“Ο κόσμος του ΟΦΗ μου άλλαξε την εικόνα που είχα για το ποδόσφαιρο”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο πρώην γκολκίπερ του ΟΦΗ μίλησε στην εκπομπή του συνδέσμου «Snakes 4» και αναφέρθηκε στην πορεία του ΟΦΗ. Ο… ηγέτης Μπούρμπος, ο σοβαρός Πίντο και το δέσιμο του με τον κόσμο της ομάδας.

Έχοντας αποσυρθεί πλέον από την ενεργό δράση, ο Πολυχρόνης Βεζυρίδης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 και την εκπομπή του συνδέσμου «Snakes 4» για την αγάπη του για τον ΟΦΗ. Και αρχικά, του ζητήθηκε να μιλήσει για το αν τίθεται θέμα σύγκρισης του 2009 με το 2013 με τον ίδιο να απαντάει λέγοντας ότι: «Δεν θέλω να συγκρίνω καταστάσεις του τότε με το τώρα. Εμείς ξεκινήσαμε από την Β’ Εθνική με πολύ κυνηγητό, κακές διαιτησίες, οικονομικά προβλήματα κτλ. Τώρα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Είναι αλλιώς να πονέσεις και να πας στην Σούπερ Λιγκ. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές είναι ξένοι και δεν κρατήθηκε ένας κορμός από τα προηγούμενα χρόνια. Σίγουρα, το ξεκίνημα δεν είναι καλό. Πέρυσι η ομάδα πήρε αποτελέσματα στον πρώτο γύρο που της έφταναν στον δεύτερο. Η υπομονή του κόσμου τελειώνει αλλά το «ταρακούνημα» γίνεται με το μέτρο. Ελπίζω να είναι ψύχραιμος ο κόσμος και να καταλάβουν όλοι και κυρίως οι παίκτες ότι δεν ήρθαν για τουρισμό αλλά για να δίνουν την ψυχή τους για την ομάδα. Είναι και το τι δείχνεις. Εμείς είχαμε κερδίσει τον κόσμο γιατί δίναμε και την ψυχή μας».

Αναλυτικά όσα είπε ο Πολυχρόνης Βεζυρίδης στον AthleticRadio 104,2

Για την μέχρι τώρα πορεία του ΟΦΗ: «Για να έρχονται αυτά τα αποτελέσματα, δεν φταίει μόνο ένα πράγμα. Η ομάδα είναι σύνολο. Δύσκολο τα ρίχνεις όλα στην τύχη. Κάτι που επαναλαμβάνεται δεν είναι ούτε τύχη, ούτε ατυχία. Πιστεύω ότι έλειπε η αυτοσυγκέντρωση και η σοβαρότητα. Είδαν την άλλη όψη του νομίσματος και πρέπει να συνεχίσουν έτσι».

Για το ρόστερ του ΟΦΗ: «Πιστεύω ότι χρειάζονται τέτοιοι παίκτες. Πλέον όμως δεν φαίνονται, ειδικά αν συγκρίνεις ομάδες που στηρίζονταν σε Έλληνες. Ο ξένος θα κοιτάξει να κάνει την δουλειά του και το βλέπει πιο επαγγελματικά. Ο Έλληνας νοιάζεται για την φανέλα και την πονάει διαφορετικά. Δεν ξέρω αν ο ξένος ποδοσφαιριστής ξέρει την σημασία της φανέλας. Τους παίρνει όλους η μπάλα και δεν έχει σηκώσει κάποιος το ανάστημα του για να επηρεάσει και τους άλλους. Δύσκολα θα παραδεχθεί κανείς το σφάλμα του. Ο Χρήστος Μπούρμπος έχει ένα τέτοιο ερέθισμα. Είχε τραυματισμούς, τα έχει ζήσει όλα με την ομάδα και έχει χαρακτήρα ηγέτη για την ομάδα».

Για το αν έχει ξεχωρίσει κάποιον ποδοσφαιριστή: «Δεν μπορώ να πω ότι έχω τυφλωθεί από κάποιον. Δεν υπάρχει μια σταθερότητα. Όπως ας πούμε πέρυσι με τον «Πέρο» που είχε φύγει δανεικός και όταν επέστρεψε, έπαιζε βασικός και ξεχώριζε. Την μια σου αρέσει ο ένας, την άλλη σε απογοητεύει ο άλλος. Για το Νιμανί ας πούμε, υπήρχε μια εικόνα. Στον ΠΑΟΚ έπαιξε 1,5 παιχνίδι, δεν μπορώ να καταλάβω τι περίμεναν από εκείνον. Κάνε τις μεταγραφές που πρέπει και ο κόσμος θα κρίνει. Να υπάρχουν όνειρα και προσδοκίες αλλά πρέπει να κρατάμε χαμηλούς τόνους».

Για την επαφή του με τον κόσμο του ΟΦΗ: «Από την πλευρά μου υπάρχει μεγάλη αγάπη με τον κόσμο του ΟΦΗ. Αυτά που έζησα τα 3 χρόνια που ήμουν στον ΟΦΗ, δεν τα έζησα στο υπόλοιπο μέρος της καριέρας μου. Μέσα από τον κόσμο κάναμε δεύτερη καριέρα. Ο κόσμος του ΟΦΗ μου άλλαξε την εικόνα που είχα για το ποδόσφαιρο. Κάθε χρόνο έρχομαι στην Κρήτη για μερικές ημέρες. Αν μπορέσω θα έρθω και φέτος».

Για το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννενα: «Σημαντικό είναι να πάρει την ανάλογη ψυχική δύναμη μετά τη νίκη επί του Άρη. Θέλει προσοχή και νομίζω ότι πως ο ΟΦΗ θα έχει τις ευκαιρίες για να αιφνιδιάσει. Δεν είναι και καμία ομάδα – φόβητρο ο ΠΑΣ. Όλοι περιμένουν να δουν αν η νίκη επί του Άρη θα έχει αντίκρισμα. Αν η ομάδα είναι πειθαρχημένη και πάει με ψυχολογία, τότε θα πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στα Γιάννενα».

Για τον Ρικάρντο Σα Πίντο: «Διακρίνω πως έχει μια σοβαρότητα. Στην αρχή το φοβήθηκα γιατί είναι ξένος και δεν είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας. Μπορεί να βοηθήσει τον ΟΦΗ και μακάρι να είναι η καλύτερη μεταγραφή της ομάδας».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook