“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, μέσα από το Gentikoule τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Goal

Δασκαλάκης – Χακόμπο σημειώσατε “Χ”

Και όμως υπάρχουν μερικά παιχνίδια ακόμη και σε αυτό το ελληνικό πρωτάθλημα που χαίρεσαι να τα βλέπεις, ενα από αυτά ήταν το χθεσινό στην Κρήτη ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον ΠΑΟΚ. Δύο ομάδες που έδειξαν ότι θέλουν μόνο τη νίκη και χωρίς σκοπιμότητες πάλεψαν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο να την πάρουν έστω και αν τελικά δεν κατάφεραν. Ο ρυθμός του αγώνα από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε σε 1-1 μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του Μάνταλου ήταν καταιγιστικός.
Μπορεί ο Δερμιτζακης και σε μεγαλύτερο βαθμό ο Στέφενς να δυσφόρησαν βλέποντας τους ποδοσφαιριστές τους να παίζουν ένα ποδόσφαιρο άναρχο, χωρίς συστήματα και θέσεις και με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει από τη μια περιοχή στην άλλη, αλλά όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο και αυτοί που είδαν το παιχνίδι άπό την τηλεόραση μάλλον απογοητεύτηκαν όταν ο Μάνταλος υπέδειξε μόνο 3 λεπτά καθυστερήσεις.
Για το γεγονός ότι το σκορ έμεινε τελικά στο 1-1… ευθύνονται οι δύο τερματοφύλακες. Ο Δασκάλακης έδειχνε ανίκητος και είχε απαντήσεις σε κάθε προσπάθεια που πήγε προς την εστία του, ακόμη και από ένα γύρισμα του Φραγκουλάκη που λίγο έλειψε να καταλήξει στα δίχτυα και ήταν και τυχερός όταν η κεφαλιά προς τα πίσω του / Μακρή κατέληξε στο δοκάρι του.
Από την άλλη πλευρά ο ΟΦΗ έφτασε στο χθεσινό παιχνίδι στις 13 τελικές προσπάθειες, έναντι 11 του ΠΑΟΚ, από τις οποίες τις πιο επικίνδυνες τις έβγαλε ο Χακόμπο.
Βέβαια οι Κρητικοί εκτός από αυτές τις τελικές είχαν και μία που έμεινε στη μέση, όταν στο 88′ ο Μακουκούλα έφυγε μόνος του απέναντι στον Χακόμπο αλλά ο Κατοουράνης ήρθε ως από μηχανής θεός να του πάρει την μπουκιά από το στόμα.
Στο τέλος πάντως ο ΟΦΗ έμεινε και πάλι χωρίς νίκη μετά από έξι παιχνίδια πρωταθλήματος, ενώ ο ΠΑΟΚ είδε και πάλι τη διαφορά του από τον Ολυμπιακό να φτάνει στο-3.

Sportday

ΕΧΑΣΑΝ ΚΙ ΟΙ ΔΥΟ…

Αυτό ήταν ένα ιδιαίτερο παιχνίδι στο ελληνικό πρωτάθλημα. Οσοι ουδέτεροι το παρακολούθησαν, σίγουρα θα έμειναν ικανοποιημένοι από τις πολλές φάσεις (24 τελικές) και τον ρυθμό στο τέλος. ΟΦΗ και ΠΑΟΚ όμως που «πάλεψαν» νια τη νίκη μέχρι το τελευτσώ δευτερόλεπτο, έμειναν με παράπονο έπειτα από το τελικό 1-1…
Ο ΟΦΗ ήθελε πολύ να πάρει την πρώτη νίκη του. Το έδειξε στα πρώτα λεπτά, αλλά και στο τέλος του αγώνα. 0 ΠΑΟΚ ήθελε να παραμείνει κοντά στην κορυφή και μετά το 1-0 ίσως δικαιούταν την ανατροπή στο σκορ. Τελικά το 1-1 δεν βοηθάει καμία από τις δύο ομάδες να… κοιμηθούν ήσυχες.
Το ξεκίνημα του αγώνα ανήκει αποκλειστικά στον ΟΦΗ. που έδειξε στο πρώτο 20λεπτο πόσο πολύ ήθελε τη νίκη. Οι παίκτες του πίεσαν, κέρδισαν όλες τις κόντρες, έκλεισαν τον ΠΑΟΚ και δημιούργησαν μερικές ευκαιρίες. Στο 15′ ο Περογαμβράκης άνοιξε το σκορ έπειτα από κεφαλιά πάσα – ασίστ του Κουτσιανικούλη. σε φάση όπου η άμυνα του ΠΑΟΚ άνοιξε διάπλατα. Η επανάληψη αποτέλεσε μία συνέχεια των τελευταίων λεπτών του πρώτου ημιχρόνου. Ο ΠΑΟΚ όσο περνούσε η ώρα όχι μόνο κέρδιζε την εδαφική υπεροχή και την κατοχή μπάλας, αλλά σταδιακά κατάφερνε να δημιουργεί σημαντικές ευκαιρίες, ενώ είχε και δοκάρι. Ο ΟΦΗ είχε πρόβλημα στις στημένες μπάλες (μετά την αλλαγή του Ζόρο) και σε μία από αυτές ο Βίτορ ισοφάρισε στο 74′. Από εκεί και μετά για 20 λεπτά χάθηκε η μπάλα… Ο ΠΑΟΚ έκανε τρεις-τέσσερις μεγάλες φάσεις, ο ΟΦΗ απάντησε στο τέλος και μόνο από αστοχία ή λόγω των Δασκαλάκη – Χακόμπο. παρέμεινε το 1-1.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook