“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, μέσα από το Gentikoule τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Sportday

Και ξαφνικά… Λαμπρόπουλος!

Σε καλό δρόμο είναι η αποθεραπεία του Ανδρέα Λαμπρόπουλου. Ο Πατρινός μέσος, μάλιστα, εξέπληξε χθες, αφού κατάφερε κι έβγαλε το μεγαλύτερο μέρος του κανονικού προγράμματος.
Αυτό γεννά ελπίδες ότι μπορεί να τον πάρει ο Ρικόρντο Σα Πίντο στην αποστολή για τον κυριακάτικο αγώνα με τον Λεβαδειακό στο «Γεντί Κουλέ».
Πολύ δύσκολα, πάντως, ο Πορτογάλος τεχνικός θα τον βάλει στην αρχική ενδεκάδα, ακόμη και αν δηλώσει έτοιμος ο παίκτης. Κι αυτό γιατί έχει χάσει μεγάλο αριθμό προπονήσεων.
Εν των μεταξύ, ο προπονητής του ΟΦΗ μίλησε στην ΟΠΑΠ TV για την κρητική ομάδα. Στην ερώτηση πότε θα δει ο κόσμος τον ΟΦΗ του Σα Πίντο στο 100% του μοντέλου που θέλει ο Πορτογάλος, απάντησε: «Ισως να χρειαστεί να περιμένουμε λίγο για να βγάλουμε τη δυναμική που επιθυμώ. Χρειάζεται να είμαστε ταπεινοί. Εχουμε ένα σύνολο το οποίο θα παλέψει σκληρά, αλλά υπάρχουν ομάδες όπως ο Αστέρας, ο Ατρόμητος, ο Ολυμπιακός οι οποίες στέκονται πιο ψηλά από εμάς σε επίπεδο δυνατοτήτων. Εχουμε πράγματα τα οποία θέλουμε να βελτιώσουμε και γι’ αυτό δουλεύει ο πρόεδρος».

ΦΩΣ

Δυσκολεύει η επιστροφή Περογαμβράκη

Όσο περνούν οι ημέρες και ο Αλέξανδρος Περογαμβράκης δεν καταφέρνει να ενταχθεί στο πρόγραμμα της υπόλοιπης ομάδας, είναι φυσικό να μειώνονται οι πιθανότητες επιστροφής του στην αγωνιστική δραστηριότητα ενόψει Λεβαδειακού. Ο επιθετικός του ΟΦΗ συνέχισε και χθες το ατομικό πρόγραμμα και τη θεραπεία που ακολουθεί, ενώ θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι ο Σα Πίντο θα τον περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή, καθώς θέλει να έχει όσο το δυνατόν περισσότερες λύσεις για το ματς.
Κάτι ανάλογο Ισχύει και για την περίπτωση του Λαμπρόπουλου, ο Οποίος ακολούθησε μέρος του κανονικού προγράμματος, όμως η περίπτωσή του είναι σαφώς δυσκολότερη από αυτή του συμπαίκτη του.
Σε συνέντευξή του στην ΟΠΑΠ TV ο Ρικάρντο Σα Πίντο μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής: «Δεν γίνεται να αλλάξουν όλα τα πράγματα, όπως ακριβώς ζητάμε, διότι υπάρχουν συνολικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο διαφορές σε επίπεδο κουλτούρας, στον τρόπο αντιμετώπισης ενός αγώνα, στον τρόπο δουλειάς. Εμείς στον ΟΦΗ δουλεύουμε σκληρά κάθε ημέρα με τη διοίκηση και τους παίκτες. Χρειάζονται και γίνονται από όλους μας θυσίες, προκειμένου αυτή η σοβαρή δουλειά να βγει στο γήπεδο.
Αυτή τη στιγμή με τις νίκες φαίνεται ένα μέρος από την προσπάθεια, οι παίκτες βελτιώνονται πολύ, αλλά υπάρχει ακόμα δρόμος να διανύσουμε ώστε να εξελιχθούμε ως ομάδα. Η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι πολύ καλή, ασφαλής θα έλεγα. Οφείλουμε να συνεχίσουμε». Και ο Πορτογάλος τεχνικός πρόσθεσε: «Ίσως να χρειαστεί να περιμένουμε λίγο για να βγάλουμε τη δυναμική που επιθυμώ. Χρειάζεται να είμαστε ταπεινοί ώστε να μην υπερβάλουμε για το πόσο καλοί είμαστε. Έχουμε ένα σύνολο το οποίο θα παλέψει σκληρά, αλλά υπάρχουν ομάδες όπως ο Αστέρας, ο Ατρόμητος, ο Ολυμπιακός οι οποίες στέκονται πιο ψηλά από εμάς σε επίπεδο δυνατοτήτων, αλλά οι νίκες σε βελτιώνουν. Η ιστορία του συλλόγου είναι τεράστια. Έχουμε πράγματα τα οποία θέλουμε να βελτιώσουμε και γι’αυτό δουλεύει ο πρόεδρος. Η βασική μου προτεραιότητα είναι η ομάδα να πραγματοποιήσει καλή πορεία και να φτάσουμε εκεί όπου όλοι θέλουμε να βρίσκεται ο ΟΦΗ. Αυτή τη στιγμή δεν θέλω να θέσω άλλους στόχους εκτός από το να πραγματοποιήσουμε μία σταθερή πορεία στο πρωτάθλημα και θα δούμε τι άλλο φέρνει αυτή η σεζόν. Σίγουρα όλοι θέλουμε να παλεύουμε για στόχους όπως αυτοί του ΠΑΟΚ η του Ολυμπιακού, όμως η πραγματικότητα είναι αυτή που έχουμε γνωρίζοντας και την προσπάθεια που γίνεται στον οικονομικό τομέα. Οφείλουμε να αναδιοργανώσουμε τον ΟΦΗ, να μείνουμε με άνεση στη Σούπερ Λίγκα και να εξελιχθούμε όσο περισσότερο γίνεται ως ομάδα, ως δομή και σιγά σιγά με ασφαλή βήματα να ανέβουμε πιο ψηλά. Είμαι άνθρωπος φιλόδοξος και θέλω να νικάμε συνέχεια. Αυτή τη στιγμή η πραγματικότητα είναι διαφορετική, αλλά ελπίζω ότι σύντομα η ομάδα μας θα παλεύει για κάτι πιο υψηλό, με τους δυνατότερους συλλόγους, όπως της αξίζει».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook