Αναβλήθηκε για τις 4 Φεβρουαρίου η εκδίκαση στο Διαιτητικό

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Μια βδομάδα πίσω… Η πολύκροτη υπόθεση για το πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν και θα προβιβαστούν από και προς την Σούπερ Λίγκα θα… περιμένει λίγο ακόμα.

Και αυτό γιατί το Διαιτητικό Δικαστήριο την Τρίτη (28/1) αποφάσισε να αναβάλει την εκδίκαση για τις 4 Φεβρουαρίου προκειμένου να αποφανθεί για το αίτημα εξαίρεσης του μέλους του Διαιτητικού, Γιώργου Σφυρή και εν συνεχεία να δικάσει την ουσία της υπόθεσης.

Η σύντομη συνεδρίαση ξεκίνησε στις 15.30 της Τρίτης (28/1), με το αίτημα εξαίρεσης του μέλους του Διαιτητικού Δικαστηρίου, Γιώργου Σφυρή (ο οποίος εκπροσωπεί την Β’ Εθνική), από την πλευρά της Σούπερ Λίγκας, επειδή έχει δηλώσει δημοσίως πως θα πρέπει να ισχύσει: να πέσουν 3 και να ανέβουν 3 ομάδες.

Σούπερ Λίγκα και Ένωση Β’ Εθνικής άρχισαν να διαφωνούν με το… καλημέρα της διαδικασίας με αφορμή το αίτημα εξαίρεσης.

Το Δικαστήριο διέκοψε για λίγο για να αποφασίσει, καθώς η Σούπερ Λίγκα υποστήριζε ότι το Διαιτητικό μπορεί να δικάσει ανεξάρτητα με το αίτημα εξαίρεσης, ενώ η Β’ Εθνική τόνισε ότι πρώτα απ’ όλα δεν προβλέπεται διαδικασία εξαίρεσης.

Ήδη πάντως φάνηκε διάθεση αντιπαράθεσης, με το νομικό σύμβουλο της Σούπερ Λίγκας Γιάννη Οικονομάκη, να μιλά για κακοπιστία από πλευράς Φούτμπολ Λιγκ επειδή δεν όρισε αναπληρωματικό μέλος στην θέση του Σφυρή, ενώ ο Αντώνης Βουγίδης, εκ των δικηγόρων της Β’ Εθνικής, τόνισε ότι δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία για το αίτημα εξαίρεσης.

Το πιο χαρακτηριστικό πάντως είναι η προτροπή του προέδρου του Διαιτητικού δικαστηρίου, που ζήτησε από τις δύο διοργανώτριες να βρουν συμβιβαστική λύση.

«Καλό είναι να συμβιβαστείτε να βρείτε μεταξύ σας μια λύση γιατί η όποια απόφαση θα αποτελέσει νομολογία στη συνέχεια και θα σας δυσκολέψει σε ανάλογες περιπτώσεις. Προτροπή κάνω», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του προέδρου του Διαιτητικού, Σπύρου Ζιάκκα, προς τις δύο διοργανώτριες αρχές.

Πάντως, λίγο πριν την διακοπή και λίγο αργότερα την απόφαση της αναβολής, ο πρόεδρος της Ένωσης Β’ Εθνικής, Σπύρος Καλλογιάνης, είχε πει προς το Δικαστήριο: «Εμείς ταλαιπωρούμαστε τόσους μήνες, εμείς ακολουθήσαμε ό,τι μας είπε η ΕΠΟ».

Τέλος, διαβάστηκαν τα ονόματα των ομάδων που θα ασκήσουν πρόσθετες παρεμβάσεις. Συγκεκριμένα υπέρ της Σούπερ Λίγκας (για να πέσουν και να ανέβουν δύο ομάδες) παρεμβαίνουν: Ξάνθη, Λεβαδειακός, Άρης, Καλλονή, Βέροια, Εργοτέλης, Πλατανιάς, Παναιτωλικός.

Αντίστοιχα υπέρ της Β’ Εθνικής (για να πέσουν και να ανέβουν τρεις ομάδες): Ηρακλής Θεσσαλονίκης, Απόλλων Καλαμαριάς, Νίκη Βόλου, Κέρκυρα, Εθνικός Γαζώρου, Αιγινιακός, Πανηλειακός, Αναγέννηση Καρδίτσας ενώ δηλωμένος ήταν και ο Ολυμπιακός Βόλου ο οποίος όμως δεν εκπροσωπήθηκε στη διαδικασία.

πηγή: a-sports.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook