“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Πέμπτη 30 Ιανουαρίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Goal

Μέρες ’87 στον ΟΦΗ

ΟΟΦΗ εν έτει 2014 σίγουρα δεν έχει στη σύνθεση του ούτε Νιόπλια ούτε Γκουλή ούτε lois ούτε Σαμαρά με tous onoious εκείνη τη ζεστή Κυριακή του Ιούνη του’87 είχε σηκώσει το Κύπελλο Ελλάδαε στον ουρανό του ΟΑΚΑ.
Δεν έχει φυσικά και Ηρακλή αντίπαλο ούτε και Γκέραρντ στον πάγκο του αλλά τηρουμένων των αναλογιών η σημερινή ομάδα είναι σε μια θέση που μπορεί να υποστηρίζει πως έχει tous ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν το θαύμα! Και έχουν και τον Σα Πίντο στον πάγκο, που ως Πορτογάλος μπορεί να απέχει παρασάγγα5 σε ιδιοσυγκρασία από τον Ολλανδό, αλλά 8kt0s από μεγάλθ5 ποδοσφαιριστής δείχνει πως είναι και πραγματιkos nponovmns.
Οι απανταχού Ομιλίτες μπορούν από χθες να ονειρεύονται και για έναν ακόμη λόγο: δεν είναι ότι το σκορ του πρώτου αγώνα, δηλαδή το συγκεκριμένο 2-0 επί του Πανιώνιου, είναι ένα καθαρό σκορ πρόκρισης, ένα σκορ που δίνει το πλεονέκτημα εν όψει της ρεβάνς, είναι και το ότι ήρθε απέναντι σε έναν αντίπαλο που ακούει Κύπελλο και… αφηνιάζει.
Κι αν ο ΟΦΗ ανέκαθεν χαρακτηριζόταν ως ομάδα Κυπέλλου, τι να πούμε για τον Πανιώνιο; Τα κατορθώματα των «κυανέρυθρων» στον θεσμό είναι ξακουστά και αυτό και μόνο το γεγονός δίνει μεγαλύτερη αξία στη χθεσινή επιτυχία των Κρητικών, που απλά και μόνο θέλουν μια καλή διαχείριση εν όψει της ρεβάνς. Και μεγάλη προσοχή, αφού όταν έχεις να κάνεις με «Πάνθηρες», δυο τσιμπήματα φιδιού δεν αρκούν…

Sportday

Νοκ ντάουν

Πιο εύκολα απ ό.τι κι ο ίδιος ο ΟΦΗ θα περίμενε, πήρε το πάνω χέρι έναντι του Πανιωνίου για πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Στον αγωνιστικό χώρο μόνο οι Κρητικοί υπήρχαν. Αυτοί ήταν που μπήκαν με τη νοοτροπία να νικήσουν.
Αυτοί ήταν που πήραν όλες τις προσωπικές μονομαχίες. Αυτοί ήταν που επέβαλαν τον ρυθμό τους.
Και αυτοί ήταν που μέσα σε τέσσερα λεπτά έριξαν… ζαλισμένο τον Πανιώνιο στο καναβάτσο χωρίς να πάρει χαμπάρι! Το αν θα υπάρξει αντίδραση από πλευράς «κυανερύθρων» ή ο ΟΦΗ θα τελειώσει τη δουλειά, θα πρέπει να περιμένουμε να το μάθουμε στη δεύτερη σύγκρουση των δύο ομάδων στη Νέα Σμύρνη.
Οι παίκτες του Ρικάρντο Σα Πίντο έφθαναν με χαρακτηριστική άνεση στην αντίπαλη [ — περιοχή. Το κέντρο του Πανιωνίου ήταν ανύπαρκτο. Εξτρέμ και «δεκάρια» άφαντοι και στην άμυνα κάθε σέντρα ή διεμβολισμός των αντιπάλων «μύριζε» φάση χωρίς. όμως.
να απειλείται ο Νίκος Παπαδόπουλος! Από τη στιγμή που ο ΟΦΗ προηγήθηκε, τα υπόλοιπα απλοποιήθηκαν. Η ψυχολογία των γηπεδούχων εκτοξεύτηκε, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι εκτός από το ότι τα είχαν χαμένα, έβγαζαν κι εκνευρισμό. Με αποκορύφωμα το πέναλτι στο οποίο  0 Καλαίτζιτς ευστοχεί στο πέναλτι και δέχεται τα συγχαρητήρια υπέπεσε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος. Ο ΟΦΗ είχε εξυπνάδα και υπομονή στο παιχνίδι του. Γύριζε την μπάλα, στο -μαζικό- ανεξήγητο κι ακατανόητο… ταμπούρι του Πανιωνίου και έψαχνε να εκμεταλλευτεί τα λάθη των αντιπάλων. 0 Πανιώνιος ήταν όλο άμυνα και δώστου. .. άμυνα! Το άτι πάλι δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα κι εμφανίστηκε ακίνδυνος (με εξαίρεση μια κεφαλιά στις αρχές του Χρήστου Αραβίδη κι ένα σουτ στο τέλος του Δημήτρη Κολοβού) δεν είναι τυχαίο.
Οταν στο τελευταίο περίπου τέταρτο ανοίχτηκε και προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο ήταν. πλέον, πολύ αργά…

ΦΩΣ

“Μελανόλευκο” προβάδισμα πρόκρισης

βάσεις προκειμένου να βρεθεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας έβαλε χθες στο Ηράκλειο η ομάδα του ΟΦΗ. Οι «μελανόλευκοι» του Σα Πίντο κέρδισαν απόλυτα δίκαια τον Πανιώνιο με το «καθαρό» 2-0 στο «Γεντί Κουλέ» και φυσικά έχουν πλέον τον πρώτο λόγο στην υπόθεση πρόκριση, με τον «Ιστορικό» να θέλει γκολ (και όχι μόνο ένα) προκειμένου να έχει ελπίδες, αν και θα πρέπει να σημειώσουμε πως μέχρι τώρα σε τρεις αναμετρήσεις με τον ΟΦΗ (δύο για το πρωτάθλημα και μια χθες) οι «κυανέρυθροι» δεν έχουν σκοράρει! Ο ΟΦΗ δεν είχε αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα ματς στο πρωτάθλημα (Αστέρα Τρίπολης, Πλατανιά) και ο Σα Πίντο έδειξε πως η ομάδα του ήθελε από τον πρώτο αγώνα να βάλει τις βάσεις για να περάσει στα ημιτελικά. Οι γηπεδούχοι στο πρώτο ημίχρονο, με εξαίρεση μια κεφαλιά του Αραβίδη στο 8′ δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα, περιόρισαν σε παθητικό ρόλο τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι έκανε… μπαμ πως κατηφόρισαν στο Ηράκλειο με μοναδικό στόχο να μη δεχθούν γκολ. Η αλήθεια είναι πως μέχρι το 30′ ο Πανιώνιος είχε πάει το ματς εκεί όπου ήθελε, με τον ΟΦΗ να έχει φυσικά την υπεροχή αλλά να του λείπει η καλή τελική προσπάθεια. Στο τελευταίο τέταρτο οι γηπεδούχοι ανέβασαν περισσότερο τις γραμμές τους, πίεσαν την άμυνα του Πανιωνίου αλλά ο «Ιστορικός» έβγαλε… αναίμακτα το 45λεπτο.
Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε με τον ΟΦΗ να συνεχίζει στο ίδιο τέμπο που είχε μετά το 30′. Οι Ζε Εντουάρντο, Κουτσιανικούλης με τους Μιλιάζες, Στάθη να δίνουν βοήθειες δημιουργούσαν ρήγματα ενώ στην επίθεση Παπάζογλου (κυρίως), Περογαμβράκης ήταν δραστήριοι και οι γηπεδούχοι έχοντας και τον κόσμο στο πλευρό τους πίεζαν ολοένα και περισσότερο. Οι γρήγορες αλλαγές του Παναγόπουλου (Ντούνης, ΠανΤίδος) έφεραν μια διαφοροποίηση στο σχήμα του Πανιωνίου με τον Κολοβό να παίζει πίσω από τον σέντερ φορ (εναλλάσσονταν εκεί οι Αραβίδης, Γιάννου) και τον Παντίδο να συνεχίζει εκεί όπου έπαιζε ο Παναγιωτούδης (δίπλα στον πολύ καλό Μητρόπουλο που έτρεχε για όλους). Λίγο μετά τις αλλαγές του «Ιστορικού» (ο Παναγόπουλος θέλησε να δώσει επιθετική πνοή στην ομάδα του), ήρθαν και τα γρήγορα γκολ από την πλευρά του ΟΦΗ που έπιασε στον… ύπνο την «κυανέρυθρη» άμυνα.
Στο 61′ αρχικά ο άνθρωπος γκολ τη φετινή αγωνιστική περίοδο για τον ΟΦΗ, ο Παπάζογλου μετά την εξαιρετική προσπάθεια και σέντρα του Στάθη από τα δεξιά, βρήκε στόχο κάνοντας το 1-0 και τέσσερα λεπτά αργότερα πριν καλάκαλά καταλάβουν στον Πανιώνιο τι είχε συμβεί, ήρθε και το 2-0 με το πέναλτι (το κέρδισε ο Περογαμβράκης από τον Λαμπρόπουλο) του Κάλαϊτζιτς για να… βάλει «φωτιά» στο «Γεντί Κουλέ», j με τον κόσμο τοϋ ΟΦΗ να κάνει δικαίως όνειρα για τον ημιτελικό αλλά 1 και στη συνέχεια να α- 1 σχολείται με τον Παναθη- \ ναϊκό και το ματς που α- 1 κολουθεί για το πρωτάθλημα το Σάββατο το βράδυ. Μετά το 2-0, όπως ήταν λογικό ο ΟΦΗ κοίταξε πρώτα από όλα να διασφαλίσει το μηδέν στην άμυνα χωρίς αυτό να σημαίνει πως κλείστηκε και δέχθηκε φοβερή πίεση από τον Πανιώνιο, που επιχείρησε να βρει το γκολ το οποίο θα άλλαζε τις ισορροπίες στην υπόθεση της πρόκρισης. Βέβαια μέχρι και το φινάλε, σημαντική ευκαιρία είχαν οι φιλοξενούμενοι μόλις στο 90′ με τον Κολοβό, ενώ έχουν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται για τη φάση του 92′ (λανθασμένα οφσάιντ ο Κούρντι σε τετ α τετ με τον Φερνάντες).

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook