Ντουντού: “Έτοιμος να πετύχω με τον ΟΦΗ”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το πιο ηχηρό μεταγραφικό απόκτημα του ΟΦΗ, μίλησε στην πρώτη του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Κρήτη TV και την εκπομπή “Μικτή Ζώνη” και τόνισε: “Οι στόχοι του ΟΦΗ ταιριάζουν με τους δικούς μου, είπα αμέσως το ναι”!

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής του από τον ΟΦΗ, ο Ντουντού μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Κρήτη TV παρουσιάζοντας την ηγετική προσωπικότητα με την οποία τον είχαμε μάθει στο διάστημα της παρουσίας του στην Ελλάδα. Ο 30χρονος κεντρικός χαφ αναφέρθηκε στις συζητήσεις του με τον ΟΦΗ λέγοντας ότι “στην ζωή μου, μου αρέσουν οι προκλήσεις. Ευχαριστώ τον ΟΦΗ και τον πρόεδρο για την δυνατότητα που μου δίνει. Όπως επίσης ευχαριστώ και τον προπονητή μου, μιλήσαμε και είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος και καλός προπονητής. Έχει τις ίδιες φιλοδοξίες με εμένα και να πετύχουμε τους στόχους μας με τον ΟΦΗ. Πέρασα καλά στην Βραζιλία εδώ και 2,5 χρόνια. Αποφάσισα να γυρίσω στην Ευρώπη για να συνεχίσω να είμαι πετυχημένος στην Ελλάδα και τον ΟΦΗ”.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ντουντού στον τηλεοπτικό σταθμό Κρήτη TV

Για την παρουσία του στην Ελλάδα: “Η Ελλάδα είναι στην καρδιά μου και νιώθω το ίδιο καλά εδώ όπως και στην πατρίδα μου. Δεν έχω ξεχάσει τι μου έχει προσφέρει η Ελλάδα. Αυτήν την στιγμή είμαι στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων μου και είμαι έτοιμος να πετύχω με τον ΟΦΗ”.

Για το πως προέκυψε το ενδιαφέρον του ΟΦΗ: “Πριν από δύο εβδομάδες, ο εκπρόσωπος μου, μου μίλησε για τον ΟΦΗ. Ήμουν στην Βραζιλία, μου μίλησε για τον ΟΦΗ – με ρώτησε αν με ενδιαφέρει του απάντησα ναι και είμαι εδώ (στα ελληνικά)!”

Για τους στόχους που βάζει με τον ΟΦΗ: “Ο στόχος στην καριέρα μου είναι να παίζω καλά και να κερδίζω τίτλους μέχρι να αποσυρθώ. Νιώθω πολύ χαρούμενος όταν παίζω ποδόσφαιρο και όταν επίσης παίζω νιώθω καλά με τον εαυτό μου. Ότι κάνω στο γήπεδο, δεν το κάνω για εμένα αλλά για τον κόσμο της ομάδας. Δίνω το μέγιστο των δυνατοτήτων, όχι για εμένα αλλά για τον ΟΦΗ. Ήταν επιλογή μου να επιστρέψω στην Ευρώπη και πιστεύω ότι έκανα την καλύτερη επιλογή. Ο ΟΦΗ έχει φιλοδοξίες, εγώ έχω φιλοδοξίες και αυτό είναι ένας καλός συνδυασμός για όλους μας”.

Για το τι γνώριζε για τον ΟΦΗ: “Ξέρω πολλά για τον ΟΦΗ αλλά δεν είναι το βασικό στοιχείο αυτό. Θέλω να βοηθήσω τον ΟΦΗ και ο ΟΦΗ εμένα. Θέλω να δουλέψω σκληρά, να κάνω ότι καλύτερο μπορώ μέσα στον αγωνιστικό χώρο και θα φανεί στο τέλος της χρονιάς”.

Για την απόφαση του να έρθει στον ΟΦΗ: “Σκέφτομαι το τι θα κάνω σήμερα. Δεν μπορείς να αλλάξεις κάτι μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα και για αυτό εγώ σκέφτομαι το παρόν. Αν δεν σκέφτομαι το σήμερα, ξεχνάμε το παρών. Οι 6 μήνες είναι καλό χρονικό διάστημα, γιατί να μην μείνω παραπάνω; Δεν παίζω μόνος μου. Η ομάδα έχει φιλοδοξίες και να είναι καλύτερη συνεχώς. Είμαι σίγουρος ότι ξεκινάει μια καλή περίοδος για τον ΟΦΗ”.

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται: “Σέβομαι τον ΟΦΗ. Είμαι ένας μαχητής και αυτό κάνω σε κάθε παιχνίδι, μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Όλοι οι παίκτες έχουν τραυματισμούς, εγώ δεν είχα ποτέ κανέναν μεγάλο. Εδώ και 2 μήνες δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα, είμαι καλά – νιώθω καλά και το μόνο που θέλω είναι να παίξω. Σε 10 ημέρες θα είμαι έτοιμος”.

Για το αν θεωρεί “ηγέτη” τον εαυτό του: “Δεν σου δίνεται θέση ηγέτη. Αυτήν την θέση, την κερδίζεις κάθε μέρα μέσα από την προπόνηση. Χρειάζεται να είσαι σοβαρός, δυνατός εγώ δεν κρύβομαι ποτέ, ούτε έχω αυταπάτες. Όλοι θα δουν τι μπορώ να κάνω. Ηγέτες πρέπει να είναι όλοι οι παίκτες, ο καθένας στην θέση του. Δεν έχω πρόβλημα με την πίεση, όση πίεση και αν μου βάλεις στην πλάτη – την αντέχω”.

Για την θέση που αγωνίζεται: “Στην Βραζιλία έπαιζα σε διαφορετική θέση, από ότι στην Ευρώπη. Ο προπονητής γνωρίζει καλύτερα που θα με χρησιμοποιήσει. Μπορώ να παίξω σε όλες τις θέσεις του άξονα”.

Για την γνωριμία του με τον Ρικάρντο Σα Πίντο: “Όλος ο κόσμος γνωρίζει τον Σα Πίντο. Στην πρώτη προπόνηση είδα τι κάνει και τι θέλει. Καταλαβαίνω το μυαλό του, είναι ένας φιλόδοξος προπονητής. Η ζωή του είναι το ποδόσφαιρο και μόνο για το ποδόσφαιρο. Θέλει να παίζουμε δυνατά, γρήγορα και επιθετικά”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook