Αθανασιάδης: «Συγκινήθηκα όταν είδα το Γεντί Κουλέ»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο παλαίμαχος διεθνής άσος του ΟΦΗ επέστρεψε στην Κρήτη μετά από 15 χρόνια και μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 αναφέρθηκε στον «δικό του ΟΦΗ» αλλά και τον τωρινό.

Ο Γιώργος Αθανασιάδης ήταν ένας από τους παίκτες που φόρεσαν τα «ασπρόμαυρα» κατά την διάρκεια της «χρυσής» 10ετίας του ’80. Γρήγορος και τεχνικής, ο Αθανασιάδης στέφθηκε κυπελλούχος Ελλάδας το 1987 και ο κόσμος τον θυμάται ακόμα ως έναν από τους καλύτερους παίκτες του ΟΦΗ εκείνη την 10ετία.

Πλέον, μετά από 20 χρόνια είναι προπονητής της Πεύκης και την προηγούμενη Κυριακή επέστρεψε στην Κρήτη όπου αντιμετώπισε τον Ρούβα. Δεν έκρυψε την συγκίνηση του, μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 τονίζοντας ότι: «Είχα να έρθω χρόνια, από το αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του Γκέραντ το 2000. Όταν κατεβήκαμε στο λιμάνι συγκινήθηκα. Ήταν όνειρο ζωής να παίξω σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο ΟΦΗ. Δεν είχα δει και το Παγκρήτιο, είδα και το «Γεντί Κουλέ» απ’ έξω και συγκινήθηκα».

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Αθανασιάδης στον Athletic Radio 104,2

Για την παρουσία του στον ΟΦΗ: «Πέρασαν πολύ παίκτες από την ομάδα. Στην φουρνιά μου ευτυχίσαμε να είμαστε στα μεγάλα κατορθώματα στην ομάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος που συνέβαλα και εγώ λίγο σε αυτή την πορεία. Με χαροποιεί αυτό που ακούω και από τον κόσμο και να βλέπω να με θυμούνται ακόμα. Δεν έκανα και κάτι σημαντικό στον ΟΦΗ. Ευτύχησα να γευτώ χαρές με τον Γκέραρντ στην ομάδα και κάποια πράγματα θα μείνουν αξέχαστα».

Για περιπέτειες της ομάδας τα τελευταία χρόνια: «Οι καιροί αλλάζουν, δεν βρέθηκε κάποιος μεγάλος επενδυτής και αυτό ίσως να στοίχισε στην ομάδα. Τώρα βλέπω να ταλαιπωρείται η ομάδα. Θα ήθελα να βρεθεί μια λύση. Τώρα με τον Σα Πίντο βλέπω να πηγαίνει καλύτερα και ευελπιστώ να πάει ακόμα καλύτερα. Για το τι του έχει κάνει εντύπωση από τον φετινό ΟΦΗ Βλέπω συνέχεια τον ΟΦΗ. Δεν ξέρω τα εσωτερικά στην ομάδα. Στο αγωνιστικό βλέπω μια ομάδα μαζεμένη που προσπαθεί για το αποτέλεσμα και ειδικά μέσα στην έδρα του είναι δυνατός. Εντυπωσιάστηκα και με το διπλό στον Πλατανιά με την ομάδα που έπαιξε πολύ καλά».

Για το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής: «Δυστυχώς στην πρώτη μου έξοδο στη Κρήτη δεν πήραμε αποτέλεσμα σε ένα ιδιαίτερο γήπεδο. Ευτύχησε ο Ρούβας με μια στιγμή να μας βάλει γκολ και να πάρει το αποτέλεσμα . Είμαστε σε δύσκολο σημείο, το παλεύουμε και θέλουμε μια νίκη για να είμαστε πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού».

Για την παρουσία των Κρητικών ομάδων στην Γ΄Εθνική: «Το θέμα μας στην Αθήνα ήταν το να κάνουν και οι Κρητικές ομάδες ταξίδια όπως όλοι. Περιμέναμε να βάλουμε πολλές κρητικές ομάδες από κάτω αλλά τα πράγματα δείχνουν άλλα. Δεν είναι μόνο ομάδες στην Γ΄Εθνική. Βλέπω και τα Χανιά που πρωταγωνιστούν και να πηγαίνουν για άνοδο. Γενικά βλέπω μια πρόοδο στο Κρητικό ποδόσφαιρο».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook