Μάθημα ναι, πισωγύρισμα όχι…

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο ΟΦΗ δεν πήρε το προβάδισμα που θα ήθελε για την πρόκριση στους “8” του Κυπέλλου Ελλάδας όμως η χθεσινή του εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο αποτελεί ένα χρήσιμο μάθημα για όλους εν όψει της δύσκολης συνέχειας.

Σίγουρα ήταν δύσκολο να επαναληφθεί η εμφάνιση της προηγούμενης Κυριακής όταν οι ίδιοι παίκτες καλούνται να παίξουν για 90 λεπτά μέσα σε τρία 24ωρα. Παρ’ όλα αυτά, μεγαλοποιούνται τα πράγματα έπειτα από μια ήττα του ΟΦΗ – αναμενόμενο δε, όταν είσαι ο ΟΦΗ – ωστόσο στην ομάδα καλούνται να πάρουν το χθεσινό παιχνίδι σαν ένα πολύ χρήσιμο μάθημα εν όψει της συνέχειας που παραμένει δύσκολη.

Γιατί, ο ΟΦΗ είχε να αντιμετωπίσει κάποιες σημαντικές δυσκολίες στο χθεσινό παιχνίδι:

  1. Την απουσία rotation που δεν έδωσε την δυνατότητα στους παίκτες να πάρουν ανάσες.
  2. Τον βαρύ αγωνιστικό χώρο που δικαιολογημένα απαιτούσε μεγαλύτερες δυνάμεις – κάτι που δεν το είχε ο ΟΦΗ στην επανάληψη.
  3. Την κόπωση από τα δύο παιχνίδια μέσα σε λίγα 24ωρα.

Ειδικά, ο τελευταίος παράγοντας είναι ιδιαίτερα σημαντικός όταν το παιχνίδι γίνεται σε έναν τέτοιο αγωνιστικό χώρο και κάτω από αυτές τις καιρικές συνθήκες. Αυτό έπαιξε ρόλο και στην Καλλονή που μετά το 60′ δεν… “ξεμύτησε” από την περιοχή της παίζοντας μόνο άμυνα. Όμως, η κόπωση εμφανίστηκε πολύ περισσότερο στον ΟΦΗ που δεν είχε ούτε το καθαρό μυαλό αλλά ούτε και την υπομονή για να γυρίσει την μπάλα και να βρει τον τρόπο να διασπάσει την διπλή άμυνα ζώνης του Μαντζουράκη.

Στον ΟΦΗ κρατούν – και όχι άδικα – την εμφάνιση του πρώτου 45λεπτου όπου η ομάδα παρουσίασε, εν μέρει – το ίδιο πρόσωπο με το ματς του πρωταθλήματος. Πρέσινγκ, καλή κυκλοφορία της μπάλας και ευκαιρίες για γκολ. Μάλιστα, αν γυρίσετε πίσω τον χρόνο θα διαπιστώσετε ότι οι ευκαιρίες που είχε ο ΟΦΗ ήταν πιο κλασσικές από αυτές που είχε την προηγούμενη Κυριακή. Απεναντίας ο ΟΦΗ έχασε από την μοναδική κεφαλιά που πήγε προς την εστία του Δασκαλάκη. Η Καλλονή σε 180 λεπτά παιχνιδιού πέτυχε 2 γκολ σε 3 τελικές προσπάθειες.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook