“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Δευτέρα 28 Οκτωβρίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Δευτέρα 28 Οκτωβρίου, μέσα από το Gentikoule τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Sportday

Ενα ημίχρονο κράτησαν τα… ψέματα στο Νέο Φάληρο. Ο ΟΦΗ πέτυχε στο δωδέκατο δευτερόλεπτο γκολ κι ο Ολυμπιακός ανταπέδωσε μετά από λίγο. Ομως. οι παίκτες του Μίτσελ έδειχναν πιο κουρασμένοι κι από…
φαντάρους που γύρισαν από την Πίνδο κι ο Σήφης Δασκαλάκης είχε βαλθεί να δείξει στο «ερυθρόλευκο» κοινό ότι η ομάδα τους έχασε… φλουρί κωνσταντινάτο όταν τον έδωσε. Ετσι το ματς είχε μία επίφαση ντέρμπι.
Αλλά στο β’ ημίχρονο ο Ηρακλειώτης γκολκίπερ και η ομάδα του αποδείχτηκαν βαρέλι δίχως πάτο! 0 Δασκαλάκης σε μία σέντρα του Κάμπελ βγήκε σαν αρχάριος και ο Μήτρογλου πήρε το αίμα του πίσω. Μετά από λίγο. ο Χολέμπας σ’ ένα φάουλ βρήκε το αντίπαλο τείχος στημένο ερασιτεχνικά και ανέβασε τον δείκτη του σκορ και αυτό ήταν. Οι Κρητικοί παραδόθηκαν, ο πίνακας της στατιστικής μάταια περίμενε να καταγράψει μία τελική τους και ο Ολυμπιακός έκανε ό.τι ήθελε. 0 Ρικάρντο Σα Πίντο πήγε να τα παίξει όλα για όλα ρίχνοντας Κουτσιανικούλη και Ογιος αλλά οι προθέσεις του «πάγκου» δεν παίζουν μπάλα. Ήταν που ήταν στραβό το κλήμα για τον ΟΦΗ. το έφαγε κι ο γάιδαρος: έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μπούρμπου με δεύτερη κίτρινη κάρτα κι έτσι όλα για τους φιλοξενούμενους επαφέθηκαν στον… οίκτο των Πειραιωτών. Καθοριστικό για την έκβαση της χθεσινης συνάντησης ήταν το επτάλεπτο στην αρχή του ημιχρόνου, τότε που ο Ολυμπιακός πέτυχε το δεύτερο και το τέρμα του. Ύστερα από εκείνο το διάστημα ο ΟΦΗ έχασε την όποια αγωνιστική του αυτοεκτίμηση,ήρθε αργότερα και η αποβολή του Μπούρμπου και η ομάδα του Σα Πίντο πέταξε λευκή πετσέτα σέρβιρε άλλα δύο γκολ (συνολικά τέσσερα έφτιαξε ο Κοσταρικανός) και ο ΟΦΗ έφυγε από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με πολλά. Ο ΟΦΗ εξακολουθεί να είναι χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα. Δεν ήταν και το πιο πιθανό, βέβαια, να την κατακτήσει στο συγκεκριμένο ματς, ωστόσο με την εμφάνισή του δεν καλλιέργησε και πολλή αισιοδοξία… Τέλος, να σημειωθεί η επιστροφή του Λουτσιάνο Γκαλέτι στο γήπεδο όπου γνώρισε μεγάλες στιγμές. Μπήκε αλλαγή κι επευφημήθηκε.

Goal

Ηομάδα του Γουλανδρή έχει γράψει τη δική της ιστορία για τους Πειραιώτες και για το ελληνικό ποδόσφαιρο κρατώντας γερά 40 χρόνια τώρα το ρεκόρ επίτευξης γκολ οε ένα πρωτάθλημα 34 αγώνων με τα 102 που είχε πετύχει η ομάδα του 1973-74.
Ενα ρεκόρ που ο φετινός Ολυμπιακός δείχνει ικανός να το σπάσει! Με το χθεσιν,ό επιβλητικό 5-1 επί του ΟΦΗ, ο Ολυμπιακός έφτασε τα 29 γκολ σε 9 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα έχοντας στείλει την μπάλα στα δίχτυα 15 φορές στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές με το 6-0 στο Καραϊσκάκη επί της Βέροιας, το 4-1 επί του Πλατανιά στα Χανιά και τον θρίαμβο του επί της ομάδας του Ηρακλείου. Ενας Ολυμπιακός που φέτος έχει αυτό που θέλουν όλοι όσοι υποστηρίζουν τον πειραϊκό σύλλογο.
Γκολ και θέαμα, με τους «ερυθρόλευκους» να τα προσφέρουν απλόχερα και χθες στο Καραϊσκάκη απέναντι σε έναν ΟΦΗ που τελικά όπως αποδείχτηκε έκανε το… λάθος να προηγηθεί με γκολ μόλις στα 12 δευτερόλεπτα! Οπως και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός ξέσπασε στο δεύτερο ημίχρονο πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ και δείχνοντας πως είναι ικανός να σπάσει το ιστορικό ρεκόρ επίτευξης γκολ της μεγάλης ομάδας του Γουλανδρή αν συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς. Οι «ερυθρόλευκοι» έως τώρα πετυχαίνουν 3,2 γκολ ανά ματς στο πρωτάθλημα, έχουν τους παίκτες που μπορούν ακόμη και χωρίς να φορτοάρουν ιδιαίτερα να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα και να «στριμώξουν» για τα καλά τον αντίπαλο και πλέον καλούνται να το αποδείξουν και στα πολύ δύσκολα. Και αναφερόμαστε στα δύο συνεχόμενα ντέρμπι που έρχονται με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο το ερχόμενο Σάββατο και τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη την 11η αγωνιστική. Οι «ερυθρόλευκοι» μπαίνουν «αγριεμένοι» κρατώντας… πολυβόλο στις δύο καθοριστικές για την πορεία του πρωταθλήματος (αλλά και το γόητρο) αναμετρήσεις έχοντας ως αιχμή του δόρατος την επίθεση τους και την άνεση που παρουσιάζουν στο σκοράρισμα.
Με… πασαδόρο τον Κάμπελ! Η επιστροφή του Κάμπελ στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού συνδυάστηκε με εξαιρετική απόδοση και 4 ασίοτ οτα πέντε γκολ του Ολυμπιακού επί του ΟΦΗ στο χθεσινό άνετο 5-1.0 Κοσταρικανός άσος, μαζί με τον Μήτρογλου, που για άλλον έναν αγώνα βρήκε δίχτυα και μάλιστα δύο φορές, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νέας «παράστασης» της ομάδας του Μίτσελ. Επιθετικό ποδόσφαιρο και «καταιγίδα» και πάλι στο δεύτερο ημίχρονο για τους πρωταθλητές Ελλάδας που μπορεί να μην κατάλαβαν πώς δέχθηκαν μόλις στο 12ο δευτερόλεπτο το 0-1 απο το εξαιρετικό σουτ του Λαμπρόπουλου, αλλά απάντησαν «σκληρά» και έδειξαν για άλλη μια αγωνιστική πως «τρέχουν» για την κατάκτηση ενός ακόμη τίτλου. Οι «ερυθρόλευκοι» θα το αποδείξουν για τα καλά στα ντέρμπι που έρχονται, όμως χθες φρόντισαν να αποζημιώσουν τον κόσμο που ήρθε στο Καραϊσκάκη με πέντε γκολ έχοντας και ένα χαμένο πέναλτι, αυτό που έπιασε ο Δασκαλάκης από την εκτέλεση του πέναλτι στο 44′. Εκτός από τον Κάμπελ, που έδειξε στον Μίτσελ ότι είναι έτοιμος για τη ουνέχεια παίρνοντας την ευκαιρία, θετική ήταν και η παρουσία του Εντινγκά που μπήκε στο βαοικό σχήμα και πάλι, μετά τη Λισσαβώνα, αλλά και συνολικά της ομάδας που «δένει» όλο και περισσότερο και παρουσιάζεται καλύτερη από αγώνα σε αγώνα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook