«Ασπρόμαυρος Τύπος»… Πέμπτη 31 Οκτωβρίου

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Δείτε και σήμερα,Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, μέσα από το Gentikoule τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

GOAL: Υπό καθεστώς πίεσης

Πόσο εύκολο είναι για μια ποδοσφαιρική ομάδα να ανακάμψει κάτω από καθεστώς αφόρητης πίεσης; Ο Σα Πίντο γνωρίζει πως δεν είναι και ό,τι καλύτερο, ωστόσο τόσο αυτός όσο και οι παίκτες του το έχουν πάρει το τελεσίγραφο από τους οπαδούς του ΟΦΗ και δεν μπορούν να το γυρίσουν πίσω.
Η προσδοκώμενη από όλους ανοδική πορεία των Κρητικών περνάει από δυο ματς. Το αποψινό με την Καλλιθέα για το Κύπελλο και το ερχόμενο με τον Αρη για το πρωτάθλημα. Και επειδή το… ένα φέρνει το άλλο, με μια πρόκριση που θα συνδυαστεί με νίκη και καλή εμφάνιση, ο Πορτογάλος τεχνικός ευελπιστεί πως η μηχανή θα πάρει μπροστά.
Αλλωστε και ο ίδιος για λόγους γοήτρου θέλει να πετύχει επιτέλους την πρώτη του νίκη επί ελληνικού εδάφους. Η αναγκαιότητα όλων των παραπάνω ωθεί τον Πίντο να προχωρήσει σε μικρής έκτασης rotation αφού είναι εμφανές πως οι φίλοι της ομάδας έχουν αρχίσει να χάνουν την υπομονή τους.

Sportday: Πρόκριση εξιλέωση θέλει ο ΟΦΗ

Χωρίς τους τραυματίες Γκαλέτι. Βερόν. Περογαμβράκη και τον τιμωρημένο Μπούρμπο, θα παραταχθεί ο ΟΦΗ στη ρεβάνς του Κυπέλλου με την Καλλιθέα το απόγευμα στο «Γεντί Κουλέ».
Στόχος των «μελανόλευκων» είναι χαρίσουν, επιτέλους, μία νίκη στο κοινό τους και. ει δυνατόν, με ευρύ σκορ και καλή εμφάνιση, προκειμένου ν’ απαλύνουν τις εντυπώσεις από την άσχημη πορεία στο πρωτάθλημα.
Στην αποστολή ο Ρικάρντο Σα Πίντο συμπεριέλαβε 18 ποδοσφαιριστές. Πρόκειται για τους Φερνάντες. Γιαγκιόζη.
Στάθη. Δαμιανάκη. Μιλιάζες, Τριποτσέρη.Ζόρο. Ζβοσίγια. Μακρή. Καλοιτζιτς. Φραγκουλάκη. Λαμπρόπουλο, Παπάζογλου, Νιμανί. Μακουκούλα. Ογιος. Κουτσιανικούλη και Ζε Εντουάρντο. Εκτός Ιθάδας έμειναν και οι Δασκαλάκης. Κυζιρίδης.
Αγρψάκης. Μπσνούσης. Μονιάκης. Ροβίθης. Βιτώρος και Φαζός.

Εν τω μεταξύ, παρελθόν για τον ΟΦΗ αποτελούν και τυπικά οι Κάνουλας. Γουναρίδης. Οι δυο ποδοσφαιριστές, που δεν ήταν στο πλάνο της ομάδας απο το καλοκαίρι και δεν έκαναν καν προπονήσεις μαζί της. έλυσαν τη συνεργασία τους με τον σύλλογο. «Η ΠΑΕ ΟΦΗ ανακοινώνει τη λύση των συμβολαίων των Στέφανου Γουναρίδη και Θανάση Κάνουλα και τους εύχεται καλή συνέχεια στην ποδοσφαιρική τους καριέρα», αναφέρει το σχετικό ανακοινωθέν.

ΦΩΣ: Το σώμα στην Καλλιθέα… το μυαλό στον Άρη

Την ώρα που ακόμη συζητιέται η παρέμβαση των φίλων του ΟΦΗ στην προχθεσινή προπόνηση, παίκτες και τεχνική ηγεσία της ομάδας του Ηρακλείου έχουν μια ακόμη υποχρέωση μπροστά τους, τον σημερινό επαναληπτικό του Κυπέλλου με την Καλλιθέα. Όμως είναι ξεκάθαρο πως μπορεί το… σώμα των παικτών του ΟΦΗ να βρίσκεται σήμερα στο γήπεδο, όμως είναι βέβαιο πως το… μυαλό τους θα βρίσκεται από τώρα στο παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής με τον Άρη, εκεί όπου θα κριθούν πολλά για τον ΟΦΗ της καινούργιας χρονιάς. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως αδιαφορούν για το σημερινό ματς στο οποίο η ομάδα του Ηρακλείου έχει σαφές προβάδισμα μετά την εκτός έδρας νίκη, τη μοναδική σε επίσημο παιχνίδι στη φετινή χρονιά. Το αντίθετο μάλιστα θέλουν να πάρουν μια καθαρή πρόκριση και να ανεβάσουν την ψυχολογία τους για το μεγάλο παιχνίδι της Κυριακής το οποίο για τον ΟΦΗ έχει χαρακτήρα τελικού.
Με δεδομένα τα παραπάνω ο Σα Πίντο δεν μπορεί να υπολογίζει σε κάποιους παίκτες είτε γιατί είναι ανέτοιμοι (Βερόν, Περογαμβράκης) είτε γιατί δεν θέλει να τους επιβαρύνει (Γκαλέτι) είτε γιατί δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής (ο τιμωρημένος Μπούρμπος). Το βέβαιο είναι ότι οι απουσίες αυτές αλλά και εκείνη του Δασκαλάκη τον οποίο απέκλεισε ο Πορτογάλος τεχνικός για να δώσει την ευκαιρία στον Φερνάντεζ να πάρει και αυτός χρόνο συμμετοχής… ανοίγουν την πόρτα της ενδεκάδας σε ποδοσφαιριστές οι οποίοι ως τώρα δεν έχουν πάρει χρόνο στα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Μετά τη χθεσινή πρωινή προπόνηση ο Πορτογάλος τεχνικός ανακοίνωσε τη 18άδα που θα έχει στη διάθεσή του και απαρτίζεται από τους: Φερνάντεζ, Γιαγκιόζη, Στάθη, Δαμιανάκη, Μιλιάζες, Τριποτσέρη, Ζόρο, Ζβασίγια, Μακρή, Κάλαΐτζιτς, Φραγκουλάκη, Λαμπρόπουλο, Παπάζογλου, Νιμανί, Μακουκούλα, Ογιος, Κουτσιανικούλη και Ζε Εντουάρντο.
• Παρελθόν αποτελούν για τον ΟΦΗ οι Κανούλας και Γουναρίδης. Οι δύο ποδοσφαιριστές, που ούτως ή άλλως δεν υπολογίζονταν από το 1 ξεκίνημα της χρονιάς, έλυσαν συναινετικά τα συμβόλαια συνεργασίας τους με την ΠΑΕ και υπήρξε και σχετική ανακοίνωση.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook