“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Τετάρτη 22 Ιανουαρίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” του Gentikoule με τα κυριότερα ρεπορτάζ του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Goal

Το φεγγάρι του Περογαμβράκη

Στην καλύτερη φάση της καριέρας  του δείχνει να βρίσκεται ο Αλέξης Περογαμβράκης. Σε πέντε μόλις ημέρες, ανανέωσε τη συνεργασία του με τον ΟΦΗ και έβαλε την υπογραφή του με τα τέρματα που σημείωσε τόσο στην πρόκριση σε βάρος της Καλλονής όσο και στο διπλό εναντίον του Πλατανιά. Από κει και πέρα, η νίκη στη «μάχη της Κρήτης» δίνει μια άνεση στους “μελανόλευκους” και πλέον αρκετοί σκέφτονται τον θεσμό του Κυπέλλου, μέσω του οποίου υπάρχει η δυνατότητα διάκρισης (στους «8» θα συναντήσει τον νικητή του ζευγαριού (Πανιώνιος – Αιγινιακός).

Sportday

To χέρι με το «Never give up»

Εκτός από τον πολιορκητικό κριό υπάρχει και ο πολιορκητικός… αιγόκερως! Ο Αλέξης Περογαμβράκης, που προχθές, ανήμερα των 26ων γενεθλίων του, ξεκλείδωσε την άμυνα του Πλατανιά τα Περιβόλια, στέλνοντας με βολίδα την μπάλα στο «Γ». Το τατού που έχει στο αριστερό του χέρι. κάτω από τον αγκώνα, συμπυκνώνει όλη τη διαδρομή του επιθετικού του ΟΦΗ: «Never give up» (Ποτέ μηντα παρατάς). Οντας μαθητής του Δημοτικού, ο βενιαμίν της πολύτεκνης οικογένειας από τους Ασίτες (ένα χωριό νοτιοδυτικά της πόλης του Ηρακλείου), έχασε τον πατέρα του. Γι’ αυτό και κάθε φορά που ο «Πέρο» σκοράρει, υψώνει χέρια και κεφάλι προς τον ουρανό. Η μητέρα, για χρόνια καθαρίστρια, ο βιοπορισμός δύσκολη υπόθεση… Αλλά η αγάπη του μικρού για την μπάλα (από παιδάκι στις ακαδημίες του ΟΦΗ) δεδομένη. Η ζωή όμως. εξακολουθούσε να μην είναι γαλαντόμα μαζί του… Δύο εγχειρήσεις χιαστών και το όνειρο χλόμιασε. 0 ΟΦΗ άρχισε να τον δίνει δανεικό δεξιά κι αριστερά. Πέρυσι, όμως, η απαγόρευση μεταγραφών που επιβλήθηκε στον ΟΦΗ. τον επανέφερε στο «Γεντί Κουλέ». Με μηδενικό συμβόλαιο. 0 Νίκος Αναστόπουλος. ο προπονητής που πίκρανε προχθές, ήταν ο πρώτος που τον εμπιστεύθηκε στη Σούπερ Λίγκα, ντεμπούτο στην Κέρκυρα. Η ζωή άρχισε σιγά – σιγά να του τα γυρίζει. Την περασμένη Κυριακή ανανέωσε για τρία χρόνια το συμβόλαιο του με τους «μελανόλευκους». κάπου στα 70 χιλιάρικα η ετήσια αποζημίωση και προχθές, τη μία χαρά διαδέχτηκε η άλλη…

ΦΩΣ

Ακόμα μοιράζει συγχαρητήρια ο Σα Πίντο

Έσταζε μέλι για τους παίκτες του ο Σα Πίντο μετά τη λήξη της αναμέτρησης στον Πλατανιά. Ο ενθουσιασμός αυτός αντί να μετριαστεί την επομένη της νίκης επιτάθηκε, με τον Πορτογάλο τεχνικό να συνεχίζει να μοιράζει συγχαρητήρια για την προσπάθεια, το πάθος και την προσήλωσή τους στην αγωνιστική τακτική που είχε αποφασίσει. Ο Σα Πίντο έδειχνε -και ήταν- πολύ ευχαριστημένος τόσο γιατί η νίκη αυτή ήταν πολυ σημαντική για τη σωτηρία της ομάδας όσο και για το γεγονός ότι οι παίκτες πειθάρχησαν, κατά την εκτίμηση του, απόλυτα στο πλάνο που είχε χαραχτεί.
Την ίδια στιγμή στον ΟΦΗ μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για τη βοήθεια του κόσμου στην αναμέτρηση με τον Πλατανιά, επαναλαμβάνοντας τη σημαντικότητα της παρουσίας τους τόσο μετά από μια εντός έδρας ήττα όσο και γενικότερα στην πορεία της ομάδας που με συγκομιδή 25 βαθμών βλέπει με περισσότερη άνεση τη συνέχεια.
Από σήμερα πάντως το μυαλό όλων στρέφεται στην αναμέτρηση της Τρίπολης, καθώς ακολουθεί ένα ακόμη εκτός έδρας παιχνίδι για την ομάδα του Ηρακλείου με αντίπαλο αυτή τη φορά τον Αστέρα. Θα απουσιάσει για τελευταία φορά ο Κουτσιανικουλης, που θα εκτίσει την έκτη -και τελευταία- αγωνιστική της ποινής του. Σήμερα θα ξεκαθαρίσει σε ποια ματς θα εκτίσουν τις ποινές τους οι τρεις παίκτες (Κάλαϊτζιτς, Ζόρο, Παπάζογλου) που συμπλήρωσαν από τέσσερις κίτρινες κάρτες και θα πρέπει να λείψουν σε ένα από τα ματς της επόμενης τετράδας που ακολουθεί.
Από εκεί και πέρα, η διοίκηση της ομάδας του Ηρακλείου βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Ρικάρντο Σα Πίντο, προκειμένου να καταλήξουν στις κινήσεις που θα γίνουν το τελευταίο δεκαήμερο τής μεταγραφικής περιόδου. Η βασική προτεραιότητα -ίσως και η μοναδική ανάγκη- είναι η απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού, που θεωρείται δεδομένο ότι θα προστεθεί στο ράστερ του ΟΦΗ. Δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να γίνει και δεύτερη κίνηση, την οποία θα ζητήσει ο Πορτογάλος τεχνικός, μετά όμως την εξεύρεση του στόπερ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook