“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Παρασκευή 15 Νοεμβρίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, μέσα από το Gentikoule τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Sportday

Βαρύ το κλίμα για Ζβασίγια, Νιμανί

Το σούσουρο που έγινε από τα ξημερώματα της Πέμπτης, όταν κυκλοφόρησε στο Διοδϋαυο φωτογραφία που απεικονίζει τους Λίνκολν Ζβασίγια (φωτό) και Φρεντερίκ Νιμανί να διασκεδάζουν σε κλαμπ, μία ημέρα μετά την ήττα του ΟΦΗ στα Γιάννενα, προκάλεσε την αντίδραση της ΠΑΕ, η οποία κάλεσε τους δύο ποδοσφαιριστές σε απολογία σήμερα το μεσημέρι. Η ΠΑΕ δεν αναφέρει τον λόγο της κλήσης σε απολογία και υποστηρίζει ότι οφείλεται σε απόφαση του Ρικάρντο Σα Πίντο. Είναι προφανές, ωστόσο, ότι σχετίζεται με το περιστατικό, το οποίο είναι το τρίτο κρούσμα απειθαρχίας για τους δύο συγκεκριμένους παίκτες. 0 πρόεδρος. Μάνθος Πουλινάκης.
εμφανίζεται εξοργισμένος με τους Ζβασίγια. Νιμανί. Η επιβολή αυστηρής τιμωρίας θεωρείται δεδομένη, το κλίμα όμως έχει βαρύνει τόσο πολύ. που δεν αποκλείεται η καριέρα τους στον ΟΦΗ να τελειώσει πρόωρα. Πάντως, στην επίμαχη φωτογραφία, την οποία τράβηξαν φίλαθλοι και δημοσίευσε το prismaspori.gr. φαίνεται να διασκεδάζει μαζί με τους δύο… κατηγορούμενους και ο Ζε Εντουάρντο, ενώ εκτιμάται ότι άλλοι δύο εικονιζόμενοι είναι ο Μακουκούλα και ο Φερνάντες! Μένει να δούμε αν θα κληθούν και αυτοί σε απολογία από την ΠΑΕ.

Goal

Σε απολογία κλήθηκαν οι Ζβασίγια και Νιμανί (λόγω νυχτοπερπατημάτων) από τη διοίκηση του ΟΦΗ. Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που θα δώσουν εξηγήσεις για πειθαρχικά παραπτώματα και ακόμα και η παραμονή τους στο ρόστερ δεν θεωρείται πλέον δεδομένη.
0 Ρικάρντο Σα Πίντο δεν τους άφησε να προπονηθούν και θα αμφότεροι θα απολογηθούν στον Μάνθο Πουλινάκη, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα.

ΦΩΣ

“Θα κάνουμε τον κόσμο να χαμογελάσει, είναι υπόσχεση”

Την πεποίθησή του ότι ο «κόσμος του ΟΦΗ θα χαμογελάσει», προσθέτοντας μάλιστα Ι ότι «αυτό είναι υποχρέωση και δέσμευση», εξέφρασε ο Αλέξανδρος Περογαμβράκης, απαντώντας σε ερωτήσεις φίλων του ΟΦΗ I στο επίσημο σάιτ της διοργανώτριας αρχης· «Πρέπει να ευχαριστήσω τον κόσμο που είναι πάντοτε δίπλα μας και να του πω ότι όλοι στο ποδοσφαιρικό τμήμα κάνουμε καθημερινά μεγάλη προσπάθεια για να νιώθει Ι υπερήφανος. Δεν το έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα, αλλά στην πορεία θα τον κάνουμε με να χαμογελάσει. Αυτό είναι υπόσχεση I και δέσμευση όλων μας», είπε ο επιθετικός της ομάδας του Ηρακλείου, που υποστήριξε ακόμη: «Δεν μπορώ να πω από τώρα πού Ι θα τερματίσουμε, αλλά είμαι σίγουρος ότι ο ΟΦΗ δεν θα κινδυνέψει και η θέση που θα | πάρει θα είναι υψηλή σε σχέση με πέρσι. Κανείς από την ομάδα δεν έβαλε υψηλούς στόχους. Ολοι θέλουμε να κάνουμε ένα Ι δυο βήματα παραπάνω από πέρσι, αυτό παραμένει ο στόχος μας». Οσον αφορά την έλευση του Σα Πίντο και την πίεση που υπάρχει στην ομάδα, τόνισε: «Σε κάθε αλλαγή προπονητή υπάρχει καλύτερη ψυχολογία. Πόσο μάλλον τώρα, που έχουμε προπονητή από μια ποδοσφαιρικά προηγμένη χώρα, με σύγχρονες αντιλήψεις για το άθλημα. Στη συνέχεια του πρωταθλήματος είμαι σίγουρος ότι από αγώνα σε αγώνα θα παρουσιαζόμαστε καλύτεροι. Μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο ΟΦΗ έχει πίεση όταν τα αποτελέσματα δεν είναι τα επιθυμητά και ο κόσμος δικαιολογημένα θέλει να κερδίζουμε σε κάθε παιχνίδι. Εμείς που είμαστε από παλιά στην ομάδα, γνωρίζουμε και έχουμε μάθει να ζούμε κάτω από αυτή την πίεση». Προσπαθώντας να αιτιολογήσει την κακή αρχή, στάθηκε στο γεγονός ότι «…στην ομάδα ήρθαν φέτος αρκετοί παίκτες και όπως ήταν λογικό, χρειαζόμασταν χρόνο για να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Σε πολλά ματς είχαμε και ατυχία και αυτοί οι δύο λόγοι μας έχουν φέρει στη βαθμολογική θέση που βρισκόμαστε».
Κλείνοντας, στάθηκε στο ματς με τον Απόλλωνα που ακολουθεί: «Είναι ακόμα νωρίς να μιλήσουμε για τελικούς. Σίγουρα είναι ένα σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες και θα κάνουμε τα πάντα για να το κερδίσουμε».
• Η σειρά του ΟΦΗ ήταν να δεχτεί χθες την αιφνιδιαστική επίσκεψη κλιμακίου του ΕΣΚΑΝ. Μετά τη σχετική κλήρωση που έγινε, σε έλεγχο ντόπινγκ υποβλήθηκαν οι Ζόρο, Στάθης, Μπανούσης, Αγριμάκης, Δασκαλάκης και Φερντάντεζ. Η ίωση των Μακουκούλα, Φραγκουλάκη και ο τραυματισμός των Βερόν, Λαμπρόπουλου οδήγησαν τους ανθρώπους της ομάδας σε αναβολή του προγραμματισμένου για αύριο φιλικού με τον Εργοτέλη. Τέλος, ο Μιχάλης Γαρεφαλάκης ενημέρωσε τους παίκτες πάνω σε θέματα κανονισμών διαιτησίας.
• Σε απολογία κλήθηκαν οι Νιμανί και Ζβασίγια για παράβαση του ωραρίου όπως προβλέπεται από τον εσωτερικό κανονισμό.
Για τον Γάλλο επιθετικό ενδέχεται να άρχισε και η αντίστροφη μέτρηση για την αποχώρησή του, καθώς είναι υπότροπος. Επιπλέον είναι δεδομένη η δυσαρέσκεια των ανθρώπων του ΟΦΗ για το γεγονός ότι δεν έχει ανταποκριθεί στις προσδοκίες τους.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook