Τη Δευτέρα κρίνεται η άνοδος και ο υποβιβασμός

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Την προσεχή Δευτέρα 9/12 θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ, οπότε και αναμένεται να αποφασιστεί οριστικά το πόσες ομάδες θα προβιβαστούν και πόσες θα υποβιβαστούν από τη Super League και τη Football League. Φαβορί το να πέσουν τρεις και να ανέβουν ισάριθμες.

Τα πράγματα έφτασαν στο απροχώρητο. Η κατακραυγή από μερίδα των ΜΜΕ, η αυστηρή κριτική (αλλά και η αυτοκριτική) από ορισμένες ΠΑΕ, καθώς και η παραδοχή από τη Super League και την ΕΠΟ ότι έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα με την κωλυσιεργεία που παρατηρείται, οδηγούν την ομοσπονδία στο να συνεδριάσει εκτάκτως την προσεχή Δευτέρα και λάβει μια οριστική απόφαση.

Σε αυτό, συνετέλεσε και η επανεπιβεβαίωση από πλευράς Super League (δια στόματος Μώραλη) ότι καμία ομάδα δεν θα προσφύγει, όποια κι αν είναι η απόφαση της ΕΠΟ: “Το σημαντικό πιστεύω ότι δεν είναι αν θα ληφθεί απόφαση υπέρ της μιας ή της άλλης λίγκας, αλλά επιτέλους να ληφθεί απόφαση για το καλό του ποδοσφαίρου και για την αξιοπιστία του, καθώς η μη απόφαση είναι πάντα χειρότερη από την όποια απόφαση“, είπε την Τετάρτη ο πρόεδρος του συνεταιρισμού.

Επί της ουσίας: Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, τη Δευτέρα στο Δ.Σ. της ΕΠΟ θα αποφασιστεί να γίνει δεκτό αυτό που θέλει η Football League: να προβιβαστούν τρεις ομάδες και να υποβιβαστούν από τη μεγάλη κατηγορία ισάριθμες. Αυτό άλλωστε είναι και το σωστό και το δίκαιο, όπως επανηλλειμένως έχουμε πει με τη θέση που έχουμε εκφράσει.

Τη Δευτέρα, λοιπόν, αναμένεται να κλείσει οριστικά το θέμα αυτό, που, αν μη τι άλλο, εκθέτει το ποδόσφαιρο μας, το δυσφημεί και πλήττει την αξιοπιστία των φορέων και των προσώπων που το διοικούν.

πηγή: contra.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook