Την δυναμική του “Γεντί Κουλέ” σκέφτεται ο Μαντζουράκης!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Γιάννης Μαντζουράκης επιστρέφει στο Ηράκλειο ως αντίπαλος του ΟΦΗ, για πρώτη φορά από το “μαύρο” 2009 και μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 αναφέρθηκε στην θητεία του στην ομάδα αλλά και στα δύο παιχνίδια που έρχονται με αντίπαλο την Καλλονή.

Ο έμπειρος τεχνικός θα τεθεί αντιμέτωπος με τον ΟΦΗ, δύο φορές μέσα σε 3 ημέρες, και για πρώτη φορά αναφέρθηκε σε εκείνη την χρονιά όπου μάλιστα ύψωσε ασπίδα προστασίας (!!) πάνω στον Φανούρη Βατσινά ενώ επισήμανε ότι η ομάδα είχε μπει στο στόχαστρο αντιμετωπίζοντας πολλές εχθρικές διαιτησίες. Όσον αφορά τα δύο παιχνίδια σε πρωτάθλημα και κύπελλο, ο Γιάννης Μαντζουράκης έπλεξε το εγκώμιο του κόσμου του ΟΦΗ και της δυναμικής του “Γεντί Κουλέ”.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Μαντζουράκης

Για την ταλαιπωρία των συνεχόμενων ταξιδιών: «Είμαστε ικανοποιημένοι από την πορεία και εν γένει από την πορεία της ομάδα και απο την συμπεριφορά των παικτών που είναι ήρωες. Εχουν την διάθεση και την όρεξη να δουλεύουν παρά τα πολλά ταξίδια».

Για το πότε θα παίξει η ομάδα στο γήπεδο: «Θεωρούν πως θα μπούμε γύρω στον Γενάρη. Είναι κρίμα για τον κόσμο της Μυτιλήνης να μην μπορεί να δει από κοντά αυτήν την ομάδα».

Για το ματς με ΟΦΗ και αν θα γίνει στην Μυτιλήνη: «Έχει και εκλογές… μάλλον θα γίνει εκεί. Υπάρχει μια κινητικότητα τώρα τελευταία, άσε θα δούμε».

Για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας: «Δεν μας νοιάζει η Ευρώπη είναι πολύ νωρίς και υπάρχουν σκαμπανεβάσματα. Έχουμε ένα στόχο και φροντίζουμε για αυτόν. Με δύο νίκες πας ψηλά και με δύο χαμηλά.’ Ολες οι ομάδες είναι κοντά. Μπορώ να πω πως εκτός από ένα δεύτερο όροφο που είναι ο Ατρόμητος και ο ΠΑΟΚ όλοι οι υπόλοιποι βράζουν στο ίδιο καζάνι».

Για το πρωτάθλημα: «Δεν μπορείς να διαγράψεις κανένα. Είναι ένα καλό πρωτάθλημα και υπάρχει ανταγωνισμός».

Για το αν έχει κάνει καλό η κρίση στο πρωτάθλημα: «Έχει κάνει καλό για τον Έλληνα ποδοσφαιριστή ως ένα σημείο. Η δική μας ομάδα δεν έχει εμπειρία και πρέπει να προφυλαχθεί. Δεν είναι σε θέση να δώσει φανέλα σε νεαρους παίκτες».

Για το πως έχει δει τον ΟΦΗ: «Είναι ομάδες που δεν ξεκινούν καλά αλλά μπορούν να τελειώσουν ψηλά . Έχει καλή ομάδα και με την δυναμική που έχει ο κόσμος θα έπρεπε να έχει καλύτερη θέση. Έχει παίκτες έμπειρους και καλούς. Έχει 6-7 που παίζουν συνέχεια σε κάθε παιχνίδι και υπάρχει ομοιογένεια. Η πιο σωστή επιλογή ήταν η επιστροφή στο σπίτι της. Το Παγκρήτιο είναι αχανές. Είναι μια ομάδα που στηρίζεται και στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πολλές. Ο ΟΦΗ εμπνέεται από τον κόσμο του. Έχει βγει μπροστά και είναι η μεγάλη δύναμη του συλλόγου».

Για τα παιχνίδια ΟΦΗ-Καλλονή σε πρωτάθλημα και κύπελλο: «Είναι δύο διαφορετικά παιχνίδια. Το ένα είναι για πρωτάθλημα. Πιο απελευθερωμένα θα παίξουμε και οι δύο στο δεύτερο παιχνίδι. Τα παιδιά είναι επαγγελματίες και πρέπει να παλεύουν και την κόπωση».

Για την επιστροφή του σαν αντίπαλος του ΟΦΗ και τι θυμάται από το πέρασμα του από την ομάδα: «Θυμάμαι πως συνάντησα πολύ μεγάλες δυσκολίες. Στην οργάνωση και κυρίως πως η ομάδα είχε μπει στο στόχαστρο. Θυμάμαι πολλά παιχνίδια που δεν παίχτηκαν στο γήπεδο. Προσπαθήσαμε να τα καταφέρουμε όμως υπήρχαν τόσα προβλήματα και με τον διχασμό του κόσμου με το παλιό ιδιοκτησιακό  καθεστώς. Παίζαμε σε ένα γήπεδο αχανές, με ένα κόσμο που έβρισε τον ένα και τον άλλο και ήταν δύσκολα τα πράγματα. Ο ΟΦΗ είχε μπει στο στόχαστρο εκείνη την εποχή και υπήρχε μεγάλο κυνήγι».

Για το αν πιστεύει πως θα είχε αποφευχθεί ο υποβιβασμός αν η ομάδα έπαιζε στο Γεντι Κουλέ: «Νομίζω πως ναι. Είναι ένας χώρος που όχι μόνο στηρίζει τους παίκτες και τους ενώνει με τους φιλάθλους. όλοι οι ενδιάμεσοι παράγοντες δεν θα είχαν αυτή την συμπεριφορά».

Για την συνεργασία του με τον Φανούρη Βατσινά: «Εγώ θα πω το έξης. Λοιδορήθηκε περισσότερο από όσο έπρεπε. Υπήρχαν πολλά προβλήματα που του έπεσαν στο κεφάλι. Εκείνη την χρονιά ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα. Φάνηκε και στη συνέχει η δυσκολία των πραγμάτων. Και για να επανέλθει η ομάδα αντιμετώπισε πολλά προβλήματα. Δεν στηρίχθηκε αυτός ο άνθρωπος και από την ώρα που έφυγε δεν βλέπω πολλούς να στηρίζουν. Μόνο ο κόσμος».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook