“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, μέσα από το Gentikoule τα κυριότερα δημοσιεύματα που αφορούν το ρεπορτάζ του ΟΦΗ.

Goal

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο και η Καλλονή το σέρβιρε… παγωμένο χθες στον ΟΦΗ, μιας και οι συνθήκες που επικρατούσαν χθες στο Ηράκλειο ήταν άκρως χειμωνιάτικες με έντονη βροχόπτωση και τσουχτερό κρύο.
Η ομάδα του Βορείου Αιγαίου τρεις μόλις μέρες μετά την ήττα της με 3-1 για το πρωτάθλημα κατάφερε να φύγει με το διπλό από το Ηράκλειο και πλέον κρατάει στα χέρια της την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Βέβαια το πλεονέκτημα που απέκτησαν οι νησιώτες θα γίνει ακόμα μεγαλύτερο αν η ρεβάνς στα μέσα Ιανουαρίου γίνει στη φυσική έδρα στη Μυτιλήνη (έχουν ξεκινήσει ήδη οι εργασίες πάνω σε αυτό).
Μάλιστα για τους παίκτες του Γιάννη Ματζουράκη στο χθεσινό παιχνίδι δεν τους ήρθαν όλα δεξιά. Το αντίθετο μάλιστα καθώς αναγκάστηκαν να αγωνιστούν από το 4Γ με παίκτη λιγότερο λόγω της λανθασμένης απόφασης του Γιάχου για αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Περόνε.
Ο Αργεντινός στη φάση που βλέπει δεύτερη κίτρινη κάρτα σε καμία περίπτωση δεν εκβιάζει το φάουλ από τον Δασκαλάκη αφού ακόμα και αν δεν βρήκε ο πορτιέρο του ΟΦΗ ο τρόπος με τον οποίον βγαίνει είναι επικίνδυνο παίξιμο.
Τη «μουντζούρα» του Γιάχου ευτυχώς για την Καλλονή… έσβησε ο Βλάσης Καζάκης. Η «χρυσή αλλαγή» του Γιάννη Ματζουράκη σημείωσε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στο 83′, σκοράροντας για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες (μετά το ματς πρωταθλήματος με τον Πλατανιά) και δείχνει ότι μπορεί να εξελιχθεί σε μια αξιόπιστη λύοη για την ομάδα του στον τομέα του σκοραρίσματος.

Sportday

Μέχρι τώρα τα ΜΜΕ έστρεφαν προβολείς στον Γιάννη Σιδεράκη μόνον όταν ήταν να τον συνδέσουν με το ονοματεπώνυμο Νεσχάν Μουλαζίμ (το όνομα της Τουρκάλας αγαπημένης του, γνωστής περσόνας της showbiz).
Επρεπε να έρθει η χθεσινή του εμφάνιση για να… αντικατασταθεί η Νεσχάν Μουλαζίμ από δύο άλλες τουρκικές λέξεις: Γεντί Κουλέ! Ναι. το γήπεδο του ΟΦΗ. Εκεί που με κορυφαίο τον 26χρονο τερματοφύλακα η Καλλονή πήρε τη νίκη (0-1). αποκτώντας σαφές προβάδισμα για πρόκριση στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου. Βέβαια, το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό σπορ και η ομάδα της Λέσβου είχε κι άλλους παίκτες που κατάφεραν ν’ αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις της συνάντησης κι ας υποχρεώθηκαν για ένα ημίχρονο ί._ και πλέον να είναι λιγότεροι j από τους αντιπάλους τους στο τερέν. μια κι ο Εμάνουελ Πε- Ι ρόνε αποβλήθηκε στο 42ο λεπτό. Από την άλλη μεριά, ο ΟΦΗ στο α’ ημίχρονο έκανε κάποιες φάσεις, αλλά ούτε αυτός ήταν ίδιος με την ομάδα που την περασμένη Κυριακή έριξε τρία στην ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη ούτε η Καλλονή παρουσιάστηκε τόσο soft όσο στον αντίστοιχο αγώνα του πρωταθλήματος. Στο β’ μέρος οι γηπεδούχοι έχασαν στην αρχή μία μεγάλη ευκαιρία με τον Βασίλη Κουτσισνικούλη και από εκεί και πέρα… μηδέν εις το πηλίκον. Οι αλλαγές που έκανε ο Ρικάρντο Σα Πίντο δεν έβγαλαν πουθενά, ενώ ο Πορτογάλος φάνηκε να τα χάνει όταν στο 83ο λεπτό ο Βλάσης Καζάκης (η «χρυσή» αλλαγή του άλλο πάγκου) έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα. Ο τεχνικός του ΟΦΗ δεν έκανε ποτέ τρίτη αλλαγή, μπας και περιορίζει τη ζημιά, ενώ αυτό που δεν κατάλαβε κανείς είναι γιατί σνόμπαρε τον Λουτσιάνο Γκαλέτι Δεν μπορούσε ο Αργεντινός να δώσει σφυγμό (σε ομάδα και κερκίδα) για ένα εικοσάλεπτο: Εστω για ένα δεκάλεπτο: Ας το δοκίμαζε.

ΦΩΣ

Η πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου έχει από χθες ξεκάθαρο φαβορί στο ζευγάρι του ΟΦΗ με την Καλλονή, ύστερα από το παλικαρίσιο διπλό (0-1) που πήρε η ομάδα της Λέσβου στην Κρήτη.; Η επικράτηση της Καλλονής άποκτά ακόμα μεγαλύτερη (ψυχολογική) σημασία από τη στιγμή που για πάνω από ένα ημίχρονο (το δεύτερο συν κάποια λεπτά από το πρώτο) οι φιλοξενούμενοι είχαν παίκτη λιγότερο ύστερα από την αποβολή του Περόνε (42′) με λανθασμένη δεύτερη κίτρινη για «θέατρο», που του έδειξε ο Πάχος.
Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση και πιθανότατα να αποδειχτεί πολύτιμο για την πρόκριση σημείωσε (γκάφα του Δασκαλάκη) στο 83′ ο Βλάσης Καζάκης, δώδεκα λεπτά μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο («βγήκε» στονΜατζσυράκη, που τον πέρασε στη θέση του Γκαρσία στο 71′).
Πολύ σημαντικό μερίδιο στην επιτυχία της Καλλονής, ω στόσο, έχει ο τερματοφύλακάς της, ο Σιδεράκης, που είπε «όχι» στις μεγάλες ευκαιρίες του ΟΦΗ στο α’ ημίχρονο, διάστημα στο οποίο έβρισκε διαδρόμους προς την εστία των φιλοξενούμενων.
Η αποβολή του Περόνε και το αριθμητικό μειονέκτημα των φιλόξενου μένων περισσότερο μπλόκαρε τους παίκτες του ΟΦΗ παρά τους διευκόλυνε και το αντίστροφο έγινε με την Καλλονή, καθώς η μοναδική φάση των Κρητικών σημειώθηκε στο 47′ με το άστοχο (άουτ) σουτ του Παπάζογλου.
Ο Παπάζογλου δεν είχε μόνο την τελευταία, αλλά και την πρώτη ευκαιρία του ΟΦΗ, όταν ο Σιδεράκης απέκρουσε με τα πόδια το πλασέ του (6′). Οι γηπεδούχοι, με κορυφαίο τον Μακρή που κυριαρχούσε στον χώρο του κέντρου και τον Κουτσιανικούλη με τον Ζε να προκαλούν προβλήματα στην αμυντική οργάνωση της Καλλονής (το 4-3-3 του ΟΦΗ λειτούργησε), δημιουργούσαν συχνά προϋποθέσεις για το άνοιγμα του σκορ. Ο ΟΦΗ όμως έβρισκε μπροστά του τον Σιδεράκη. Το συγκρότημα της Λέσβου, που έδωσε βάση στην αναχαίτιση του αντιπάλου, δεν βγήκε παρά ελάχιστες φορές στην αντεπίθεση. Για την ακρίβεια, η Καλλονή είχε μόλις μία ιδιαιτέρως απειλητική στιγμή για τον Δασκαλάκη, με τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ να αποκρούει (32′) την προβολή του Περόνε.
Μετά την αποβολή του Περόνε ο Ματζουράκης πέρασε προωθημένο τον Χουανλού και τους υπόλοιπους εννέα να υπερασπίζονται την πριοχή του Σιδεράκη και να παίρνουν άριστα στην αποστολή τους.
Ο ΟΦΗ προσπαθούσε με ανορθόδοξο (και σε κάθε περίπτωση εύκολα αντι- ” μετωπίσιμο) τρόπο να διασπάσει τη διάταξη της Καλλονής και εξαιρετικά δύσκολα μπορούσε να «πατήσει» την περιοχή του Σιδεράκη, ο οποίος προβληματίστηκε σαφώς λιγότερο από ό,τι στο α’ ημίχρονο. Η είσοδος του Μακουκούλα δεν πρόσφερε λύσεις στους γηπεδούχους, κάτι που έγινε με τον Καζάκη, ο οποίος, πέρα από το γκολ, βοήθησε πολύ στα μαρκαρίσματα των αμυντικών του ΟΦΗ, καθώς μετά το 0-1 όλοι πέρασαν στην επίθεση με στόχο τουλάχιστον να «σωθεί η παρτίδα» με μία ισοπαλία.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook