Σηφάκης: “Γίνονται βήματα προς την σωστή κατεύθυνση”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Σε μια απολαυστική συνέντευξη, ο πρώην τεχνικός του ΟΦΗ μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την πορεία της ομάδας αλλά για πολλά άλλα που έχουν ενδιαφέρον.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μύρων Σηφάκης

Για τους λόγους που απείχε από τους πάγκους: «Συνειδητά απέχω από την προπονητική για αρκετό καιρό. Όσοι με γνωρίζουν, είναι εύκολο να καταλάβουν τους λόγους. Όπως η χώρα πάσχει από την απουσία ηγετών και βρίσκεται σε παρακμή, έτσι και στο ποδόσφαιρο απουσιάζουν παράγοντες που να αγαπούν το άθλημα. Μετά την τελευταία μου συνεργασία με τον Ρούβα, κατάλαβα ότι δεν άξιζε να δουλεύω με κανέναν παράγοντα που να μην είχε όραμα και να είναι ντόμπρος. Έτσι, βρέθηκα στο σπίτι να παρακολουθώ τον γιο μου, τον Βασιλάκη να μεγαλώνει – κάτι που δεν έκανα με τους άλλους γιους μου γιατί ήμουν επαγγελματίας προπονητής».

Για την απόφαση του να αναλάβει τον ΠΑΟ Κρουσσώνα: «Σημαντικό ρόλο για να πάρω την απόφαση ήταν η συμπεριφορά του προέδρου: Μιλήσαμε για το όραμα που είχε για την ομάδα, για τις αρχές του αλλά και για την ντομπροσύνη του. Για να καταλάβετε, του έκανα δύο ερωτήσεις: Η μια ήταν «τι ομάδα θες να φτιάξεις; Μέσω του εύκολου δρόμου με παράγοντες όπως ο Μπέος και άλλοι;» και η απάντηση του ήταν αυτή που ήθελα να ακούσω. Συν τοις άλλοις ήταν ότι αυτή η ομάδα διαθέτει ένα ποιοτικό ρόστερ που του δίνει την δυνατότητα να βάλει τις βάσεις».

Για τις πρώτες του εντυπώσεις από τον ΠΑΟΚ: «Το ποδόσφαιρο είναι τόσο απλό και τόσο σύνθετο που θέλει μια προσπάθεια για βελτίωση. Πρώτα από όλα δική μου και μετά της ομάδα. Είμαι τυχερός που ήρθε αυτό το ρεπό γιατί μου δόθηκε η δυνατότητα ώστε να βγάλω τα πρώτα συμπεράσματα από το φιλικό παιχνίδι που δώσαμε. Επίσης, είναι σημαντικό ότι επανέρχονται παίκτες όπως οι Δερμιτζάκης, Κορδονούρης, Κουράκης που είναι ένα συν για εμένα. Μου έκανε εντύπωση η γρήγορη προσαρμογή των παιδιών και αυτό αποτυπώνεται από την εμπιστοσύνη που έχω στα παιδιά μου και τους παίκτες μου. Αν δεν δείξω εμπιστοσύνη δεν θα πάρω το 100% από εκείνους. Είναι στοιχεία που τα ακολουθώ σαν ποδοσφαιριστής και τα ακολουθώ και σαν προπονητής. Αυτά τα στοιχεία που είχα την ευλογία και την τιμή να τα ζήσω στο μεγάλο «σχολείο» που λέγεται ΟΦΗ. Είδα αρκετά στοιχεία που δουλέψαμε στην προπόνηση και τα οποία βγήκαν στο παιχνίδι».

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ: «Στόχος μας είναι μια γρήγορη παραμονή και για να τον πετύχουμε πρέπει να βάλουμε τις βάσεις. Για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει όλοι οι ποδοσφαιριστές να είναι χαρούμενοι μετά το παιχνίδι και αυτό θα σημαίνει ότι θα τα δίνουν όλα μέσα στο γήπεδο. Θα πρέπει να δίνουμε μέσα στο γήπεδο την ψυχή μας και την καρδιά μας και τότε θα είμαστε ανταγωνιστικοί».

Για την εικόνα που έχει από τον ΟΦΗ: «Έχω δείξει με τις πράξεις μου τι σημαίνει για εμένα ο ΟΦΗ. Μπορώ να πω όμως ότι από τα τελευταία γεγονότα δεν έχω και την καλύτερη εικόνα για το που βαδίζει. Βρίσκεται σε μια μεταβατική φάση και δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα που εγώ ήμουν. Προσπάθησα να αλλάξω την κατάσταση που βρισκόταν ο ΟΦΗ για 5 μήνες και επί Βατσινά δεν τα κατάφερα. Ο ΟΦΗ εκπροσωπεί την αξιοπρέπεια, την μαχητικότητα και το πνεύμα των Κρητικών. Το τελευταίο διάστημα ο κύριος Πουλινάκης προσπαθεί να κάνει κάποια βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση. Αυτό είναι ενθαρρυντικό για εμένα όμως το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο ΟΦΗ για εμένα είναι να δώσει βάρος στις ακαδημίες. Αυτό ήταν το πρώτο κομμάτι που διαφωνήσαμε τότε με τον κύριο Βατσινά. Για να χτίσεις μια ομάδα από τις ακαδημίες, πρέπει να υπάρχει μια συγκεκριμένη φιλοσοφία και συγκεκριμένες αρχές. Αν κάνει αυτό το βήμα ο ΟΦΗ για την ανάδειξη των ακαδημιών του,

Για την φετινή του πορεία: «Κάνει μια νέα αρχή, με νέο προπονητή και νέο ρόστερ. Από αυτήν την πλευρά χρειάζεται χρόνο. Είδα κάτι που μου άρεσε στο τελευταίο 20λεπτο από την στιγμή που μπήκε στο παιχνίδι ο Μακουκούλα. Αυτό που εγώ δεν κατάλαβα είναι πως την προηγούμενη σαιζόν υπήρχε με στόχο την παραμονή, τώρα αλλάζει; Βέβαια αυτό είναι κάτι που γνωρίζουν

Για τον Παύλο Δερμιτζάκη: «Είναι ένας νέος και φιλόδοξος προπονητής. Είναι γνώστης του ποδοσφαίρου και είναι αρκετά ικανοποιητικά στοιχεία. Απλά, είναι λίγο άτυχος γιατί το να βρίσκεται στον πάγκο αυτής της ομάδας, αυτό απαιτεί γερό στομάχι»

Για τον Εργοτέλη: «Για όλους μας είναι η ευχάριστη έκπληξη. Βέβαια, εγώ που γνωρίζω τον Γιάννη Πετράκη – δεν μου προκαλεί έκπληξη γιατί γνωρίζω τον τρόπο δουλειάς του, τις γνώσεις του και τα στοιχεία του χαρακτήρα του. Ο Εργοτέλης έχει μια σωστή φιλοσοφία, την εφάρμοσε με εμένα όταν ήταν οι κ.κ. Τζώρτζογλου και Σουλτάτος. Δεν έχει την πίεση που υπάρχει στον ΟΦΗ και αυτό βγαίνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Είναι πολύ καλό και για το Κρητικό ποδόσφαιρο που κάνει αυτήν την πορεία και ελπίζουμε ότι θα έχει συνέχεια. Ο Γιάννης Πετράκης γνωρίζει ότι η διάρκεια είναι αυτή που καταξιώνει τις ομάδες. Σημασία έχει το πώς θα διαχειριστούν οι κρίσεις που θα προκύψουν μέσα στην χρονιά».

Για τον γιο του, Μιχάλη: «Δεν χρειάζεται να αναφερθώ εγώ στον Μιχάλη. Μιλούν η καριέρα του και οι πράξεις του. Το μόνο που εύχομαι είναι να έχει την υγειά του και όλα τα υπόλοιπα έρχονται. Με διδάσκει και εμένα ο Μιχάλης με την στάση του και την συμπεριφορά του».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook