Γαλανόπουλος: «Περίμενα καλύτερο τον ΟΦΗ»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο 32χρονος πρώην μπακ του ΟΦΗ μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για τον ΟΦΗ αλλά και το επεισόδιο που του συνέβη στα Χανιά με την ομάδα της Γλυφάδας.

Σχολιάζοντας την πορεία του ΟΦΗ, ο Άρης Γαλανόπουλος υπογράμμισε ότι «έχοντας ζήσει κάποια προβλήματα πριν από κάποια χρόνια και τώρα νιώθοντας ότι οι καταστάσεις είναι πολύ καλύτερες, μου προκαλεί εντύπωση γιατί περίμενα καλύτερο τον ΟΦΗ. Ίσως και πολύ καλύτερο. Βέβαια, όταν είσαι σε μια τέτοια ομάδα που έχεις αυτήν την δυναμική, ίσως να παίζει ρόλο και η πίεση. Όμως, βλέποντας τους παίκτες ότι δεν στερούνται από εμπειρία – δεν μπορείς να επικαλείσαι την πίεση».

Πρωταγωνιστής – άθελα του – και από το πουθενά έγινε ο Άρης Γαλανόπουλος στο παιχνίδι του ΑΟΧ με την Γλυφάδα όταν δέχθηκε αναίτια επίθεση από παράγοντα της ομάδας των Χανίων. Όπως τόνισε ο ίδιος στον Athletic Radio 104,2: «Ήταν μια άσχημη στιγμή και για εμένα προσωπικά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δυστυχώς, φάνηκαν κάποια τρωτά σημεία του για τα οποία θα πρέπει να μεριμνήσουν οι αρμόδιοι ώστε να μην συμβούν ξανά. Υπήρξε μια λογομαχία στο γήπεδο, από αυτές που συμβαίνουν σε όλα τα επίπεδα του ελληνικού ποδοσφαίρου και κάποια στιγμή ένας «κύριος» από τον πάγκο των Χανίων εισέβαλε εντός του αγωνιστικού χώρου που με απώθησε με τέτοιο τρόπο που δεν κατάλαβα γιατί συνέβη. Οφείλω να πω ότι προς τιμήν κάποιων – όχι όλων – ανθρώπων του συλλόγου έσπευσαν να μου ζητήσουν συγνώμη. Τέλος καλό, όλα καλά και πιστεύω ότι αυτές τις εικόνες δεν χρειάζεται να τις κρατάμε για πολύ και πρέπει να τις αποβάλλουμε».

Αναλυτικά όσα είπε ο Άρης Γαλανόπουλος στον Athletic Radio 104,2

Για την πίεση που υπάρχει στον ΟΦΗ: «Αν δεν έρθει το αποτέλεσμα για να φύγει και αυτή η πίεση από την ομάδα, τότε δεν μπορείς να κρίνεις απόλυτα. Όμως, αυτή είναι η μοίρα των παικτών και των προπονητών. Να ζουν με την πίεση και το άγχος των αποτελεσμάτων. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα κινδυνεύσει και δεν θα φτάσει στο σημείο να αντιμετωπίσει πρόβλημα με την παραμονή του στην κατηγορία».

Για την δική του παρουσία στον ΟΦΗ: «Δεν μπορώ να πω ότι δεν έχω μόνο ευχάριστες αναμνήσεις. Σίγουρα, υπήρξαν πολλά προβλήματα, τα οποία τα ξεπεράσαμε καθώς βρεθήκαμε άνθρωποι με κοινή φιλοσοφία. Το να βιώνεις κάτι δύσκολο, καμία φορά το ξεχνάς και παρασύρεσαι από την ζωή σου. Δεν μπορείς να το παραβλέψεις και να το αφήσεις μόνο σαν μια απλή ανάμνηση».

Για τον ΑΟ Χανιά: «Δεν μου έδειξε χθες την ομάδα που να δικαιολογεί την δεύτερη θέση. Όμως στο ποδόσφαιρο μετράει η διάρκεια ενώ μια ομάδα και στην κακή της ημέρα μπορεί να κερδίσει. Η Επισκοπή μου έχει αφήσει καλύτερες εντυπώσεις. Είναι καλό που οι ομάδες από την Κρήτη πρωταγωνιστούν γιατί δίνεται μεγαλύτερο ενδιαφέρον και κίνητρο σε όλο το νησί».

Για το πρωτάθλημα της Football League 2: «Ήταν τραγικό το εγχείρημα της διεξαγωγής του πρωταθλήματος σε δύο ομίλους. Το να υπάρχουν 28 ομάδες επαγγελματικού επιπέδου με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια ψαλίδα άνευ προηγουμένου. Το επίπεδο είναι χαμηλότερο και δυστυχώς δεν μπορείς να βρεις πολλά θετικά στοιχεία σε αυτό το σκεπτικό».

Για την σύγκριση με την παρουσία του ΟΦΗ στην Football League: «Καμία σχέση εκείνη η χρονιά με την τωρινή. Αυτό σταμάτησε πέρυσι όταν έγινε ένα ιδιαίτερα συναρπαστικό πρωτάθλημα που είχε ως αποτέλεσμα να μην ξέρει κανένας τι θα γίνει μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Τι να πω; Ότι έχουμε φτάσει σε σημείο να μην έχουμε χρήματα για να σφραγίσουμε εισιτήρια με αποτέλεσμα να παίζουμε χωρίς κόσμο. Τραγικές καταστάσεις».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook