Το “transition” και η εντόπιση του προβλήματος

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Από την έναρξη της χρονιάς το πρόβλημα του ΟΦΗ εντοπίζεται στην οργάνωση του παιχνιδιού με τις “καμινάδες” και άλλα παρεμφερή προβλήματα. Η λέξη του Σα Πίντο και το Gentikoule αναλύει.

Μια από τις πρώτες λέξεις που ακούστηκαν από τα χείλη του Πορτογάλου, λίγα λεπτά μετά το τέλος του αγώνα με τον Εργοτέλη ήταν το “transition” – δηλαδή η μεταφορά του παιχνιδιού από την άμυνα στην επίθεση.

Ο Σα Πίντο δεν δίστασε να αναφέρει αμέσως το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΟΦΗ που έχει και ως αποτέλεσμα την φτωχή βαθμολογική συγκομιδή αλλά και τα 4, μόλις, γκολ που συνιστούν και την χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος.

Κατά γενική ομολογία, ο ΟΦΗ αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα – ειδικά στα παιχνίδια του Ηρακλείου όπου και έχει μεγάλη κατοχή της μπάλας – που του στοιχίζει αρκετά. Κάτι το οποίο έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα άρθρα. Όταν ο ΟΦΗ έχει την μπάλα στην κατοχή του, δεν ξέρει τι πρέπει να την κάνει. Πως να τροφοδοτηθεί ο Παπάζογλου που είναι ολομόναχος στην επίθεση και πως ο ΟΦΗ θα γίνει απειλητικός από τα άκρα με Περογαμβράκη, Γκαλέτι και Κουτσιανικούλη.

Ο εντοπισμός του προβλήματος είναι κάτι που αποτελεί το πρώτο βήμα για να λυθεί. Αν χάνεται το δάσος και βλέπεται μόνο το δέντρο, είναι δεδομένο πως λύση δεν θα υπάρξει. Βέβαια ο Πορτογάλος δεν είδε κάτι που χρειάζεται… μάτια ειδικού για να το αντιληφθείς. Όμως, είναι θετικό το γεγονός ότι και ο ίδιος από την πρώτη ημέρα της παρουσίας του στον ΟΦΗ, έθιξε ένα ζήτημα που ταλαιπωρεί την ομάδα από το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς.

Ο ΟΦΗ είναι μια από τις πρώτες ομάδες στο πρωτάθλημα σε αριθμό πλαγιοκοπήσεων που βέβαια έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την παραγωγικότητα του. Το ότι βγαίνουν πολλές σέντρες από τα πλάγια, δεν σημαίνει ότι αυτομάτως θα έρθει και η λύση στο σκοράρισμα.

Το transition αποτελεί έναν από τους βασικούς κανονισμούς του ποδοσφαίρου και μια ομάδα που θέλει να αποκαλείται σοβαρή και να έχει μια ορθολογική ανάπτυξη, τότε πρέπει να το ακολουθεί πιστά. Και βέβαια να έχει διάφορους τρόπους ανάπτυξης. Κάτι που μέχρι τώρα δεν το είχαμε δει.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook