“Ο Δασκαλάκης δικαιώνει τον εαυτό του και διαψεύδει τους κακεντρεχείς”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο προπονητής τερματοφυλάκων του ΟΦΗ Σάκης Παγωμένος μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την ανάδειξη του Σήφη Δασκαλάκη σε MVP της 6ης αγωνιστικής σχολιάζοντας τις εκπληκτικές, φετινές, εμφανίσεις του.

“Είναι κάτι ευχάριστο αλλά δυστυχώς δεν συνδυάζεται με τα αποτελέσματα της ομάδας μας. Θα προτιμούσα να ήταν ομαδικά τα βραβεία αλλά από την στιγμή που δεν ήρθε το αποτέλεσμα που είναι το ζητούμενο, ελπίζω και εύχομαι να είναι η αρχή για τις επόμενες επιτυχίες” είπε αρχικά ο προπονητής τερματοφυλάκων του ΟΦΗ που στην συνέχεια σχολίασε την συνολική εικόνα που έχει παρουσιάσει ο Σήφης Δασκαλάκης στο φετινό πρωτάθλημα λέγοντας ότι “ήθελε να δικαιώσει τον εαυτό του γιατί αποδεικνύει κάποια πράγματα με την αξία του και να διαψεύσει όσους κακεντρεχείς μιλούσαν για εκείνον τα προηγούμενα χρόνια”.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σήφης Δασκαλάκης στον Athletic Radio 104,2

Για το ματς με τον ΠΑΟΚ: “Θέλαμε πολύ το τρίποντο. Είναι κάτι ευχάριστο, θα το ευχαριστηθούμε σήμερα, αύριο αλλά πάνω από όλα το μυαλό μας είναι στο δύσκολο παιχνίδι που έχουμε την Κυριακή. Πλέον, είναι αναγκαία η νίκη και δεν συζητάμε κάτι άλλο. Έχουμε μείνει ήδη πίσω και δεν συζητάμε για άλλο αποτέλεσμα”.

Για την εικόνα του φετινού ΟΦΗ: “Ο Σήφης είναι ένα παιδί που δουλεύει πολύ, έχει το κίνητρο. Ίσως είναι παρεξηγημένος όμως βλέπει τα πράγματα εντελώς διαφορετικά και δεν έχει τον τρόπο σκέψης που είχε τα προηγούμενα χρόνια. Εκεί ποντάραμε και εμείς: Ότι έχει διάθεση, όρεξη και δουλεύει πολύ ώστε να δικαιωθεί. Είναι θέμα χρόνου να δικαιωθούν οι κόποι του”.

Για την παρουσία των Δασκαλάκη και Φερνάντες: “Ήταν και ένα ρίσκο που πήραμε, τόσο με τον Σήφη – όσο και με τον Ντάνι γιατί και οι δύο προέρχονταν από μια αγωνιστική απραξία. Μιλάμε για δύο τερματοφύλακες που τα προηγούμενα χρόνια είχαν αποδείξει και την αξία τους αλλά και τον χαρακτήρα τους. Δείχνουν ότι με κάθε αγώνα θα γίνονταν καλύτεροι. Και ο Σήφης αυτό δείχνει: Ότι βρίσκει τα πατήματα του αλλά και ότι γίνεται καλύτερος παιχνίδι με παιχνίδι”.

Για τους τερματοφύλακες του ΟΦΗ: “Ο Ντάνι απέδειξε και στην Καλλιθέα ότι είναι έτοιμος. Περιμένει και αυτός την ευκαιρία του να δείξει την αξία του. Έχει κάνει μια πολύ καλή καριέρα. Έχουμε τον Γιώργο Γιαγκιόζη που είναι στην εθνική νέων αλλά και τον Μιχάλη (σημ. Αγριμάκη) που πέρυσι έκανε πολύ καλά παιχνίδια”.

Για την περσινή παρουσία των γκολκίπερ του ΟΦΗ: “Υπήρξαν στιγμές που έδειξαν ότι έχουν μέλλον, απλά μπήκαν απότομα τα βαθιά. Ήταν μεγάλη η διαφορά των κατηγοριών μπαίνοντας αμέσως στην Σούπερ Λιγκ”.

Για την μέχρι τώρα πορεία του ΟΦΗ: “Πραγματικά, μας λείπει ένα τρίποντο. Ένα θετικό αποτέλεσμα θα αλλάξει την ψυχολογία. Αν είχαμε δύο με τρία καλά αποτελέσματα, τώρα θα ήταν διαφορετικά τα αποτελέσματα. Λίγο το άγχος, λίγο η πίεση – είναι στοιχεία που βαρύνουν την ψυχολογία των παιδιών. Αν έρθει το τρίποντο την Κυριακή, τότε τα πράγματα θα αλλάξουν προς το καλύτερο και η ομάδα θα ξεφύγει σε μεγάλο βαθμό. Υπάρχουν τεράστια περιθώρια βελτίωσης, υπάρχει ένα πολύ καλό ρόστερ και μας λείπει η ψυχολογία”.

Για την εικόνα του ΟΦΗ: “Η ομάδα πιέζει και προσπαθεί αρκετά μέσα στο γήπεδο. Σε κάθε αγωνιστική, δίνουμε το κάτι παραπάνω προκειμένου να έρθει η πρώτη νίκη”.

Για τις πιθανότητες κλήσης του Δασκαλάκη στην εθνική ομάδα: “Πάρτε για παράδειγμα την περσινή κλήση του Περιστερίδη που επιβραβεύτηκε με τις εμφανίσεις του. Γιατί να μην επιβραβευτεί και ο Δασκαλάκης; Είναι ένα παιδί που έχει και ένα σημαντικό παρελθόν. Δεν γνωρίζω πως σκέφτεται ο κύριος Σάντος όμως όταν καλείς τρεις τερματοφύλακες, οφείλεις να επιβραβεύεις τους καλύτερους”.

Για την δική του παρουσία: “Είμαι ήδη πέμπτη χρονιά στον ΟΦΗ. Αυτό που κάνω, με γεμίζει. Αν μπορώ να δώσω κάτι στα παιδιά, αυτό με γεμίζει και με ικανοποιεί. Αυτά τα παιδιά προσπαθούν όλη μέρα και με γεμίζει όταν επιβραβεύονται”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook