“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, μέσα από το Gentikoule τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Goal

Καtά τον Γιώργο Παράσχο ήταν ίσως η καλύτερη φετινή εμφάνιση του Ατρόμητου στο πρωτάθλημα και κατά τον Σα Πίντο το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο. Και πώς να μην ήταν, θα πει κανείς, αφού η ομάδα του Περιστερίου, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, έπαιξε πολύ όμορφο ποδόσφαιρο και κέρδισε 3-0 τον ΟΦΗ, διατηρώντας την τρίτη θέση της βαθμολογίας και το αήττητο στην έδρα της στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά και μια παράδοση nou όταν ξεκίνησε οι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων ήταν αγέννητοι! Ο ΟΦΗ κέρδισε για τελευταία φορά στο Περιστέρι τον Ατρόμητο πριν από 36 χρόνια, στις 13 Μαρτίου 1977, όταν το πρωτάθλημα δεν ήταν καν επαγγελματικό, και έκτοτε μόνο σε ένα ματς Κυπέλλου, στις 26 Αυγούστου 2001, κατάφερε να φύγει νικητής από Η ιστορία λοιπόν, επαναλήφθηκε και χθες, αλλά οι ρόλοι και οι στόχοι ήταν και είναι ξεκάθαροι και διαφορετικοί για τις δύο ομάδες. Η μία, ο Ατρόμητος, είναι μια καλοδουλεμένη ομάδα, που βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και στοχεύει όσο το δυνα τόν ψηλότερα. Η άλλη, ο ΟΦΗ, δεν διαθέτει το ίδιο υλικό με τον Ατρόμητο, έχει σαφή στόχο να παραμείνει στην κατηγορία, αλλά με την έλευση του Σα Πίντο και όπως έδειξε στο δεύτερο ημίχρονο του χθεσινού αγώνα, που ήταν σαφέστατα βελτιωμένος, η πορεία του και η αηόδοσή του βαίνουν βελτιούμενες. Ετσι το τελικό 3-0, που διαμορφώθηκε με τα γκολ του Μπρίτο στο 17′, του Νόστου στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου και του Παπαδόπουλου στο 86′, ήταν απλά η επιβεβαίωση των όσων έγιναν εντός του αγωνιστικού χώρου και της εικόνας που παρουσίασαν οι δύο ομάδες.

Sportday

O ΟΦΗ -λέει- παρατάχθηκε στο Περιστέρι έτοιμος να απειλήσει το εντός έδρας αήττητο του Ατρόμητου, που κρατά από την 28η αγωνιστική της περσινής σεζόν.
Προερχόταν από δύο νίκες με Απόλλωνα και Καλλονή κι εκτός της αγωνιστικής του ανάτασης, υπήρχε και η ψυχολογική. Τον προσγείωσε στην πραγματικότητα ο Ατρόμητος. Τρία γκολ. πολλές κλασικές ευκαιρίες, καταπληκτικό ποδόσφαιρο, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο και μια άνετη νίκη με 30. που τον εδραιώνει στην τρίτη θέση. μία αγωνιστική πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.
Γιατί ντέρμπι: Διότι αυτός ο Ατρόμητος, με τον τρόπο που έπαιξε χθες (και μάλιστα έχοντας την απουσία των βασικότατων Ναπολεόνι και Καραγκούνη) είναι , ικανός να απειλήσει οποιαδήποτε ομάδα σε οποιαδήποτε έδρα. Κυρίαρχος από το πρώτο λεπτό, με εξαιρετική κύκλοφορία της μπάλας, κατάφερνε να βρει τρόπους και να φτάνει στην περιοχή, παρά την αμυντική τακτική του Σα Πίντο. Ο Πορτογάλος έβαλε τους παίκτες του να περιμένουν πίσω από το κέντρο, αλλά η ταχύτητα των Καραμάνου. Παπαδόπουλου. Ουμπίντες και η ποδοσφαιρική ευφυΐα του Μπρίτο. που έβαλε το πρώτο και σέρβιρε το δεύτερο, έκαναν απλά τα πράγματα από το 0 Καραμάνος μόνος του απέναντι στον Φερνάντες. αντί να πλασάρει θέλησε να δώσει στον Ουμπίντες. Ο Σα Πίντο προσπάθησε να αλλάξει πράγματα, έπαιξε με «δίδυμους πύργους» στο δεύτερο, βάζοντας τον Μακουκούλα στο πλάι του Παπάζογλου. αλλά ο Παράσχος έδειξε «διαβασμένος» και έτοιμος. Εδωσε εντολή στον Ιγκλέσιας να κάνει λίγα βήματα πίσω.
μετατρέποντας τον ουσιαστικά σε τρίτο στόπερ και οι βαθιές μπαλιές των Κρητικών σταματούσαν στο ύψος της περιοχής. Ο Ατρόμητος „ δεν κινδύνευσε, παρ’ όλο που ο ΟΦΗ έγινε πιο επιθετικός κι έφτασε και σε τρίτο γκολ. δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση του.

Ελεύθερος Τύπος

Ενας Ελληνας στόπερ και ί ^| ένας Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός που πλέον θεωρείται…
συμπατριώτης μας (έχει δεκαετή παρουσία στα ελληνικά πρωταθλήματα) με ένα γκολ και μία ασίστ ο καθένας τους και συνεπικουρούμενοι από τον Δημήτρη Παπαδόπουλο (ο έτερος σκόρερ) και τον εξαιρετικό Καραμάνο οδήγησαν στη νίκη τον Ατρόμητο με 3-0 επί του ΟΦΗ. Οι Περιστεριώτες με αυτό το… τρίποντο εδραιώθηκαν στην 3η θέση, ενώ στον αντίποδα οι φιλοξενούμενοι έπειτα από δύο νίκες επέστρεψαν στις κακές εμφανίσεις. Ο Παράσχος τόλμησε και επιβραβεύτηκε. Ξεκίνησε με 4-4-2 (στην κορυφή Καραμάνος- Παπαδόπουλος) και έχοντας στις… πτέρυγες τους Μπρίτο (αριστερά), Ουμπίντες (δεξιά) και για… βοηθό τον Νάστο, που να σημειωθεί ότι αγωνίζεται διότι δεν επιθυμεί να παίζει ως δεξί μπακ ο Φυτανίδης, έκαναν ό,τι ήθελαν. Ο 31 χρόνος Βραζιλιάνος που πλέον είναι… δημότης Περιστερίου (από το 2008 στην ομάδα) ήταν ο κορυφαίος και η αναγνώριση ήρθε όταν αντικαταστάθηκε και οι φίλαθλοι τον χειροκρότησαν. Στο δεύτερο 45λεπτο οι γηπεδούχοι έδωσαν χώρο στους Κρητικούς, όμως δεν απειλήθηκαν. Μάλιστα στο 86′ ο Ουμπίντες σε μια αντεπίθεση έδωσε… μισό γκολ στον Παπαδόπουλο που έκανε το 3-0.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook