη ομάδα από Αγγλία, Ισπανία ή Γερμανία.

Μόνο αν ο ΟΦΗ μπει σε όμιλο Γιουρόπα Λιγκ θα έχει εξασφαλισμένα έσοδα από την ΟΥΕΦΑ (περίπου 800.000 ευρώ) έσοδα που μπορεί να αυξηθούν ανάλογα με τις νίκες που θα κάνει στους ομίλους.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook