«Ασπρόμαυρος Τύπος»… Κυριακή 20 Οκτωβρίου

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr
Δείτε και σήμερα Κυριακή 20 Οκτωβρίου, μέσα από το Gentikoule τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.
GOAL: Υποχρέωση για έναν
Το σημερινό ηρακλειώτικο ντέρμπι μεταξύ του ΟΦΗ και του Εργοτέλη στο «Γεντί Κουλέ» είναι ένα ματς ιδιαιτεροτήτων. Πέραν του τοπικιστικού του χαρακτήρα, έχουμε και τις εξής ιδιαιτερότητες. Από τη μία βρίσκονται οι «μελανόλευκοι» που αναζητούν ακόμη την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα και θα την ψάξουν στο ντεμπούτο του νέου τους τεχνικού στον πάγκο.
Του Πορτογάλου Σα Πίντο. Από την άλλη είναι οι «κιτρινόμαυροι», οι οποίοι στις επτά φετινές αγωνιστικές έχουν κάνει ρεκόρ συγκομιδής πόντων (Β) σε εκκίνηση στην ιστορία τους στη Super League. Μάλιστα παραμένουν αήττητοι κι αυτόν τον «τίτλο» θα επιδιώξουν να διατηρήσουν και μετά το σημερινό ματς.
Το… γουρλίδικο «Γεντί Κουλέ» Ενα ακόμη ενδιαφέρον στατιστικό έχει να κάνει με τις αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων με τον ΟΦΗ γηπεδούχο. Οι «μελανόλευκοι» μετρούν 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα, ωστόσο μόλις δύο εξ αυτών των αναμετρήσεων διεξήχθησαν στο «Γεντί Κουλέ». Τη σεζόν 2004-05 όταν ο ΟΦΗ επιβλήθηκε με 5-0 και πρόπερσι (1/10/2011) όταν και κέρδισε 1-0 τον Εργοτέλη. Σήμερα οι φιλοξενούμενοι θα έχουν τη συμπαράσταση 300 φίλων τους στο «Γεντί Κουλέ», που, όμως, αναμένεται να γεμίσει από φίλους των γηπεδούχων.
Στα αμιγώς αγωνιστικά, ο Σα Πίντο είχε την ευθύνη των δύο τελευταίων προπονήσεων των «μελανόλευκων» και δεν αναμένεται να προβεί σε πολλές αλλαγές συγκριτικά με το σχήμα που κατέβαζε ο προκάτοχός του. Δεν υπολογίζει μόνο στον τιμωρημένο Μακρή, ενώ φαίνεται πως θεωρεί ανέτοιμους για να ξεκινήσουν τους Μακουκούλα, Γκαλέu Εκπληξη, ωστόσο, προκάλεσε ο αποκλεισμός από την αποστολή των Λαμπρόπουλου, Ογιος.
Από την άλλη ο τεχνικός του Εργοτέλη, Γιάννης Πετράκης, αναμένεται να εμπιστευτεί και πάλι ως βασικό στην κορυφή της επίθεσης τον Δημήτρη Διαμαντάκο, ο οποίος βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, ενώ ο μοναδικός παίκτης στον οποίον δεν υπολογίζει είναι ο τραυματίας Μπαμ Μπαμ.
Live sport:Το Ηράκλειο… στις φλόγες!
Ήταν το καλοκαίρι η κληρωτίδα έβγαζε την 8η αγωνιστική το ΟΦΗ – Eργοτέλης ελάχιστοι ήταν αυτοί που πίστευαν ότι οι φιλοξενούμενοι θα βρισκόταν στην τρίτη θέση και αήττητοι και οι αντίπαλοι τους θα αναζητούσαν ακόμα το πρώτο tous τρίποντο έχοντας νέο προπονητή στον πάγκο τους! Επειδή όμως μπάλα είναι αυτή και κανείς δεν πρέπει να τηες έχει εμπιστοσύνη, όλα τα παραπάνω ίσχυσαν μέχρι… κεραίας και οι δύο μονομάχοι θα κληθούν σήμερα να αποδείξουν noios είναι το αφεντικό όχι μόνο στο Ηράκλειο αλλά και σε ολόκληρη την Κρήτη.
Η ομάδα πάντως που… καίγεται για βαθμούς δεν είναι άλλη από τον ΟΦΗ.
Οι Ασπρόμαυροι, υπό την καθοδήγηση του νέου τεχνικού τους Ρικάρντο Σα Πίντο θέλουν πάση θυσία τη νίκη η οποία σε περίπτωση που επιτευχθεί θα είναι η πρώτη στο φετινό πρωτάθλημα ύστερα από πέντε ισοπαλίες. Ο Πορτογάλος στα λίγα 24ωρα που βρίσκεται στον ΟΦΗ δεν μπόρεσε να αλλάξει και πολλά πράγματα όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι και γι” αυτόν τον λόγο περιορίστηκε στη βελτίωση tns ψυχολογίας των ποδοσφαιριστών τομέα τον οποίο θεωρεί πολύ σημαντικό για την επιτυχή έκβαση της σημερινής αναμέτρησης.
Τα καλά νέα για τον Σα Πίντο έχουν να κάνουν με tous Λουτσιάνο Γκαλέτι και Μάρκο Ζορό. οι οποίοι ξεπέρασαν tous τραυματισμούς tous και τέθηκαν στη διάθεση του. Ο στόπερ από την Ακτή Ελεφαντοστού μάλιστα είναι πολύ πιθανό να πάρει φανέλα βασικού αντικαθιστώντας τον Ζβασίγια ενώ οι πιθανότητες να βρεθεί στην ενδεκάδα ο Αργεντιν0ς είναι μοιρασμένες. Από την άλλη πλευρά, ο Εργοτέλης θα παραταχθεί στο «Γεντί Κουλέ» χωρίες άγχος. έχοντας ως… όπλο του την πολύ καλή εικόνα των προηγούμενων αγωνιστικών. Ο Γιάννης Πετράκης δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στην ενδεκάδα, η οποία πιθανότατα θα είναι η ίδια με αυτή του τελευταίου παιχνιδιού στο Παγκρήτιο κόντρα στον Πλατανιά.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook