“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Goal

Χτίζει το κάστρο του

Το «Γεντί Κουλέ», όπως θα έπρεπε (για tous φίλους tns ομάδας) να είναι: «Κάστρο». Ο ΟΦΗ μπορεί να μην είχε απέναντι του το… φόβητρο, αφού ο Λεβαδειακός εκτός έδρας είναι ιδιαίτερα αδύναμος μετρώντας μόλις έναν πόντο σε οκτώ αγώνες, αλλά έκανε αυτό που οφείλει να κάνει κάθε ομάδα. Να εκμεταλλευτεί πρωτίστου την έδρα.
Οι «μελανόλευκοι», λοιπόν, κέρδισαν 1-0 tous BoianoOs στο πλαίσιο ins 15ns αγωνιστικής και έφτασαν oris τρεις νίκες στη Superleague στο «σπίτι» τous και μάλιστα συνεχόμενες Είχε προηγηθεί το 2-0 επί του Αρη (1 On αγωνιστική) και το 3-1 επί ins Καλλονής (13η αγωνιστική). «Τρία στα τρία» σερί, λοιπόν, για tous Ηρακλειώτες που μετατρέπουν σε… απόρθητη έδρα το «Γεντί Κουλέ», εκεί όπου στην αρχή της σεζόν είχαν άλλες πέντε ισοπαλίες σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Η επικράτηση επί του Λεβαδειακού ήρθε, πάντως, αγχωτικά, επειδή οι παίκτες του Σα Πίντο δεν φρόντισαν να τελειώσει ειδικά από το πρώτο μέpos το pais, στη διάρκεια του οποίου είχαν δοκάρι σε σουτ του Όγιος (33′).
Από τις αρχές του πρώτου ημιχρόνου, πόντοι, οι Κρητικοί είχαν φροντίσει να δείξουν τις προθέσεις τους, προηγούμενοι μόλις στο 7′ λεπτό με κεφαλιά – γκολ του Παπάζογλου σε κόρνερ του Μιλιάζες.
Οι γηπεδούχοι γενικά περιόρισαν τους Βοιωtoijs, οι οποίοι παραταγμένοι με τρία στόπερ στο πρώτο ημίχρονο, είχαν πρόβλημα στην ανάπτυξη και το μόνο που κατάφεραν στο πρώτο 45′ ήταν να κερδίσουν 6 κόρνερ.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Καραγεωργίου αποφάσισε να ρισκάρει «ρίχνοντας» στο ματς τous Κάντζι και Ροτζέριο αλλάζοντας έτσι το σύστημα Tns ομάδας του σε 3-4-3. Και πάλι, όμωε, το μόνο που κατάφεραν οι Βοιωτοί ήταν να απειλήσουν στο 46′ με σουτ – άουτ του Μάντζϊου. Πέραν τούτου ουδέν. Μπορεί να ανέκτησαν την κατοχή (48-52% στο β’ \iipos), αλλά δεν έβρισκαν διαδρόμουε npos την εστία του Φερνάντες και έτσι… μοιραία έμεινε το 1-0 που έφερε τον ΟΦΗ στους 18 βαθμούς.

Sportday

Κεφάλι νωρίς

Γεντί (επτά)… λεπτά άντεξε ο Λεβαδειακός στο «Γεντί Κουλέ»! Στο 7ο λεπτό της συνάντησης, Σάκης Παηάζογλου με κεφαλιά, ύστερα από έξοδο… του Μεσολογγίου του Κυριάκου Στρατηλάτη, έγραψε το 1-0 κι αυτό το γκολ έμελλε να κρίνει την έκβαση της αναμέτρησης.
Ετσι, η ομάδα της Βοιωτίας έφυγε ηττημένη από την έδρα… της Μπαρτσελόνα. Με τον ΟΦΗ έπαιζε: Ε, ας το πει κάποιος και στον Νίκο Καραγεωργίου. που από την αρχή μέχρι το τέλος επέμενε να παίζει με τρεις στόπερ! Να ήταν, όμως, μόνο αυτό το κακό στους φιλοξενούμενους; Από πού ν’ αρχίσει και πού να σταματήσει κάποιος.
Για ένα ημίχρονο -το πρώτο- η μεσαία γραμμή των «πράσινων» ήταν… στρατιωτάκια, ακούνητα, αμίλητα κι αγέλαστα. Δεν έκοβαν, δεν είχαν κίνηση, δεν δημι- Uουργούσαν. δεν… γενικώς. Ετσι. £ η κυκλοφορία της μπάλας έγινε αποκλειστική υπόθεση του ΟΦΗ και οι δέκα τελικές της κρητικής ομάδας στο α’ 45λεπτο (η μία ήταν δοκάρι από τον Ογιος).
έναντι τριών της ομάδας της Λιβαδειάς αποτυπώνει την εικόνα που ξετυλίχθηκε στο τερέν.
0 προπονητής της έκανε στο μέσον της διαδρομής δύο αλλαγές, μηας κι εξωραΐσει την κατάσταση. Και κάτι πήγε να γίνει δευτερόλεπτα μετά από την έναρξη του β’ ημιχρόνου. Ομως. ο Μάντζιος έχασε την ευκαιρία. Τη μία και μοναδική καθαρή που παρουσιάστηκε στον Λεβαδειακό. Η αλήθεια είναι ότι ο ΟΦΗ σε αυτό το διάστημα δεν έβγαλε την ενέργεια του πρώτου ημίσεος. Η αντικατάσταση του Ογιος από τον Μακουκούλα δεν απέδωσε, ο Κουτσιανικούλης «έπεσε» εντελώς και τον Παηάζογλου έκρινε σκόπιμο ο Σα Πίντο να τον αποσύρει και ξεκουράσει στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού, μια και μεσοβδόμαδα ακολουθεί κι άλλος αγώνας. Παρά ταύτα, ο ΟΦΗ δεν ένιωσε άλλη απειλή. Μάλιστα, στα στατιστικά του πεπραγμένα πρόσθεσε και δεύτερο δοκάρι, σε σέντρα-σουτ του Μπούρμπου.

ΦΩΣ

Χρυσή νίκη για τον ΟΦΗ

έμισε χθες το «Γεντί Κουλέ». Και γέμισε για να στηρίξει τους ποδοσφαιριστές του Ρικάρντο Σα Πίντο σε ένα παιχνίδι που η νίκη ήταν μονόδρομος. Όπως και να το κάνουμε, ο ΟΦΗ στην έδρα του θέλει να κερδίζει αντιπάλους τύπου Λεβαδειακού. Χθες το έκανε μια χαρά, άσχετα αν αγχώθηκε χωρίς λόγο και αιτία. Το τελικό 1-0 είναι απολύτως δίκαιο βάσει της συνολικής εικόνας του αγώνα. Μάλιστα, θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι άδικο μόνο για τον… ΟΦΗ ως προς την έκταση του σκορ. Με τις ευκαιρίες που δημιούργησαν οι Κρητικοί, θα μπορούσαν να φτάσουν σε ένα άνετο 3-0 για παράδειγμα, αλλά ας όψονται τα δοκάρια του Στρατηλάτη. Ο γκολκίπερ του Λεβαδειακού είδε δύο φορές την μπάλα να σταματάει στα δοκάρια του. Τη μία με τον Όγιος στο 33′ και τη δεύτερη με τη σέντρα σουτ τού Μπούρμπου στο 61′. Πάντως η δουλειά μέχρι αυτές τις μεγάλες ευκαιρίες είχε γινει από τον Θανάση Παπάζογλου Υποτίθεται πως ο Καραγεωργίου κατέβασε την ομάδα του με τρία στόπερ (Λαμπρόπουλο, Γεωργίου, Σανγκινέτι) για να προκαλέσει μπελάδες στον ψηλόσώμο στράικερ των γηπεδούχων. Έλα όμως που ο Παπάζογλου δεν χαμπάρισε. Δεν ήταν μόνο το γκολ του στο 7ο λεπτό, τό οποίο αποδείχτηκε καθοριστικό. Ήταν η γενικότερη παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο του «Γεντί Κουλέ». Ο Λεβαδειακός πλήρωσε το γεγονός ότι για ένα 45λεπτο ήταν συνεχώς στην άμυνα και δεν \ ξεμυτούσε από την , περιοχή του. Στην επανάληψη ο Καραγεωργίου έριξε τους Κάντζικαι Μάρτινς.
Τον πρώτο τον τοποθέτησε στην αριστερή Πλευρά της επιθετικής γραμμής για να ταλαιπωρήσει τον Μπούρμπο και τον Μάρτινς στον άξονα για να βοηθήσει περισσότερο ως προς τη σωστότερη ανάπτυξη των Βοιωτών. Πάλι όμως δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι αξιόλογο οι φιλοξενούμενοι. Αν εξαιρεθεί η φάση στο 13ο δευτερόλεπτο της επανάληψης με τον Μάντζιο έπειτα από λάθος του Τριποτσέρη και το σωτήριο τάκλιν του Μπούρμπου προτού σουτάρει ο Ορτέγκα στο 52′, δεν είχαν να επιδείξουν τίποτα άλλο. Ο ΟΦΗ μια χαρά ήλεγχε το παιχνίδι. Μια χαρά το είχε φέρει στα μέτρα του. Απλώς, όταν μία ομάδα χάνει τόσες πολλές ευκαιρίες σε όλο το ματς (ο Μακρής για παράδειγμα στο 76′ έχασε το… άχαστο), φοβάται μην τυχόν το πληρώσει στο τέλος. Ε, τελικά δεν το πλήρωσε, γιατί ο Λεβαδειακός έδειχνε ανήμπορος να πλησιάσει με αξιώσεις προς την περιοχή του Φερνάντεζ.
Ο Κομίνης από τον σύνδεσμο Θεσπρωτίας δεν αντιμετώπισε προβλήματα. Σωστή ήταν η αποβολή του Ιωαννίδη, αφού ζήλεψε τη δόξα… παλαιστή για να σταματήσει τον Μπανούση που ξεκινούσε κούρσα προς την περιοχή του Στρατηλάτη (89′).

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook